2012 m. kovo 1 d., ketvirtadienis

Varškės Apkepas/ Cottage Cheese Bake

Pagal žurnalą/ Source Magazine- Lietuviški Valgiai( Lithuanian Dishes)

Varkės apkepas yra kažkas mielo iš mano vaikystės. Aš jį taip mėgdavau, kad mokykloje kasdien eidama i valgyklą tikėdavausi, kad ir vėl bus varškės apkepas. Ir kai buvau grįžusi atostogų į Lietuvą jis buvo vienas iš patieklų mano sąraše kurių buvau išsiilgusi ir norėjau vėl paragauti.
Ir kai mama man atsiuntė lietuviškų patiekalų žurnalą pats pirmas patiekalas, kurį žinojau, kad išbandysiu buvo varškės apkepas..



Porcijos: 4


Produktai:


500 gr varškės (kreminės arba pertrintos per sietelį)
2 kiaušiniai (atskirti)
0,5 stiklinės cukraus
4 v.š. manų kruopų
1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
200 gr. razinų (arba džiovintų vaisių)
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Sviesto formai ištepti

Gaminimo procesas:

Varškę sumaišyti su cukrumi, kepimo milteliais, citrinos žievele ir kiaušinių tryniais. Baltymus išplakti su trupučiu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.

Sudėti razinas (arba džiovintus vaisius), permaišyti ir palikti pastovėti 5-7 minutes. Kepimo indą ištepti sviestu, pabarstyti manų kruopomis, sudėti varškės masę.

Kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje kol viršus bus gražios aukso spalvos ( man tas truko maždaug 40 min).



Cottage cheese bake is something I love since my childhood. I liked it so much that every day at school I was secretly hoping that again for lunch I would get cottage cheese bake.. And when I was back in Lithuania for vacation it was one of the things on my list that I wanted to have again.
When my mother sent me magazine with Lithuanian recipes I knew that the first dish that I am going to try is going to be cottage cheese bake..




Servings:
4


Products:


500 g cottage cheese (creamed or creamed through a sieve)
2 eggs (separated)
0.5 cup of sugar
4 tbsp semolina
1 tsp grated lemon zest
200 gr. raisins (or dried fruit)
1 tsp baking powder
Pinch of salt
Butter for greasing the form

Method:

Mix well together cottage cheese with sugar, baking powder, lemon zest and egg yolks. Beat the egg whites with a pinch of salt until they peak and gently mixed into cottage cheese mixture.

Add the raisins (or dried fruits) to the mixture, mix and leave to stand for 5-7 minutes. Grease the for for baking with butter, sprinkle it with semolina, pour in the mixture.

Bake in a preheated to 200C oven until the top becomes golden color (for it took about 40 minutes).
Serve with jam, yogurt or sour cream.

13 komentarų:

  1. Atsakymai
    1. It's really lovely, I like it for breakfast.. :)

      Panaikinti
  2. Senas, paprastas, bet visuomet labai geras varškės apkepas. Ir aš jį prisimenu iš mokyklos laikų, kaip vieną geriausių (nes, matyt, geresnių patiekalų apskritai nebuvo :0)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežinau ar tikrai nebuvo geresnių dalykų tada, bet man ir dabar varškės apkepas vienas iš skaniausių patiekalų. nostalgija tokia jį valgant.. :)

      Panaikinti
  3. A new dish for me...but it looks so sweet and delicate! Perfectly lovely!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. For me it's 'love' since my childhood.. something I can't resist :)

      Panaikinti
  4. Looks delicious! I love cottage cheese so I know I should try this!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I love cottage cheese and this bake..It tastes nice

      Panaikinti
  5. This is really interesting - a love myself a good bit of cheese and in this dish, definitely :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It is very common and really loved dish where I come from :)

      Panaikinti
  6. I love cottage cheese but my kids don't. I think they might enjoy it in the form of cake!

    AtsakytiPanaikinti
  7. This sweet dish looks so light and tender. Wonderful treat!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...