2011 m. rugpjūčio 9 d., antradienis

Ryžiai su cukinijomis ir anakardžių riešutais/ Rice pilaf with nuts

Pagal/ Source Tosca Reno's Eat Clean Cookbook

Nors nusipirkau knygas, bet neesu 'Švaraus valgymo' gerbėja. Kaip ir visuose dietuose (nesvarbu, kad tai vadinama gyvenimo būdu) yra tiek priimtinų, tiek nepriimtinų dalykų. Keliais patarimais pasinaudojau, bet tai netapo mano valgymo Biblija.
Šis receptas buvo vienas iš tų kuris mane sudomino ir sugundė, tikriausiai dėl to, kad mėgstu ryžius ir anakardžių riešutus.



Porcijos: 4

Produktai:

1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
1 didelė morka (nuskusta ir sutarkuota)
2 nedidelės kietos cukinijos (tarkuotos ir nuspaustas skystis)
2 skiltelės česnako (smulkintos)
1 stiklinė rudųjų basmati ryžių, aš naudojau paprastus basmati (pamerkti valandai šaltame vandenyje prieš naudojant)
3 stiklinės sultinio arba vandens
3/4 stiklinės anakardžių riešutų
Aliejaus kepimui
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:


Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti svogūną, morką, cukinijas ir viską kepti kol daržovės suminkštės. Sudėti česnaką ir pakepinti dar kelias minutes.

Nusunkti vandenį nuo ryžių, sudėti juos į keptuvę, nuolat maišant pakepti apie 5 minutes.

Supilti sultinį (arba vandenį) ir viską užvirti. Tada sumažinti ugnį ir uždengti, viską virti apie 30 min, arba kol ryžiai bus išvirę.

Kai ryžiai bus išvirę, išjungti viryklę ir ryžius palikti uždengtus dar 5 minutėms psstovėti. Sudėti riešutus, įdėti druskos, pipirų ir šakute išskirstyti ryžius.


Although I bought the books, but am not a fan of 'clean eating'. Same like all other diets (even if it is called a way of life) clean eating has things that are acceptable and unacceptable. I took few advices and used few recipes, but it did not become my food bible.
This recipe was one of those that I found interesting and worth trying, probably because I like rice and cashew nuts.

Servings: 4

Products:

1 onion (finely chopped)
1 large carrot (grated)
2 small zucchini hard (grated and drained)
2 cloves garlic (minced)
1 cup brown basmati rice, I used simple basmati rice (soaked in cold water for one hour before cooking)
3 cups stock or water
3/ 4 cup cashew nuts
Oil for frying
Salt and pepper to taste

Method:

Heat oil in a large skillet, add onion, carrot, zucchini and cook until all vegetables are tender. Add garlic and fry for a few more minutes.

Strain the rice, add them to the vegetables, fry, stirring continuously for about 5 minutes.

Add the stock(or water) and boil everything. Then reduce heat and cover, cook everything for about 30 minutes, or until the rice is cooked.

When the rice is cooked, turn off the stove and leave the rice for 5 more minutes covered. Add cashew nuts, salt, pepper and fluff rice with a fork. Serve hot.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...