Meduoliniai Keksiukai/ Gingerbread Muffins

Kalėdų metu namai paprastai kvepia cinamonu, gvazdikėliais, kepiniais ir eglute.. Man meduoliai visada asocijuojasi su Kalėdomis..net ir vidurvasary. Meduoliniai keksiukai per šias Kalėdas bus vienas iš tų skanėstų kurį tikrai iškepsiu ir tikriausiai pusę jų suvalgysiu pati.

Vienetai: 12 keksiukų

1 keksiuko energetinė vertė: 244 kcal, 11,1 gr. riebalų, 17.6 gr. cukraus

Produktai:

150 gr. sviesto
0,5 stiklinės rudojo cukraus
0,5 stiklinės medaus
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai (suplakti)
0,25 a.š. muskato riešuto
0,25 a.š.maltų gvazdikėlių
0,5 a.š. cinamono

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C, paruošti 12 keksiukų formelių.

Sudėti kartu sviestą, rudąjį cukrų ir medų į nedidelį puodą. Ant nedidelės ugnies pakaitinti maišant kol sviestas ištirps. Nuimti nuo viryklės ir palikti atvėsti.

Persijoti miltus, kepimo miltelius ir prieskonius. Įmaišyti pravėsusią sviesto masę, sudėti suplaktus kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.

Tešlą paskirstyti į keksiukų formeles ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes kol keksiukai bus gražiai pageltonavę. Perkelti keksiukus atvėsti ant grotelių.




During Christmas time home is usually smells like cinnamon, cloves, baking and Christmas tree .. And gingerbread always remings me of Christmas.. even if it's summer. I know for sure that I will be making these gingerbread muffins this Christmas and probably half of them will eat by myself.



Makes: 12 muffins

Nutritional Value of 1 Muffin: 244 calories, 11,1 gr. fat, 17.6 gr. sugars

Products:
150 gr. butter
0.5 cup of brown sugar
0.5 cup of honey
1.5 cup of flour
1 tsp baking powder
2 eggs (whisked)
0.25 tsp nutmeg
0.25 tsp ground cloves
0.5 tsp cinnamon

Method:

Preheat the oven to 180C, prepare 12 baking cups.

Put together the butter, brown sugar and honey in a small pan. Heat it on a low heat stirring until butter is melted. Remove from the heat and leave to cool.

Sift the flour, baking powder and spices. Mix in cooled butter, add the whisked eggs and mix everything well.

Divide the dough between baking cups and bake in a preheated oven for about 20-25 minutes until the muffins are nicely golden in color. Transfer muffins to cool on the wire rack.

Komentarai

  1. Medeja,
    I love gingerbread cookies, but I have never made gingerbread muffins. These are perfect for the holidays. Thanks for sharing this recipe!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. They would be really good for holidays :) I hope you would like them :)

      Panaikinti
  2. I never had ginger bread muffins before, so you can tell how eager I am right now, to find out how it tastes :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puikus receptas Kalėdoms, o ir ne tik. Raudoni popierėliai ir, atrodo, užuodi puikų prieskonių ir medaus kvapą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Net tešla taip skaniai kvepia, kad taip ir noris ją pradėt valgyt :))

      Panaikinti
  4. I will have to bake these for my children during the holidays...they will definitely make the house smell like Christmas! And I bet they taste amazing! Have a great weekend~

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I hope you are having lovely weekend, Lizzy :) I think your v children would like these muffins if they like gingerbread

      Panaikinti
  5. These muffins look so beautiful. I love the flavours.

    AtsakytiPanaikinti
  6. These muffins are so delicious, I prefer them to the cookie :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  7. Perfect for the upcoming holidays :) Looks super yummy! Bookmarked

    AtsakytiPanaikinti
  8. Gingerbread makes me think of Christmas too, but I do love it year-round. These muffins must smell amazing as they bake!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Mmmm... the smell of spices in these muffins, just wonderful!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą