2012 m. balandžio 14 d., šeštadienis

Manų Pudingas ( Apkepas?)/ Semolina Pudding

Pagal Žurnalą/ Source- Magazine Recipes+

Niekada negalvojau, kad turiu tiek daug daiktų. O kai reikia kraustytis ir ne šiaip kur o už gero 1000km pasirodo, kad sunku viską supakuoti. Jau nemaža dalis išmesta, bet pabaigos nesimato. Nors daug kas klausia ar nepasiilgsi, ar nesunku, ar nebijau, ar nekeista taip toli kraustytis aš paprasčiausiai neturiu laiko apie tai galvoti. Bus keista tikriausiai maitintis pusgaminiais. Nežinau kiek ilgai dabar gyvensime be savo virtuvės ir daiktų.



Porcijos: 6

1 porcijos energetinė vertė: 329 kcal, riebalų 12,6 gr., cukraus 26,5 gr.

Produktai:


50 gr. sviesto
4 stiklinės pieno
0,5 stiklinės cukraus
1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
0,75 stiklinės manų kruopų
3 kiaušiniai (atskirti)
1,5 stiklinės šaldytų aviečių (uogų)

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. 1,5 litro (6 stiklinių) talpos indą ištepti sviestu.

Pieną, cukrų ir citrinos žievelę sudėti kartu į puodą ir virti maišant ko cukrus ištirps. Užvirti, tada sumažinti ugnį ir po truputį įmaišyti manų kruopas.

Maišant pavirti apie 2 minutes arba kol sutirštės. Nuimti puodą nuo ugnies ir sudėti sviestą, maišyti kol jis ištirps. Palaikyti viską apie 15 minučių arba kol pravės.

Įmaišyti kiaušinių trynius ir išmaišyti viską gerai. Baltymus išplakti iki standžių putų. Įmaišyti į manų masę. Viską supilti į kepimo indą, apibarstyti avietėmis (uogomis). Kepti apie 35 minutes arba kol paviršius paruduos.



I never thought that I had so many things. And now when we have ed to move and not just somewhere close but more than 1000km away, it seems that it is just too much. I already got rid of as many things as possible, but I still can't see the end. Many people ask is I would be missing, am I not afraid, doesn't it feel strange to move so far away, but I just do not have time to think about it. It will be probably strange to eat those ready to eat products. I don't even know for how long we will live without kitchen and our own stuff.

Servings:
6

Nutritional Value of 1 Serving:
329 calories, 12,6 gr. fat, 26,5 gr. sugars

Products:

50 gr. butter
4 cups milk
0.5 cup of sugar
1 tbsp grated lemon zest
0.75 cup of semolina
3 eggs (separated)
1.5 cups of frozen raspberries (or any berries)

Method:

Preheat the oven to 180C. Take 1.5 liter (6 cups) baking dish and grease it with butter.

Place together milk, sugar and lemon zest in a pan and cook stirring until sugar dissolves. Bring it to the boil, then reduce the the heat and slowly mix in semolina, mixing continuously.

Simmer it for about 2 minutes or until everything thickens. Remove pot from the heat and add butter, stir until it melt and gets incorporated. Leave it for about 15 minutes to cool.

Stir in egg yolks and mix it well. Beat the egg whites until they are stiff. Stir in whites carefully into the semolina mixture. Pour everything into the baking dish, sprinkle with raspberries (or nay berries). Bake for about 35 minutes or until top is golden brown.

2012 m. balandžio 7 d., šeštadienis

Apelsininiai ir Šokoladiniai Marcipaniniai Kamuoliukai/ Orange and Chocolate Marzipan Balls

Pagal/ Source ManusMenu

Šie marcipaniniai saldainiai mane suviliojo savo išvaizda. Ir kadangi aš namie migdolų turiu nuolat nusprendžiau pasigaminti. Jei norite pasižiūrėti į detalesnį receptą su eigos nuotraukomis užsukite pas Manu.



Apelsininiai Marcipaniniai kamuoliukai

Vienetai: 24 kamuoliukai

1 kamuoliuko energetinė vertė: 83 kcal, riebalų 4,1 gr., cukraus 9 gr.

Produktai:

200 gr. migdolų miltų (maltų migdolų)
200 gr. cukraus +
0,5 apelsino
1 v.š. romo

Gaminimo procesas:

Migdolų miltus, cukrų, romą ir apelsiną sumaišyti kartu ir sudėti į virtuvinį kombainą. Viską smulkinti iki vientisos masės.

Gautą masę perkelti ant cukrumi pabarstyto paviršiaus ir minkyti, jei reikia pridedant cukraus kol gaunasi neperlipni masė iš kurios galima formuoti kamuoliukus. Tarp delnų suformuoti kamuoliukus, apvolioti cukruje ir padėti ant popierinio rankšluoščio, kad sustingtų (mažiausiai 3 val.), tada galima perkelti į formeles ir prieš patiekiant palaikyti sandariai uždaromame inde iki 3 dienų.




Šokoladiniai Marcipaniai kamuoliukai


Vienetai:
24 kamuoliukai

1 kamuoliuko energetinė vertė:
83 kcal, riebalų 4,2 gr., cukraus 8,7 gr.

Produktai:


200 gr. migdolų miltų (maltų migdolų)
200 gr. cukraus +
3 v.š. kakavos miltelių
2 v.š. vandens
1 v.š. romo

Gaminimo procesas:

Migdolų miltus, cukrų ir kakavos miltelius sudėti į virtuvinį kombainą ir viską maišyti kol susimaišys.

Sudėti romą ir išmaišyti. Po truputį pilti vandenį, maišant šaukštu kol gausis masė iš kurios galima formuoti kamuoliukus. Gautą masę perkelti ant cukrumi pabarstyto paviršiaus ir minkyti, jei reikia pridedant dar cukraus. Tarp delnų suformuoti kamuoliukus, apvolioti cukruje ir padėti ant popierinio rankšluoščio, kad sustingtų (mažiausiai 3 val.), tada galima perkelti į formeles ir prieš patiekiant palaikyti sandariai uždaromame inde iki 3 dienų.



These Marzipan balls really seduced me, since I saw then. And because I always have got almonds at home I decided to make them. If you want to see a more detailed recipe description and with the pictures please visit Manu.

Orange Marzipan Balls

Makes: 24 balls

Nutritional value of 1 Ball: 83 calories, 4,1 gr. fat, 9 gr. sugars

Products:

200 gr. almond meal (ground almonds)
200 gr. sugar +
0.5 orange
1 tablespoon rum

Method:


Place together almond meal, sugar, rum and orange mix and put in blender. Process until combined.

Transfer the mixture on sugar covered surface and knead, adding sugar if necessary until the mixture becomes non sticky and you can form the balls. Roll the balls between your palms, roll them in sugar and put on paper towels (at least for 3 hrs.). Then you can place them into the paper cups, before serving keep in airtight container for up to 3 days.


Chocolate Marzipan Balls

Nutritional value of 1 Ball:
83 calories, 4,2 gr. fat, 8,7 gr. sugars

Products:


200 gr. almond meal (ground almonds)
200 gr. sugar +
3 tablespoons cocoa powder
2 tablespoons water
1 tablespoon rum

Method:


Place in a blender almond meal, sugar and cocoa powder and process until combined.

Add the rum and mix well. Gradually add the water, stirring with a spoon until a mixture reaches a consistency smooth enough to form a ball. Transfer the mixture on sugar covered surface and knead, adding sugar if necessary until the mixture becomes non sticky and you can form the balls. Roll the balls between your palms, roll them in sugar and put on paper towels (at least for 3 hrs). Then you can place them into the paper cups, before serving keep in airtight container for up to 3 days.

2012 m. balandžio 6 d., penktadienis

Bananiniai Keksiukai su Riešutais/ Banana Nut Muffins

Pagal/ Source SimplyStacie

Visą šią savaitę skaičiavau dienas, o vakar netgi valandas iki ilgo savaitgalio. Kaip gera buvo nubusti ryte be žadintuvo.. Nors nieko ypatingo tikrai šį savaitgalį neveiksime, praleisime jį namuose. Miestas ištuštėjęs prieš šventes. Iš visų aplankytų parduotuvių veikė tik viena ir toje baltų kiaušinių Velykoms rasti nepavyko. Bet vis tiek kažkaip džiugu ir smagu.



Vienetai: 12 keksiuku

1 keksiuko energetinė vertė: 291 kcal, riebalų 14,3 gr., cukraus 16,8 gr.

Produktai:


4 bananai
2 stiklinės miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
1 stiklinė rudojo cukraus
2 kiaušiniai
150 gr. sviesto
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų


Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 170C.

Sumaišyti kartu miltus, kepimo miltelius ir druską.

Kitame dubenyje sutrinti bananus ir sumaišyti su cukrumi. Sudėti ištirpintą sviestą, kiaušinius ir vanilę, gerai viską išplakti. Įmaišyti sausus produktus, galiausiai įmaišyti riešutus.

Kepimo formeles iki pusės užpildyti tešla. Kepti apie 15-20 minučių.



All this week I was counting the days and yesterday even hours before the long weekend. It was so good to get up this morning without the alarm.. Though we have no special plans, we are just going to spend it at home. City was empty today before Easter. Out of all the shops we visited only one was open and even in that one I was not able to get white eggs for Easter. But still somehow I feel joy..


Makes:
12 muffins

Nutritional Value 1 muffin:
291 calories, 14,3 gr. fat, 16,8 gr. sugars

Products:

4 bananas
2 cups of flour
1.5 tsp baking powder
0.5 tsp salt
1 cup of brown sugar
2 eggs
150 gr. butter
1 teaspoon vanilla extract
0.5 cup chopped walnuts


Method:

Preheat oven to 170C.

Sift and mix together flour, baking powder and salt.

In another bowl mash bananas and mix it with sugar. Add the melted butter, eggs and vanilla, beat everything well. Mix in the dry ingredients, and finally mix in nuts.

Fill the baking cups halfway. Bake for about 15-20 minutes.

2012 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Morkų ir Apelsinų Keksiukai/ Carrot and Orange Cupcakes


Pagal knygą/ Source Book Simple&Delicious Cupcakes


Nors ir būnu labai pavargusi po darbo jei norisi kažko skanaus visada randu laiko pasigaminti keksiukų. Tikriausiai keksiukai yra vienas ir idealiausių skanėstų, juos galima nesunkiai ir greitai pasigaminti, yra tiek daug įvairių receptų, kad visada galima pasigaminti pagal tai ko yra namie, be jo tokie mieli ir gražūs.



Vienetai: 12 keksiukų

Energetinė vertė 1 keksiuko be kremo: 167 kcal, 9.8 gr. riebalų, 8.1 gr.cukraus

Energetinė vertė 1 keksiuko su kremu: 370 kcal, 18.7 gr. riebalų, 38.2 gr. cukraus

Produktai:

110 gr. sviesto
0.5 stiklinės rudojo cukraus
1 apelsino sultys ir tarkuota žievelė
2 kiaušiniai (suplakti)
175 gr. tarkuotų morkų
0,25 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų
1 stiklinė miltų
0,5 a.š. cinamono
1 a.š. kepimo miltelių

Produktai apelsininiam sviestiniam kremui:


3-4 stiklinės cukraus pudros
125 gr. sviesto kambario temperatūros
0,25 stiklinės apelsinų sulčių
1 v.š. tarkuotos apelsino žievelės

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C.

Sudėti kartu sviestą, cukrų ir apelsino žievelę kartu ir plakti iki purios masės. Sudėti kiaušinius, viską gerai išplakti kartu.

Nuspausti morkų sultis ir sudėti morkas, apelsino sultis ir riešutus į sviesto masę. Išmaišyti viską. Sudėti persijotus miltus, cinamoną, kepimo miltelius. Išmaišyti viską ir padalinti tešlą į kepimo formeles.

Kepti keksiukus apie 25 minutes, išimti ant grotelių ir atvėsinti prieš papuošiant kremu.

Kremui skirtus produktis išplakti mikseriu, cukraus pudrą dedant dalimis.



Even when I'm very tired after work if I want something delicious I always find time to make cupcakes. I think cupcakes are a perfect dessert, they can be easily and quickly made, there are so many different recipes that you can always find one with the products that you have got at home, besides they are very cute.

Makes:
12 cupcakes

Nutritional value of 1 cupcake without frosting: 167 calories, 9.8 gr. fat, 8.1 gr.sugars

Nutritional value of 1 cupcake with frosting: 370 calories, 18.7 gr. fat, 38.2 gr. sugars

Products:

110 gr. butter
0.5 cup brown sugar
Orange juice and grated zest of 1 orange
2 eggs (lightly beaten)
175 gr. grated carrots
0.25 cup chopped walnuts
1 cup flour
0.5 tsp cinnamon
1 tsp baking powder

Products for orange frosting:

3-4 cups icing sugar
125 gr. butter (softened)
0.25 cup orange juice
1 tbsp grated orange zest

Method:

Preheat oven to 180C.

Place together butter, sugar and orange zest and beat until fluffy and light. Add the eggs, beat everything well.

Squeeze the juice from the carrot, add the carrots, orange juice, and nuts to the butter mixture. Mix everything well. Add the sifted flour, cinnamon, baking powder. Mix everything again and divide the dough between the baking cups.

Bake cupcakes for about 25 minutes, remove and cool on a rack before decorating with the frosting.

Place together all the products for the frosting, beat it with the mixer until you get cream consistency.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...