2011 m. rugsėjo 10 d., šeštadienis

Vegetable Kedgeree/ Daržovių Kedgeree (arba ryžiai su daržovėmis ir kiaušiniu)

Pagal / Source Recipes+

Savaitgaliais man patinka ilgai miegoti. Dažniausiai atsikeliu apie vidurdienį ir tada iškart gaminu priešpiečius, nes pusryčių metas buna seniai praėjęs. Ir priešpiečiams labai tiko patiekalas kurio receptą radau žurnale.
Į šį kedgeree galima taip pat galima įdėti konservuoto tuno arba lašišos, bet buvo skanu ir tik su kiaušiniu.



Gaminimo laikas: apie 20 min.

Porcijos: 4

Produktai:

4 virti kiaušiniai supjaustyti į 4 dalis
400 gr. virtų basmati ryžių
3 v.š. migdolų plokštelių (aš dėjau kapotus migdolus)
1 svogūnas ( smulkiai pjaustytas)
2 a.š. kario prieskonių
1,5 stiklinės šaldytų žirnelių ir kukurūzų mišinio (atšildyto)
Kapotų petražolių
Aliejaus kepimui
Druskos pagal skonį

Gaminimo procesas:

Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti migdolus ir maišant pakepinti apie 2-3 minutes. Išimti iš keptuvės.

Puode įkaitinti aliejų, sudėti svogūną ir pakepinti apie 5 minutes, tada sudėti kario miltelius ir maišant pakepti apie minutę.

Sudėti virtus ryžius, žirnelių ir kukurūzų mišinį, druską išmaišyti ir viską pakepti apie 8 minutes. Tada sudėti kepintus migdolus, petražoles, gerai išmaišyti. Patiekti su virtais kiaušiniais.


On weekends I like to sleep long..usually I get up at noon and then I go to cook lunch because it's already too late for breakfast. For lunch I made a dish that I found in the cooking magazine.
To this kedgeree you can also add canned tuna or salmon, but it tasted great just with the eggs.


Cooking time: about 20 minutes.

Servings: 4

Products:

4 hard boiled eggs, quartered
400 gr. cooked basmati rice
3 tablespoons almond flakes (I used chopped almonds)
1 onion (finely chopped)
2 tsp curry powder
1.5 cups frozen pea and corn mix (thawed)
Chopped parsley
Oil for frying
Salt to taste

Method:

Heat the oil in a skillet, add the almonds and fry stirring for about 2-3 minutes. Remove from the skillet.

Heat the oil in a pan, add onion and saute for about 5 minutes, then add curry powder and fry stirring for about one minute.

Add cooked rice, pea and corn mix, mix everything well and fry for about 8 minutes. Then add toasted almonds, chopped parsley, mix well. Serve topped with boiled eggs.

2011 m. rugsėjo 6 d., antradienis

Sluoksniuotos Tešlos Spiralės/ Puff Pastry Twists

Pagal/ Source CookinCanuck

Labai sunki užduotis einant į svečius pas kažką kas nemėgsta saldumynų einant į svečius kažką nusinešti desertui. Perverčiau visus turimus receptus, peržiūrėjau visus turimus produktus ir buvau tiesiog nevilty kai prisiminiau, kad buvau išsisaugojusi sluoksniuotos tešlos lazdelių receptą. Produktų visų namie turėjau, tikrai nėra labai saldu ir puikiai tinka neštis į svečius!



Produktai:

2 sluoksniuotos tešlos lakštai
4 v.š. tirpinto nesudyto sviesto
0,5 stiklinės rudojo cukraus
2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
2 a.š. malto cinamono

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 200C. Pusę cukraus sumaišyti su citrinos žievele, kitą pusę sumaišyti su cinamonu.

Atšildytą sluoksniuotos tešlos lakštą padęti ant miltuoto paviršiaus, pabarstyti miltais ir kočioti kol lakštas praplatės keliais centimetrais. Aštriu peiliu supjausti lakštą plonomis juostelėmis.

Abi kiekvienos juostelės puses patepti tirpintu sviestu, tada abi puses padengti citrininiu arba cinamoniniu cukrumi, susukti ir padėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Juosteles kepti kol taps auksinės spalvos ( apie 12-15 min).


It is a very difficult task to think of what to bring for dessert when you are going to have dinner with somebody who doesn't like sweets. I checked all my recipes, looked on all shelves what products have I got and I was already in despair..when I remembered that I had saved a recipe for these puff pastry sticks recipe. I had all the products at home, and it is not very sweet, so it was a perfect thing to take!

Products:

2 sheets puff pastry, defrosted
4 tablespoons melted unsalted butter
0.5 cup brown sugar
2 tsp grated lemon zest
2 tsp ground cinnamon

Method:

Preheat the oven to 200C. Mix half of the sugar with lemon zest and half with cinnamon.

Place puff pastry sheet on lightly floured surface and roll until the sheet becomes few centimeters bigger. Cut it into thin strips with a sharp knife.

Brush both sides of each strip with melted butter, then cover both sides with lemon sugar or cinnamon sugar, twist them and put on baking paper-lined tray.

Bake until the strips are golden brown (about 12-15 minutes).

2011 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

Mint Raita (Sauce)/ Mėtinis Jogurto Padažas


Mane jau kurį laiką graužia sąžinė, kad neprisiruošiu nieko įdėti į blogą. Nors aišku tikrai nėra kada, darbų daug, net sakyčiau perdaug. O be to pastaruoju metu ir sėkmė apleido- darbe chaosas, is buto reikės kraustytis, mašiną apvogė.. Matyt juodas periodas užėjo, teks išlaukti geresnio. O maisto gaminimas bent man labai malonus ir atpalaiduojantis užsiėmimas.



Gaminimo laikas: 5 minutės

Produktai:


1 stiklinė natūralaus jogurto
1 a.š. malto kumino
1-2 žalieji čili pipirai
Druskos pagal skonį
Ryšelis mėtų ( sunku pasakyti kiek tiksliai, priklausomai ir nuo to kokio mėtų skonio intensyvumo norisi)

Gaminimo procesas:

Mėtų lapus su žaliaisias čili susmulkinti į pastą. Kad būtų lengviau galima įmaišyti kelis šaukštus jogurto.

Į jogurtą sudėti mėtų pastą (geriau tą daryti dalimis, kad mėtų skonis nebūtų per stiprus), maltą kuminą, druskos pagal skonį ie viską gerai kartu sumaišyti.
Padažas gali būti valgomas su bet kuo, nors paprastai valgomas su kariais.


I started feeling bad that I couldn't find time to write my blog. Though I was really at work and also working after work. Besides recently we are having a really bad luck - it's chaos at work, we were asked to move out of the apartment, and somebody broke into our car and damaged it.. I guess we are just having bad period of time and we can only wait for the better one to come. And cooking at least for me is such nice and relaxing activity.


Cooking time: 5 minutes

Products:

1 cup natural yoghurt
1 tsp cumin powder
1-2 green chilies
Salt to taste
Bunch of mint (difficult to say exactly how much, depends on how much intense do you like mint flavor)

Method:

Grind mint leaves and green chillies into a smooth paste. You can add few spoons of yogurt to make it easier.

Add mint paste to the yogurt (better to put only part at first, if you don't want too strong mint flavor), cumin powder, salt to taste. Blend all the ingredients well together. This sauce you can have with anything you like, usually it's eaten with curries.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...