2012 m. liepos 30 d., pirmadienis

Pieniško Šokolado Pyragas su Pekano Riešutais/ Milk Chocolate Pecan Bars

Ar jūs žiūrite Olimpiadą? Aš ne..

Mano santykis su sportu yra gana paprastas- aš perskaitau sporto naujienų antraštes, o kai kuriais atvejais straipsnių pradžią ir pabaigą. Kadangi aistros jokiam sportui nejaučiu, to visai užtenka, kad turėčiau supratimą kas vyksta ir sutaupyčiau laiko kurį kiti praleidžia varžybų stebėjimui.

Be to sportas, tiksliau ne pats sportas, o varžybos yra didelė nuodėmė. Ne pati tai sugalvojau ir sakau tai su ironija, bet mokykloje turėjome tokią tikybos mokytoją, kuri būtent taip mus mokė. O tiksliau, kad varžybos skatina konkurenciją, norą jaustis viršesniais už kitus, o ne meilę, todėl tai yra nuodėmė ir blogis. Įdomu ką ji veikia kiekvienų žaidynių metu- protestuoja, meldžiasi už tas nuodėmingas sporto mėgėjų sielas ar rado naujų nuodėmių..

Kalbant apie nuodėmingus dalykus.. Negalėjau susilaikyti neiškepusi pyrago su pienišku šokoladu, nors kai reikės savaitgalį tilpti į naują suknelę tikriausiai siūlės braškės..



Gabaliukai: 15-18

1 gabaliuko energetinė vertė(1/15): 218 kcal, 15,6 gr. Riebalų, 10,4 gr.cukraus

Produktai:

100 gr. Pieniško šokolado (tirpinto)
1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
150 gr. Sviesto
0,5 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
100 gr. Pekano riešutų (smulkintų)

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Iškloti 25x15 cm kepimo skardą kepimo popieriumi.

Gerai išplakti kartu sviestą su cukrumi. Įmušti po vieną kiaušinius plakant. Sudėti tirpintą šokoladą, viską išmaišyti.

Įsijoti miltus, kepimo miltelius, sudėti smulkiai kapotus pekano riešutus ir viską išmaišyti. Sudėti tešlą į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti apie 30-45 minutes kol patikrinus mediniu krapštuku jis nebus aplipęs tešla.

Išėmus iš orkaitės atvėsinti pyragą skardoje, išėmus iš skardos supjaustyti į 15-18 gabaliukų.




Are you watching the Olympics? I'm not ..

My relationship with the sport is pretty simple, I read the sport headlines, and in some cases, the beginning and the end of the articles. I don't have a passion for any sport so I think that is enough that I have an understanding what is happening and save time that I would spend watching the matches.

Besides sports, not really the sports, but the competitions is a big sin. It is not my opinion and I say it with irony, but we had a religion teacher at school who taught us that way. She used to teach that the sports competition is bad as it just rises the rivalry and the desire to feel superior, rather than love, that's why it is a sin and evil.. I wonder what is she doing during each Olympics- protests, is praying for the lost souls of those who are watching or she found new sins to worry about..

Talking about the sinful things .. I could not stay away from the sin called milk chocolate and had to bake these chocolate bars. So now I am not sure if I am able to fit in the new dress this weekend..

Makes: 15-18

The nutritional value of 1 piece (1/15): 218 calories, 15.6 g. fat, 10.4 g. sugars

Products:

100 gr. Milk chocolate (melted)
1 cup flour
1 teaspoon baking powder
150 gr. butter
0.5 cup sugar
2 eggs
100 gr. pecans (chopped)

Method:

Preheat the oven to 180C. Line 25x15 cm baking pan with baking paper.

Beat together butter and sugar until light and fluffy. Beat in the eggs one by one beating continuously. Add the melted chocolate, mix everything well to incorporate.

Sift in the flour, baking powder, add finely chopped pecans and mix everything. Spoon the dough into the baking pan, even the surface and bake for about 30-45 minutes until a wooden pick inserted comes out clean.

After removing from the oven leave it to cool in a pan, when cooled remove and cut into 15-18 pieces.

2012 m. liepos 27 d., penktadienis

Kokosiniai Sausainiai su Kardamonu/ Coconut Cardamom Cookies

Pagal/ Source SinfullySpicy

Per pirmą pasimatymą su savo vyru sužinojau, kad jis labai mėgsta kokosinius sausainius. Ne keksiukus, pyragus ar tortus, o būtent tik sausainius. Sutinkant pirmuosius Naujuosius Metus kartu iškepiau kokosinių sausainių (recepto nebepamenu), kad jį pradžiuginčiau ir sėkimingai pamiršau tą faktą. Prisiminiau tik tada kai iškepiau šiuos kardamoninius kokosinius sausainius ir pamačiau kaip maniškis juos doroja palikdamas tik trupinukus. Šie sausainiai su kardamonu tikrai labai skanūs, iš vos kelių produktų, blogai tik tai, kad jie gana trupantys ir sunku sustoti juos valgius.



Vienetai: 15-18 sausainių

1 sausainio energetinė vertė (1/15): 135 kcal, 10,3 gr. riebalų, 6,4 gr. cukraus


Produktai:


1 stiklinė kokoso drožlių
0.5 stiklinės miltų
0.75 stiklinės cukraus pudros
0.5 a.š. malto kardamono
0.2 a.š. druskos
6-8 v.š. (110 gr.) tirpinto sviesto

Gaminimo procesas:

Keptuvėje pakepinti kokoso drožles ant nedidelės ugnies apie 3-4 minutes kol jos pradės skleisti aromatą. Drožles paskleisti ant lygaus paviršiaus plonu sluoksniu, kad atvėstų.


Persijoti miltus, druską ir cukraus pudrą. Sudėti kardamoną ir atvėsintas kokoso drožles. Dalimis po šaukštą pilti sviestą, atsargiai minkant kol gausis minkšta ir vientisa tešla. Neperminkyti, minkyti tik tol kol viskas susimaišys. Sviesto kiekis yra tik apytikslis, jo reikia dėti tik tiek, kad gautųsi vientisa tešla.

Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve apie 15 minučių. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi. Iš šaldytuvo tešlą šiek tiek paminkyti (2-3 kartus), tada padalinti į 15-18 dalių. Iš kiekvienos dalies tarp delnų suformuoti rutuliuką (stengtis, kad nebūtų įtrūkimų).

Rutuliukus išdėlioti ant kepimo popieriaus, paliekant apie 4- 5 cm tarpus. Atsargiai šakute šiek tiek suploti sausainius ir palaikyti šaldytuve dar apie 10 minučių.

Orkaitę įkaitinti iki 150C. Sausainius kepti apie 18-20 minučių, nuolat stebint, kadangi jie kepant nekeičia spalvos. Kai jų apačia pradeda šiek tiek ruduoti vadinai sausainiai iškepę.
Nors recepte buvo rekomenduojama sausainius išimti atvėsinti po 5 minučių, bet mano nuomone geriau juos palikti skardoje kol jie gerokai pravės, kadangi jie labai trupa ir kol šilti tiesiog byra į dalis.




On the first date with my husband I found out that he liked a lot coconut cookies. Not muffins, pies or cakes, but just coconut cookies. For our first New Year together to make him happy I made coconut cookies(don't remember the recipe), and then I just forgot that fact. I remembered that he likes coconut cookies only when I baked these coconut cardamon cookies and I saw that he is finishing them one after another leaving only crumbs. These coconut cookies with cardamom are really tasty, you just need a few products, the only bad things about them is that they are crumbling and addictive.

Makes: 15-18 cookies

Nutritional value of 1 cookie(1/15): 135 calories, 10,3 gr. fat, 6,4 gr. sugars

Products:

1 cup desiccated coconut
0.5 cup flour
0.75 cup icing sugar
0.5 tsp cardamom powder
0.2 tsp salt
6-8 tbsp (110 gr.) melted butter or ghee

Method:

Fry the coconut in a frying pan on a low heat for about 3-4 minutes until it begins to release the aroma. Spread toasted coconut on a flat surface with in a thin layer to cool.

Sift the flour, salt and icing sugar. Add the cardamom and cooled coconut. Gradually 1 tablespoon at a time add the melted butter kneading gently until you get a smooth dough. Do not over knead, knead just until everything is incorporated. This quantity of butter is just indication, you should as only as much as it is needed to make a smooth dough.

Wrap the dough in a cling wrap and keep in a refrigerator for about 15 minutes. Line a baking tray with a baking paper. Take the dough out of the refrigerator knead few times (2-3), then divide it into 15-18 parts. Roll each part between the palms to form balls (without the cracks).

Place the balls on a baking sheet, leaving about 4-5 cm in between. Flatten slightly with a fork and again leave in a fridge for about 10 minutes.

Preheat the oven to 150C. Bake cookies for 18-20 minutes, watching them closely because they do not change color while baking. When the bottom starts to brown slightly means the cookies are done.
The recipe was recommending to remove the cookies from baking tray to cool after 5 minutes, but I think it is better to leave them on a tray until they are much almost completely cooled, as they fall into pieces very easily when they are warm.

2012 m. liepos 23 d., pirmadienis

Kokosiniai Keksiukai su Riešutais/ Coconut Muffins with Nuts

Pagal/ Source BasicnDelicious

Ne į temą..apie darbo etiką.

Gavau atsiliepimą praėjusią savaitę apie savo darbą. Na tikrai nemažai pasistengta buvo parašyti kaip profesionaliai aš dirbu ir kaip mano darbas išsiskiria iš kitų agentūrų ir kokia moteriškė man už tai dėkinga. Net graudu pasidarė, kad kažkas vertina mano darbą. Ta progra nusiunčiau atsiliepimą bosui, ir koks 'stebėtinas' dalykas..nei žodeliu neatsakė ir nesureagavo. Nieko naujo, tik dar kartą pasitvirtino, kad gali stengtis ir būti darbe labai etišku ir profesionaliu, maža tikimybė, kad kažkam tas rūpės, štai jei būtų tai koks 10 000 sandoris, būtų man 'ačiū' pasakę, o dabar? Ir dauguma kompanijų deja tokios yra, kad apie profesionalumą ir rūpinimąsi reputacija rašo, kalba, o realiai visa tai tik ir lieka kalbų lygyje. Elgtis etiškai ir profesionaliai nebūtina, svarbu kuo daugiau pinigų uždirbti įmonei čia ir dabar.

Pamenu universitete turėjome verslo etikos kursą, man pasisekė, kad dalykas patiko, todėl be didelio vargo atsiskaičiau ir gavau aukščiausią balą. O spekite ką etikos dėstytoja pasiūlė tiems, kurie nesugebėjo gauti pakankamai balų? Ogi nusipirkti jos knygą ir už tai jiems bus suteiktas 'išganymas'. Juokingai graudi situacija su ta etika..

Grįžtant prie keksiukų.. Kam patinka kokosiniai skanėstai šie kokosiniai keksiukai tikrai patiks. Jie nėra įmantrūs, labai paprasta išsikepti ir skonis..labai kokosinis.



Vienetai: 12

1 vnt energetinė verė: 306 kcal, 18.2 gr. riebalų, 18.5 gr. cukraus

Produktai:

125 gr. kambario temperatūros sviesto
1 stiklinė cukraus (aš naudojau 0.75 stiklinės)
2 kiaušiniai
3 a.š. kepimo miltelių (aš dėjau 2)
1.5 stiklinės miltų
1 stiklinė pieno
1 stiklinė kokoso drožlių
0.5 stiklinės kapotų graikiškų riešutų
0.5 a.š. vanilės ekstrakto
0.5 a.š. kokosų ekstrakto
Žiupsnelis druskos

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 175C.
Gerai išplakti kartu sviestą su cukrumi. Įmušti kiaušinius ir plakti iki vientisos masės.

Įsijoti miltus, druską ir kepimo miltelius. Galiausiai supilti pieną ir gerai išmaišyti.

Įmaišyti ekstraktus, kapotus riešutus ir kokoso drožles. Padalinti tešlą į kepimo formeles. Kepti apie 20 minučių. 5 minutes palikti formoje, išėmus pabaigti vėsinti ant grotelių.




Off topic .. about work ethics.

I got an appreciation for my work last week. One nice person took some time to write that she was impressed with my professionalism and work ethics, it was a very good service that is rare. I was touch by her nice works and that somebody really appreciates my work. I forwared that email to my boss and what a'surprise' .. I didn't get any response or even a word. Nothing new, but once again this just proved that you can try and be very ethical and professional, nobody will pay any attention to that, if you get a deal for 10,000, maybe somebody from the management would say 'thank you', but just a good review means nothing.Unfortunately most of the companies highlight that they care about the service, professionalism and ethis, but all that is just for public. In reality it remains in that paper or internet website for the public. To be pofessional and ethical is not important , it is important to earn more money here and now.

I remember we had a course of business ethics at the University, I was lucky that I liked it, so without difficulty I got the highest score. And guess what ethics professor offered to those who failed to get enough points? Well..to buy her book and they will be 'saved'. Funny and sad sad situation with that ethics..

Returning to the muffins .. I guess everyone who likes coconut treats would like these muffins. They are not very fancy, but very easy to bake and taste .. like a great coconut treat.

Makes: 12

Nutritional value of 1 muffin: 306 calories, 18.2 gr. fat, 18.5 gr. sugars

Products:

125 gr. butter at room temperature
1 cup sugar (I used 0.75 cup)
2 eggs
3 tsp baking powder (I used 2)
1.5 cups flour
1 cup milk
1 cup desiccated coconut
0.5 cup chopped walnuts
0.5 tsp vanilla extract
0.5 tsp coconut extract
Pinch of salt

Method:

Preheat oven to 175C.
Beat well together butter and sugar until fluffy. Add the eggs and beat again until smooth.

Sift the flour, salt and baking powder. Finally, add the milk and mix everything.

Stir in extracts, chopped nuts and coconut. Divide the batter into the baking cups. Bake for about 20 minutes. Leave muffins in a baking pan for about 5 minutes then remove cool it wire rack completely.

2012 m. liepos 21 d., šeštadienis

Spageti su Tunu pagal Eddie/ Eddie'sTuna Pasta

Apie Eddie spageti su tunu girdėjau kalbant nuo pirmos dienos kai pradėjome dirbti kartu. Ji prisipažino, kad tai mėgstamiausias jos patiekalas ir tikriausiai vienintelis, kurį ji mėgsta. Receptą ji gavo prieš daug metų is savo draugų kilusių iš Italijos, Eddie jį dar patobulino pašalinusi sūrį su mėlynuoju pelėsiu ir grietinėlę. Man ilgą laiką buvo labai smalsu kas tie spageti su tunu pagal Eddie. Ir tiesą sakant, teko kurį laiką palaukti jos legendinių spageti.. Juos Eddie pagamino išvykimo proga. Tikrai nelinksma proga, bet dabar visada kai gaminu šiuos spageti ją prisimenu ir vadinu juos ‘spageti su tunu pagal Eddie’.



1 porcijos energetinė vertė: 494 kcal, 14,4 gr.riebalų, 5,9 gr. cukraus

Porcijos: 6

Produktai:

1 (400 gr) didelė skardinė tuno aliejuje
250 gr. pjaustytų pievagrybių
1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
1 raudonoji paprika (pjaustyta juostelėmis)
2 česnako skiltelės (smulkintos)
Raudonųjų čili (šviežių arba džiovintų) pagal skonį
Citrinos sulčių
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 (500 gr) pakuotė spageti makaronų
0.25 stiklinės smulkiai tarkuoto parmezano sūrio

Gaminimo procesas:

Aš paprastai vandenį spageti virimui užkaičiu vos tik pradėjusi gaminti tuno padažą, kadangi užtruka kol vanduo užverda. Taigi, pagal instrukcijas išvirti spageti makaronus.

Kelis šaukštus aliejaus is tuno skardinės įkaitinti gilioje keptuvėje. Sudėti pjaustytą svogūną, česnaką, papriką ir čili, viską apkepti apie 5 minutes arba kol daržovės paminkštės.

Sudėti grybus, atsargiai išmaišyti ir pakepti dar apie 5 minutes. Sudėti tuną, išmaišius pakepti kol tunas sušils. Galiausiai apšlakstyti citrinos sultimis, įdėti pipirų ir druskos pagal skonį ir išmaišyti.

Nusunkti išvirusius spageti makaronus, sudėti tuno masę, gerai permaišyti ir patiekti apibarsčius tarkuotu parmezanu.




About Eddie's Spaghetti with tuna I probably heard since the first day we started working together. She confessed that it is her favorite dish and most likely the only one she really likes. The recipe she got years ago from her friends coming from Italy, Eddie has enhanced it by removing blue cheese and cream. I was curious how does it taste for quite a long time. Eddie her legendary spaghetti for a very sad occasion- us leaving the town. But now every time I cook it reminds me of Eddie and call it' Eddie's tuna pasta'.

