Vyskupo (Džiovintų Vaisių) Pyragas/ Bishop's Cake

Pagal žurnalą/ Source Magazine Recipes+

Tiesą sakant, džiovintų vaisių pyragą Kalėdoms jau seniai norėjau išbandyti, bet prisiruošiau tik šiais metais. Kaip tik žurnale, kurį nusipirkau buvo receptas, ir su draugais turėjome prieškalėdinį susitikimą, taigi buvo ir proga. Pyragas buvo gana gerai įvertintas ir pagirtas, todėl rekomenduoju drąsiai.

Kodėl pyragas vadinasi Vyskupo pyragas? Pagal tai ką pavyko rasti google, sakoma, kad šis pyragas vadinamas vyskupo pyragu, nes perpjovus jis atrodo kaip bažnyčios mozaika ir tradiciškai kepamas Kalėdoms.


Gabaliukai: 16

1 gabaliuko energetinė vertė (1/16): 265 kcal, 0.9 gr. riebalų, 46.7 gr. cukraus

Produktai:

0,75 stiklinės miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
850 gr. džiovintų vaisių
0,75 stiklinės rudojo cukraus
3 kiaušiniai (nestipriai suplakti)
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 kiaušinio baltymas
1 a.š. citrinos sulčių
2 stiklinės cukraus pudros

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 160C. Iškloti 21x10 cm formą kepimo popieriumi.

Persijoti miltus ir kepimo miltelius į dubenį, įmaišyti džiovintus vaisius ir cukrų. Viską gerai išmaišyti.

Įmaišyti kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Viską išmaišyti.

Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti apie 1,5 val. arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis neus aplipęs tešla.

Palikti 15 minučių formoje, tada išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.

Kiaušinio baltymą ir citrinos sultis suplakti kartu. Po truputi nuolat plakant supilti cukraus pudrą kol gausis vientisa tiršta masė. Gauta mase padengti atvėsusio pyrago viršų.


To tell the truth, i wanted to make dried fruit cake for Christmas for a long time, but only managed to do it this year. There was a recipe in a magazine that I recently bought and I had ap arty to go to it was a good occasion to finally make it. The cake was pretty good, people liked so now I can really recommend it.

Why is cake called Bishop's cake? According to what I was able to find in google this cake is called the Bishop's cake because when cut it looks like the church mosaics and traditionally is baked for Christmas.

Makes: 16 pieces

Nutritional value of 1 piece (1/16): 265 calories, 0.9 gr. fat, 46.7 gr. sugars

Products:

0.75 cup flour
0.5 tsp baking powder
850 gr. dried fruit
0.75 cup brown sugar
3 eggs (lightly beaten)
1 tsp vanilla extract
1 egg white
1 tsp lemon juice
2 cups powdered sugar

Method:

Preheat the oven to 160C. Line 21x10 cm baking form with baking paper.

Sift the flour and baking powder, add dried fruit and sugar. Mix them well together.

Mix in eggs and vanilla extract. Mix everything well.

Spoon the batter into the preparing baking form and bake for about 1.5 hours or when wooden skewer inserted comes out clean.

Leave for 15 minutes in the form, then remove and finish cooling on the wire rack.

beat together egg white and lemon juice. Then gradually add powdered sugar beating continously until you get smooth and thick mixture. Spread the mixture on the top of the completely cooked cake.

Komentarai

  1. I'm not a fruit cake person, but I LOVE royal icing! I used to eat it off the adult's wedding cakes when I was little! Your cake looks lovely!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Fruitcakes are a must in my home for Christmas. this Bishop's cake looks quite lovely

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I think starting from this year it will be a must thing in my home too :)

      Panaikinti
  3. Wow, I have also wanted to make this kind of cake for Christmas too. This looks great!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. It looks yummy, and no butter or oil, that´s interesting! Nice recipe Medeja!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks. Yes, I found it interesting without butter, but it was really not neccessary there, I didn't miss it at all :)

      Panaikinti
  5. this looks so good love fruit cake and fun name Merry Christmas

    AtsakytiPanaikinti
  6. Lovely cake! Fruit cake is a holiday favorite. I hope you have a wonderful Christmas!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Happy Holidays to you and your family! I wish you the best! Cake is gorgeous!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą