Čili vištiena/ Chilli chicken

Kalėdinė nuotaika prieš kiekvienas Kalėdas atsirasdavo kartu su sniegu arba papuoštu šventėms miestu ir ilgais tamsiais vakarais.. Iš kur tą nuotaiką gauti dabar kai vasaros sezonui išpardavinėjami maudymosi kostiumėliai ir visi kraunasi daiktus kelionėms į pajūrį.. Dienos ilgos, saulė kaitina ir einant iš namų reikia būtinai išsiteplioti kremu nuo saulės.. Vidury miesto tarp čiurlenančių fontanų ir žydinčių gėlių papuošta stovi Kalėdinė eglė.. Visai nejaučiu Kalėdų, viskas tik primena žaidimą apsimetinėjimą, kad atėjo Kalėdos.. O dovanos šeimai užstrigę Londone :(( Šiais metais man bus pačios keisčiausios Kalėdos..



Ieškojau čili vištienos patiekalo recepto ir šiokį tokį radau. Nurodyta, kad tai yra čili vištiena indiškai> Gaminimo būdu, produktais ir skoniu patiekalas man labiau panašus į kinietišką, bet ne aš recepto autorius, todėl nesiginčysiu. kaip aš mėgstu sakyti- svarbu, kad skanu (nors aštru).

Porcijos :3-4

Gaminimo laikas:45 min. (15 min. marinavimas +30 min. gaminimas)

Produktai:

500 gr. vištienos file (pjaustytos apie 1 cm dydžio gabaliukais)
2 v.š. sojos padažo
1 kiaušinis
2 v.š. krakmolo
5-6 žalieji čili pipirai
1 a.š. česnako pastos
0,5 a.š. maltų baltųjų pipirų
1 a.š. cukraus
2 stiklinės sultinio
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui

Sumaišyti 1 v.š. sojos padažo, paplaktą kiaušinį, 1 v.š. krakmolo ir druską. Vištieną pamarinuoti gautame mišinyje apie 10-15 min.

Įkaitintame aliejuje apkepti vištienos gabaliukus kol bus iškepę, išimti ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Puode storu dugnu įkaitinti aliejų, jame pakepti kelias sekundes česnaką ir smulkintus čili pipirus. Įpilti 2 stiklines sultinio (arba vandens) ir užvirti. Tada sudėti cukrų, pipirus, druską ir 1 v.š. sojos padažo. Sudėti apkeptą vištieną ir pavirti kelias minutes.

Likusį 1 v.š. krakmolo ištirpinti 0,5 stiklinės vandens ir maišant supilti į sutinį. Viską pavirti dar 2-3 minutes.


I was getting into Christmas mood when it started snowing or the town was decorated for Christmas and evenings were long and dark.. And here they are having sales for swimsuits.. Days are long, the sun is shinning and before going out I have to apply sunscreen.. In the middle of the city next to blossoming flowers and fountains is standing decorated Christmas tree. I don't fell at all Christmas coming, everything seems just like a game where everyone is pretending that they are having Christmas in summer. Even the gifts I sent to my family got stuck in London :(( This year I'll be having the most strange Christmas..

I was looking for chili chicken recipe and I found one that I decided to try. In the recipe its said that recipe is Indian, though cooking method, products and taste are more like Chinese. As I like to say- most important that it tastes good (though quite spicy.

Servings :3-4

Cooking time: 45 minutes. (15 min. for marinating +30 min. for cooking)

Products:

500 gr. chicken fillet (cut into about 1 cm pieces)
2 tbsp soy sauce
1 egg
2 tbsp cornstarch
5-6 green chilies
1 tsp garlic paste
0.5 tsp white pepper powder
1 tsp sugar
2 cups stock
Salt to taste
Oil for frying

Mix in a bowl 1 tbsp soy sauce, egg, 1 tbsp cornstarch and salt. Put into the bowl chicken pieces and mix well for about 10-15 minutes.

Fry in enough oil chicken until its golden brown and is cooked, remove and put on paper towels.

In a thick bottomed pan heat the oil and fry garlic and chopped chilies for a few seconds. Add 2 cups of stock (or water) and simmer it till it starts boiling. Then add sugar, pepper, salt and 1 tablespoon of soy sauce. Add the fried chicken and simmer for few minutes.

Dissolve 1 tablespoon of cornstarch in 0.5 cups water and pour it into the pan mixing everything to avoid lumps. Cook everything for another 2-3 minutes.

Pagal/ Soource Indianfoodforever

Komentarai