Servings: 6

Nutritional value of 1 serving: 494 calories, 14,4 gr.fat, 5,9 gr. sugars

Products:

1 (400 g)large can of tuna in oil
250 gr. sliced ​​button mushrooms
1 onion (finely sliced​​)
1 red capsicum (cut into strips)
2 cloves garlic (minced)
Red chili (fresh or dried) to taste
Lemon juice to taste
Salt and pepper to taste
1 (500 g) pack spaghetti
0,25 cup finely grated Parmesan cheese

Method:

I usually start boiling water for spaghetti before I start tuna sauce, as it takes pretty long for the water to start boiling. Cook spaghetti according to the instructions on the pack.

Heat few tablespoons of oil from tuna can and heat it in the deep skillet. Add the onion, garlic, capsicum and chili and fry for about 5 minutes or until vegetables soften.

Add the mushrooms, gently mix everything and fry for another 5 minutes. Add the tuna, mix well and fry until tuna is warmed. Finally, sprinkle with lemon juice, add pepper and salt to taste and mix.

Strain and drain cooked spaghetti, add the tuna sauce, mix it well and serve sprinkled with grated Parmesan.

2012 m. liepos 15 d., sekmadienis

Šokoladiniai Keksiukai su Šokoladiniu Kremu/ Chocolate Cupcakes with Chocolate Butter Cream

Pagal knygą/ Source Book Indulgence Chocolate a fine selection of sweet treats

Dar vienas paprastas keksiukų receptas. Kaip tik tinka pasisaldinti sekmadienį prieš naują savaitę su šiais šokoladiniais keksiukais. Kadangi vis dar turėjau riešutų sviesto, aš šiek tiek pagal save patobulinau šiam kartui receptą įdarydama keksiukus žemės riešutų sviestu ir vyšnių džemu.





Vienetai:
12

1 keksiuko su kremu energetinė vertė: 327 kcal, 15,7 gr. Riebalų, 31,5 gr. cukraus

Produktai:

150 gr. sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
0,75 stiklinės ekspreso kavos
2 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 stiklinės kakavos miltelių

Šokoladiniam kremui:

2 stiklinės cukraus pudros
2 v.š. kakavos mitelių
60 gr. Sviesto (kambario temperatūros)
2 v.š. karšto vandens

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C, pasiruošti 12 keksiukų formelių.
Sudėti kartu sviestą, cukrų ir kavą į puodą ir maišyti ant nedidelės ugnies kol sviestas ir cukrus ištirps. Nuimti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti.

Į sviesto masę įmūšti kiaušinius ir gerai viską išplakti. Kitame dubenyje išsijoti kartu miltus, kakavą, kepimo miltelius. Įmaišyti persijotą miltų mišinį į sviesto mišinį. Išmaišyti iki vientisos masės, bet stengtis nepermaišyti.
Paskirstyti tešlą į kepimo formeles. (Aš į kiekvieno keksiuko formelę dėjau po šaukštą tešlos tada po šaukštelį žemės riešutų sviesto ir vyšnių uogienės ir ant viršaus dar po šaukštą tešlos). Kepti apie 20 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebus aplipęs tešlą. Prieš išimant apie 5 minutes leisti atvėsti kepimo formoje. Išėmus iš formos pilnai atvėsinti. Atvėsusius keksiukus papuošti kremu.

Kremui sudėti pusę cukraus pudros, sudėti kakvą, sviestą ir vandenį ir plakti elektriniu plaktuvu kol masė taps vientisa ir kreminė. Palaipsniui sudti likusią cukraus pudrą ir plakti kol kremas bus tirštas ir kreminis.





Another simple cupcake recipe. It is perfect to make your Sunday sweeter before the new week. I still had some peanut butter so I enhanced these cupcakes filing them with peanut butter and cherry jam.

Makes: 12


Nutritional Value of 1 Cupcake with Cream:
327 calories, 15,7 gr. fat, 31,5 gr. sugars


Products:

150 gr. butter
1 cup brown sugar
0.75 cup espresso coffee
2 eggs
1.5 cups flour
1 tsp baking powder
0.5 cup cocoa powder

For chocolate butter cream:

2 cups powdered sugar
2 tbsp cocoa powder,
60 gr. butter (room temperature)
2 tbsp hot water

Method:

Preheat the oven to 180C and prepare 12 cupcake baking cups.

Place together the butter, sugar and coffee in the pan and mix on low heat until butter and sugar is dissolved. Remove from heat and cool slightly.

In the cooled butter mixture beat in the eggs and beat everything well. In another bowl, sift together flour, cocoa and baking powder. Stir in sifted flour mixture into butter mixture. Mix just until it is incorporated, try not to overmix.

Divide the mixture between the baking cups. (I added 1 tbsp of the dough then 1 tsp peanut butter and 1 tsp cherry jam and covered it with another 1 tbsp dough) . Bake for about 20 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. Leave in baking form before removing to cool. After removing cool completely. Once cooled, decorate cupcakes with cream.


For the butter cream: Add half of the icing sugar, cocoa, butter and water and beat with an electric mixer until the mixture becomes smooth and creamy. Gradually add of the remaining icing sugar and beat until the cream is thick.

2012 m. liepos 14 d., šeštadienis

Keksiukai su Žemės Riešutų Sviestu ir Juodųjų Serbentų Kremu/ Peanut Butter Cupcakes with Black Currant Frosting

Pagal/ Source SweetAndSavoryTooth


'Na aš tik vieną šaukštelį suvalgysiu.. O gal vis dėl to vieną šaukštą..' Taip paprastai pagalvoju kai atsidarau žemės riešutų sviesto indelį. Ir tuštėja jis nepastebimai greitai.. Todėl gana pavojinga pirkti tokį dalyką, ypač jei norisi susilaikyti nuo pagundų. Tam, kad negraužtų sąžinė, dėl nepastebimai iškabinto viso indelio nusprendžiau geriau iškepti keksiukų su riešutų sviestu. Man labai patinka jį naudoti kepiniuose, nes jis suteikia skanų neįkyrų, bet pastebimą žemės riešutų aromatą ir skonį. Visi keksiukų su riešutų sviestu receptai kurie man patiko buvo su šokoladiniu kremu, bet aš nusprendžiau jį pakeisti paprastu sviestiniu kremu su keliais šaukštais juodųjų serbentų uogienės ir savo sprendimu likau labai patenkinta




Vienetai: 12

1 vnt. energetinė vertė (be kremo): 250 kcal, 15,5 gr. riebalų, 13,8 gr. cukraus

1 vnt. energetinė vertė (su kremu): 481 kcal, 24 gr. riebalų, 53,1 gr. cukraus

Produktai:

1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0.4 a.š. druskos
0.75 stiklinės žemės riešutų sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
100 gr. sviesto
1 kiaušinis
1 a.š. vanilės ekstrakto
0.5 stiklinės pieno

Produktai kremui:

3-4 stiklinės cukraus pudros
125 gr. sviesto
2 v.š. juodųjų serbentų uogienės


Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Paruošti 12 keksiukų formelių.
Išsijoti kartu miltus, kepimo miltelius ir druską.
Sudėti kartu sviestą, riešutų sviestą ir rudąjį cukrų, išplakti elektriniu plaktuvu iki vientisos šviesios masės.
Įmušti kiaušinį, supilti vanilės ekstraktą ir plakti iki vientisos masės.
Nuolat maišant dalimis sudėti miltus ir pieną, stengis nepermaišyti, maišyti tik tol kol masė taps vientisa.

Padalinti tešlą į kepimo formeles ir kepti apie 20 minučių arba kol jie šiek tiek paruduos. Isėmus is orkaitės palikti apie 10 minučių formoje, baigti vėsinti išėmus iš formos. Atvėsusius dekoruoti kremu.

Kremui: Sudėti kartu kambario temperatūros sviestą ir cukraus pudrą, elektriniu plaktuvu plakti iki vientisos purios masės. Sudėti uogienę ir plakti toliau iki vientisos masės.





'Well I will only have one teaspoon .. Or maybe just a tablespoon.. ' that's what I usually think when I open a jar of peanut butter. And it is disappearing quickly and unnoticeable .. It is dangerous to buy such a thing, especially if you want to stay away from the temptation. To calm the conscience and to stop myself from finishing the whole jar by myself I decided to bake a cupcakes with peanut butter. I like to use it for baking, because it gives a very nice noticeable, but not irritating peanut flavor and aroma. All cupcake recipes with peanut butter that I liked were with chocolate frosting, but I decided to make a change and make a simple frosting with a few spoonfuls of black currant jam and a I was pretty happy with that decision.


Makes:
12

Nutritional value of 1 cupcake (without frosting): 250 calories, 15,5 gr. fat, 13,8 gr. sugars

Nutritional value of 1 cupcake (with frosting): 481 calories, 24 gr. fat, 53,1 gr. sugars

Products:

1 cup flour
1 tsp baking powder
0.4 tsp salt
0.75 cup peanut butter
1 cup brown sugar
100 gr. butter
1 egg
1 tsp vanilla extract
0.5 cup milk


Products for the Frosting:


3-4 cups icing sugar
125 gr. butter
2 tbsp black currant jam


Method:

Preheat oven to 180 C. Prepare 12 cupcake baking cups.
Sift together flour, baking powder and salt.
Add together butter, peanut butter, brown sugar, beat with an electric mixer until smooth and fluffy.

Beat in the egg, add vanilla extract and beat until smooth.
Beat in four and milk alternating gradually, try not to overbeat, mix only until everything is incorporated.

Divide the batter into the baking cups and bake for about 20 minutes or until cupcakes become lightly browned. Take out of the oven and leave for about 10 minutes, remove from the baking tray and cool completely. When cooled completely, decorate with frosting.

For the Frosting: Place together butter(at room temperature) and icing sugar, beat with an electric mixer until smooth and fluffy. Add jam and continue beating until smooth.

2012 m. liepos 10 d., antradienis

Paprastas Obuolių Pyragas/ Easy Apple Pie

Pagal/ Source ŽaidžiameVirtuvę

Buvo laikai kai mano obuolių pyragai buvo lyg valiuta, kuria papirkinėdavau kolegas darbe, taip pat obuolių pyragu mokėdavau už sesės fizikos pamokas ir per šventes manęs visada prašydavo iškepti 'tą obuolių pyragą su 'grotelėmis''..

Dabar kai laiko ir produktų namuose resursai buvo riboti, o keli užsilikę obuoliai prašėsi būti panaudojami teko susirasti paprastą visomis prasmėmis pyragą. Paprastą, bet tikrai ne prastą, geresnio būdo panaudoti užsilikusiems obuoliams tikriausiai nėra.





Gabaliukai: 8-10

Porcijos (1/10) energetinė vertė: 299 kcal, 10.9 gr. Riebalų, 30.4 gr. cukraus

Produktai:

3 kiaušiniai
150 gr cukraus
100 ml aliejaus (aš naudojau apie 80 gr. tirpinto sviesto)
160 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0.5 citrinos žievelė (tarkuotos) ir sultys
6 nulupti ir supjaustyti skiltelėmis vid. dydžio obuoliai (aš naudojau tik 4, nes daugiau neturėjau )
100 gr. džiovintų slyvų

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Iškloti kepimo popieriumi kepimo formą 20x20 cm (aš naudojau 19 cm apvalią).

