Grilyje keptos vičiukų blauzdelės marinuotos su česnaku ir citrina

Pagal Cooksrecipes 

Orkaitė neveikia normaliai, bet bent jau turim veikiantį (kol kas) grilį, todėl savaitgalį gaminom daug laiko ir pastangų nereikalaujantį patiekalą- grilyje keptas blauzdeles. Prisižiūrėjom laidų kaip prekybos centrai sukčiauja pardavinėdami marinuotą mėsą, todėl pasimarinuoti nusprendėm patys.



Porcijos: 4

Gaminimo laikas: apie 15 min.
Marinavimo laikas: maziausiai 1 val.

Produktai:

8 viščiuko blauzdelės
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. smulkinto česnako
3 citrinos (nutarkuoti žieveles ir išspausti sultis)
1 a.š. druska
1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų

Gaminimo procesas:

Keptuvėje ant vidutinės ugnies sumaišius pakepinti aliejuje česnaką ir tarkuotą citrinos žievelę. Kepinti apie 2-3 min, kol česnakas pradės keisti spalvą. Nuėmus nuo ugnies atvėsinti, tada įmaišyti citrinos sultis, druską, pipirus ir gautu marinatu gerai įtrinti blauzdeles. Šaldytuve jas pamarinuoti ne mažiau nei valandą.

Išėmus iš šaldytuvo palaikyti apie 20 min.,prieš kepant ant grilio. Nupilti marinatą ir kepti ant grilio, apverčiant kol pilnai iškeps.



Komentarai