Obuolius sumaišyti su citrinos sultimis ir žievele. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki vienalytės masės, plakant įpilti aliejų (arba tirpintą sviestą), įsijoti miltus ir kepimo miltelius, gerai viską išmaišyti.

Tešlą išmaišyti su obuoliais, įmaišyti džiovintas slyvas. Tada supilti tešlą į formą, kepti apie 40 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku, jei jis neaplips tešla vadinas pyragas iškepęs.

Iškepusį pyragą 5 minutėms palikti formoje, tada išimti ir pabaigti aušinti ant grotelių.




There was a time when my apple pies were like a currency – I was bribing my colleagues at work with them, I was making them for the physics lessons for my sister and for Christmas I was always asked to bake 'that apple pie with a "grid”’ .

Now when time and products at home were limited, but I had few apples that were already asking to be used I had to find a simple and easy apple pie recipe. This apple pie is simple but really good, I don’t think there is a better way to use the apples.




Makes: 8-10 pieces

The Nutritional value of 1 piece (1/10): 299 calories,10.9 gr. Fat, 30.4 gr. sugars

Products:

3 eggs
150 gr. sugar
100 ml. olive oil (I used about 80 g. melted butter)
160 gr. flour
1 tsp baking powder
Zest (grated) and juice of 0.5 lemon
6 apples peeled and cut into pieces (I used only 4, because didn’t have more)
100 gr. prunes

Method:

Preheat the oven to 180 C. Line 20x20 cm baking pan with baking paper (I used 19 cm round pan).

Mix apple pieces with lemon juice and zest. Beat the eggs with sugar until a smooth, gradually beating continuously add the oil (or melted butter) , sift in the flour and baking powder, mix everything well.

Stir in the apples, then add the prunes and mix again. Pour the batter into the baking pan, bake about 40 minutes or until wooden toothpick inserted comes out clean.

Cool the apple pie in the form for 5 minutes, then remove and finish cooling on the wire rack.

2012 m. liepos 7 d., šeštadienis

Šokoladiniai Pudingai su Šokolado Padažu/ Chocolate Puddings with Chocolate Sauce

Pagal žurnalą/ Source magazine FoodIdeas

Tai buvo vienas iš tų receptų, kuri pamačius nusprendžiau, kad ilgai nelauksiu ir išbandysiu pirmai progai pasitaikius. Tiksliau progos nelaukiau ir kai tik turėjau tam laiko išbandžiau.
Šokoladą aš labai mėgstu ir tikrai nemažai galiu jo suvalgyti (nesigiriant:)), bet sugebėjau įveikti tik vieną pudingą.. Jie skaniausi šilti ir šviežūs, prieš patiekiant kitą dieną juos reikėtų vėl pašildyti orkaitėje. Aš tam reikalui panaudojau duonos skrudintuvą.. paprasčiausiai padalinau pusiau ir paskrudinau. Na tai yra faktas, kad aš kartais mėgstu pasilengvinti sau darbą..





Vienetai:
4

1 pudingo su padažu energetinė vertė: 714 kcal, 44,3 gr. Riebalų, 42,3 gr. cukraus

Produktai:

0,5 stiklinės razinų
2 v.š. romo (šildyto)
75 gr. Juodojo šokolado (laužyto nedideliais gabaliukais)
125 gr. Sviesto
2 kiaušiniai
0,25 stiklinės rudojo cukraus
0,75 stiklinės miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. kakavos miltelių

Šokoladiniam padažui:
100 gr. Juodojo šokolado
0,3 stiklinės grietinėlės

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 200C. Ištepti riebalais 4 keksiukų formas.

Razinas sumaišyti su šiltu romu, palikti apie 15 minučių.

Puode ant nedidelės ugnies sudėjus kartu ištirpinti šokoladą ir sviestą. Nuimti nuo ugnies.

Išplakti kartu kiaušinius su cukrumi. Sudėti tirpinto šokolado masę ir gerai išplakti. Įmaišyti razinas su romu. Įsijoti miltus, kepimo miltelius ir kakavos miltelius. Viską išmaišyti, padalinti į kepimo formeles. Kepti apie 15 minučių arba kol pudingai pakils, bet centras vis dar bus minkštas. Išėmis iš orkaitės atvėsinti apie 5 minutes prieš patiekiant.

Šokoladiniam padažui į nedidelį puodą sudėti kartu šokoladą ir grietinėlę, pakaitinti ant nedidelės ugnies maišant kol šokoladas ištirps.

Patiekti pudingus su plakta grietinėle ir šokoladiniu padažu.




It's one of those recipes that I saw and decided at once that it won‘t take long anf I will try it. I actually didn‘t wait for any occassion and as soon as I had some time tried it.
I'm a very big fan of chocolate and a really can have a lot of chocolate at once (I am not proud of that:)), but I was able to finish only one chocolate pudding at a time... They are most delicious warm and just baked, but if you are serving the next day they should be warmed in the oven. I actually used a toaster .. I simply cut them in half and toasted. Well it is a fact that I sometimes like to take shortcuts to make my life easier.

Makes: 4

Nutritional value of 1 pudding with chocolate sauce: 714 calories, 44,3 gr. fat, 42,3 gr. sugars


Products:


0.5 cup raisins
2 tablespoons rum (warmed)
75 gr. dark chocolate (broken into small pieces)
125 gr. butter
2 eggs
0.25 cup brown sugar
0.75 cup flour
0.5 tsp baking powder
1 tbsp cocoa powder

For chocolate sauce:
100 gr. dark chocolate
0.3 cup heavy cream

Method:

Preheat oven to 200C. Grease 4 muffin wholes.

Mix the raisins with warm rum, leave for about 15 minutes.

Place together chocolate and butter in a pan, mix it on a low heat till they melt. Remove from heat.

Beat together eggs and sugar. Add melted chocolate mixture and whisk well. Stir in raisins with rum. Sift the flour, baking powder and cocoa powder. Mix everything well, divide into baking forms. Bake for about 15 minutes, or until the puddings rise, but center is still sticky. Remove from oven and cool for about 5 minutes before serving.

For the chocolate sauce add the chocolate and cream together in a small pan, heat over a low heat stirring until chocolate is melted.

Serve puddings with whipped cream and chocolate sauce.

2012 m. liepos 6 d., penktadienis

Ryžiai su Vištiena ir Žiediniu kopūstu (Plovas)/ Cauliflower and Chicken Pilaf

Pagal/ Source Recipes+


Paskutiniu metu mažai planuoju ką gaminsiu ateinančios savaitės bėgyje. Dažniausiai vietoje detalaus sąrašo turiu pagrindinių produktų, kurie jau baigiasi sąrašą. Ir vietoj to, kad tiksliai susirašyčiau kokias daržoves pirksiu įrašau tik 'Daržovės'. Tada parduotuvėje pasižiūrėjus į sąrašą mane apima panika, kilnoju, apžiūrinėju įvairias daržoves ir bandau greitai sugalvoti ką iš jų galėčiau pagaminti.

Tokiu būdu ir nusipirkau žiedini kopustą- tiksliai nežinojau ką gaminsiu, bet žinojau, kad kazką gero galima iš jo pagaminti. O po kelių dienų reikėjo nuspręsti ką daryti su juo. Štai tada prisiminiau, kad kažkuriame žurnale buvo receptas su vištiena ir žiediniu kopūstu. Galiu pasakyti, kad šis patiekalas tikrai skanus ir nesunkiai pagaminamas.

P.S. Pagalvojau, kad pažįstu žmonių, kurie nemėgsta burokėlių, agurkų arba pomidorų. Mačiau net kelias diskusijas apie Briuselio kopūstus. Bet bent jau man dar neteko sutikti kas nemėgtų žiedinių kopūstų.




Porcijos: 5

1 porcijos energetinė vertė: 476 kcal, 11.90 gr. riebalų, 3.7 gr. cukraus

Produktai:

2 v.š. alyvuogių aliejaus
~500 gr. Vištienos file pjaustytos nedideliais gabaliukais
1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
2 česnako skiltelės (smulkintos)
2 a.š. tarkuoto imbiero
1 v.š. kario prieskonių
1,5 stiklinės basmati ryžių
700 ml vištienos sultinio
400 gr. Žiedinio kopūsto (žiedynų išskirstytų nedideliais gabaliukais)
100 gr. Špinatų (nenaudojau)
0,25 stiklinės skrudintų migdolų

Gaminimo procesas:

Puode įkaitinti 1 v.š. aliejaus. Ant vidutinės ugnies, dalimis apkepti vištienos gabaliukus, kol bus iškepę. Išimti iš puodo.

Supilti likusį aliejų ir sudėti svogūną, apkepti apie 3 minutes, tada sudėti česnaką, imbierą ir kario prieskonius, maišant pakepti apie minutę, kol pradės jaustis aromatas.

Sudėti ryžius, maišant pakepinti apie minutę. Supilti sultinį, sudėti žiedinį kopūstą. Palaukti kol viskas užvirs, sudėti apkeptą vištieną, sumažinti ugnį. Viską pavirti apie 15 minučių arba kol beveik visas sultinys bus susigėręs ir ryžiai bus minkšti. Išjungus ugnį, palaikyti 5 minutes uždengus dangtį. Sudėti špinatus ir migdolus, permaišyti ir galima patiekti.





Lately, I have stopped planning what exactly am I going to cook for the upcoming week. I used to have very detailed lists before, now I just put the things that are finishing. And instead of exactly noting what vegetables I am going to buy I only put 'Vegetables'. Then in the shop I start panicking, watching what is there nad trying to decide quickly what can I do with them.

The same way, I have bought a cauliflower, I was not sure what I was going to do with it, but I knew that it can be used for something good. And after a few days I had to decide what to do with it. Then I remembered that in one of the magazines I saw a recipe with chicken and cauliflower. I can tell you that this dish I made is really tasty and easily made.

P. S. I was thinking.. I know people who do not like beetroots, cucumbers or tomatoes. I've seen a few discussions about Brussels sprouts. But at least I have never met anyone who doesn't like cauliflower.


Servings: 5

Nutritional Value of 1 serving: 476 calories, 11.90 gr. fat, 3.7 gr. sugars

Products:

2 tbsp olive oil
500 gr. chicken fillet cut into small pieces
1 onion (finely chopped)
2 cloves garlic (minced)
2 tsp grated ginger
1 tbsp curry powder
1.5 cups basmati rice
700 ml chicken stock
400 gr. cauliflower ( separated into florets)
100 gr. spinach (I skipped it)
0.25 cup of toasted almonds

Method:

Heat 1 tbsp of oil in a pan. Fry the chicken pieces on medium heat, until cooked. Remove from the pan and keep aside.

Add the remaining oil and onion to the same pan, fry for about 3 minutes, then add the garlic, ginger and curry powder, mix and fry everything for about a minute until teh smell is not raw anymore.

Add the rice, stir-fry for a minute. Add the stock add cauliflower. Wait until everything starts boiling, add fried chicken, reduce the heat. Simmer for about 15 minutes or until almost all the stock is absorbed and rice is tender. Turn off and keep covered for 5 minutes. Then fluff the rice, add the spinach and almonds, give it a mix and serve.

2012 m. liepos 2 d., pirmadienis

Pyragėliai su Karamele ir Makadamijų riešutais/ Macadamia Nut Caramel Bars

Pagal/ Source Simple&Delicious Baking

Kepdama šiuos pyragėlius turėjau 3 pamokas.

1. Ne visada reikia sekti receptą ‚aklai‘. Gerai, kad nenaudojau tiek produktų pagrindui kiek buvo nurodyta knygoje, nes ir taip trupinių gavosi nemažai, o karamelės vos užteko.

2. Kepimui reikia naudoti tik gerus produktus. Šitą aš visada žinojau, bet susigundžiau per akciją nusipirkti pigiausio kepimui skirto šokolado ir tikrai be reikalo..

3. Net jei galutinis rezultatas atrodo gana neišvaizdžiai, jis gali būti labai skanus.



Vienetai: 15

1 gabaliuko energetinė vertė:
326 kcal, 20,9 gr.riebalų, 20,9 gr.cukraus

Produktai:

200 gr. Miltų
110 gr. Rudojo cukraus
80 gr. Sviesto
120 gr. Makadamijų riešutų

Viršutiniam sluoksniui:
120 gr. Sviesto
100 gr. Rudojo cukraus
200 gr. Pieniško šokolado lašelių

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C. Ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi 16x26cm kepimo skardą.

Pagrindui sudėti kartu išsijotus miltus, cukrų ir sviestą. Pirštais viską ištrinti kol gausite trupinius. Gautą masę pirštais įspausti lygiu sluoksniu į kepimo skardą. Ant viršaus užbarstyti makadamijų riešutus.

Į puodą sudėti viršutiniam sluoksniui skirtą sviestą ir cukrų, užvirti ant nedidelės ugnies, virti apie minutę nuolat maišant, tada atsargiai ir tolygiai gautą masę užpilti ant makadamijų riešutų.

Kepti apie 20 minučių arba kol karamelinė masė pradės ‚virti‘. Išimti iš orkaitės ir kart užbarstyti šokolado lašelius, palaikyti kelias minutes, kad jie išsilydytų, tada tolygiai paskleisti peiliu. Palikti formoje pilnai atvėsti, tada supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.




Baking these bars I had 3 lessons.

1. It is not always wise to follow a recipe blindly. For the base I didn‘t make the whole quantity given in original recipe and it was still plenty, while the caramel topping I would say was almost not enough (I would have wanted just a bit more :)).

2. For baking you should use only good quality products. I always knew this, but that sale seduced me, so I got a cheapest baking chocolate and then I was really sorry..

3. Even if the end result doesn‘t look very attractive, it can be very tasty.

Makes: 15

Nutritional value of 1 piece: 326 calories, 20,9 gr.fat, 20,9 gr.sugars

Products:

200 gr. flour
110 gr. brown sugar
80 gr. butter
120 gr. Macadamia nuts

For the topping:
120 gr. butter
100 gr. brown sugar
200 gr. Milk chocolate chips

Method:

Preheat oven to 180C. Grease or line with baking paper 16x26cm baking tray.

For the base add together sifted flour, sugar and butter. Using your fingers rub the butter until it turns to crumbs. With the fingers press the crumb mixture evenly into the prepared baking tray. Sprinkle on top macadamia nuts.

In a pan add together butter and sugar for the topping, bring it to the boil and boil on low heat, stirring continuously for about a minute, then carefully pour it evenly over the macadamia nuts.

Bake for about 20 minutes, or until the caramel starts ,bubbling'. Remove from oven and immediately sprinkle chocolate chips on top, wait for a few minutes, till they melt, then spread evenly with a knife. Leave to cool in the form completely, then cut into desired size pieces.

2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

Avokado ir Bananų Ledai/ Avocado Banana Ice Cream

Pagal/ Source LoveVeggiesAndYoga

Ar aš didelė avokadų gerbėja? Ne.

Ar aš žinau daugybę puikių avokadų receptų? Ne..

Tai kodėl ar pirkau kilogramą avokadų? Nes jie buvo labai pigūs.. Vos $3 už kilogramą.

Nusipirkti nusipirkau, o tik tada aišku pagalvojau ‚ką aš su jais veiksiu?‘. Kadangi pasidavusi pirkimo manijai dar nusipirkau perdaug bananų šis ledų receptas buvo puikus būdas skaniai sunaudoti tiek avokadus, tiek bananus.



Porcijos: 2

1 porcijos energetinė vertė: 440 kcal, 16,1 gr. riebalų, 61,2 gr. cukraus

Produktai:

1 prinokęs avokadas
1 bananas (geriausia šaldytas nedideliais gabaliukais)
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės cukraus (aš dėjau 0,25 stiklinės)

Gaminimo procesas:

Visus produktus suplakti kartu iki vientisos masės. Jei masė atrodo pertiršta įpilti šiek tiek daugiau pieno.

Gautą masę supilti į šaldymo indą ir padėti į šaldiklį. Išėmus iš šaldiklio palaikyti 5 minutes prieš patiekiant.




Am I a big fan of avocados? No.

Do I know a lot of great recipes for avocados? No. ..

Then why did I buy a kilo of avocados? Because they were very cheap .. Just $ 3 per kilo.
I bought it first, but only then I thought ‘what would I do with them?'. Luckily obsessed with shopping I also bought bananas, so this banana avocado ice cream recipe was a great way to use both avocados and bananas.

Servings: 2

Nutritional value of 1 serving: 440 calories, 16.1 g. fat, 61.2 g. sugar

Products:

1 ripe avocado
1 banana (preferably frozen in small pieces)
1 teaspoon vanilla extract
0.5 cup milk
0.5 cup sugar (I used 0.25)

Method:

Blend all the ingredients together with a blender until smooth. If it seems too thick add a little bit more milk.

Pour the mixture into a container and place it in a freezer. Once removed from the freezer leave it for 5 minutes before serving.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...