2012 m. rugpjūčio 31 d., penktadienis

Keksiukai-Spurgos/ Doughnut Muffins

Pagal/ Source LululuAtHome

Nežinau net ar šiuos keksiukus pavadinti keksiukai – spurgos ar spurginiai keksiukai.. Esmės tai nekeičia, jie yra nuostabūs! Jei pradėsiu vardinti visas priežastis kodėl dievinu (taip taip ne šiaip mėgstu, o dievinu) šiuos keksiukus tikriausiai visi pagalvos, kad tai kokia nors reklama..

Šie keksiukai skaniausi kol šilti (nors atvėsę taip pat skanūs), todėl nereikia laukti kol jie atvės ir galima vos tik juos iškepus visus ir suvalgyti.
Puiki sveikesnė alternatyva išsikepti šių keksiukų, jei labai norisi spurgų. Keksiukai minkšti, cinamoniai ir universalūs- puikiai tinka pusryčiams ar betkuriam metui, su pienu, kava ar arbata.




Vienetai: 12 keksiukų

1 keksiuko energetinė vertė: 322 calories, 15,9 gr.fat, 19,4 gr. sugars

Produktai:

125 gr. sviesto (kambario temperatūros)
0,5 stiklinės cukraus
0,3 stiklinės rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
2 ir 2/3 stiklinės miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. tarkuoto muskato riešuto
0,75 a.š. druskos
1 stiklinė pieno

Apibarstymui(man tiesą sakant nurodyto kiekio užteko tik 6 keksiukam):

3 v.š. tirpinto sviesto
3 v.š. cukraus
1a.š. cinamono

Gaminimo procesas:

Orkaite ikaitinti iki 200C- 210C. Keksiukų formas ištepti riebalais.

Į dubenį persijoti miltus, kepimo miltelius, druską ir muskatą.

Apibarstymui skirtą cukrų sumaišyti su cinamonu.

Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą iki kreminės masės, sudėti abiejų rūšių cukrų ir plakti toliau. Nuolat plakant po vieną imušti kiaušinius. Sudėti vanilę ir plakti kol masė bus šviesi ir puri.

Dalimis pakaitomis pilti miltų mišinį ir pieną. Gauta tešla pripildyti keksiukų formeles (3/4 formelės).

Kepti kol keksiukai pakils, apie 15-17 minučių. Leisti kelias minutes atvėsti skardoje, tol kol galėsite juos paimti į rankas. Kiekvieną keksiuką pirmiausia aptepti tirpintu sviestu tada apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje. Patiekti šiltus.




I do not know whether to call these muffins doughnut muffins – muffin doughnuts .. It actually does not change anything, they are wonderful! If I would name all the reasons why I adore (yes, I don’t like them I really adore them), these muffins you would probably think that I am advertising something ..

These muffins should be served while still warm (although cooled are also pretty good), so you do not have to wait until they cool and you can enjoy them almost straight from the oven.
They are a great alternative for doughnuts.
These muffins are soft with cinnamon and so versatile-perfect for breakfast or any other time, with milk, coffee, or tea.

Makes: 12 muffins

Nutritional value of 1 Muffin: 322 calories, 15,9 gr.fat, 19,4 gr. sugars

Products:

125 gr. butter (room temperature)
0.5 cup of sugar
0.3 cup of brown sugar
2 large eggs
1 tsp. vanilla extract
2 2/3 cup of flour
1.5 tsp. baking powder
1 tsp. ground nutmeg
0.75 tsp. salt
1 cup of milk

Topping (for me this quantity was enough for only 6 muffins):
3 tbsp. melted butter
3 tbsp. sugar
1 tsp. cinnamon

Method:

Preheat the oven to 200C-210C. Grease muffin tins.

In a bowl sift together flour, baking powder, salt and nutmeg.

For topping mix together sugar with cinnamon.

Beat the butter with electric mixer until creamy, add both sugars and continue beating. Then one by one beat in the eggs waiting for each to be incorporated. Add vanilla and beat until the mixture is light and fluffy.

Gradually alternating add the flour mixture and milk. Fill muffin tins with the dough (3/4 of a tin).

Bake until the muffins rise, about 15-17 minutes. Allow them to cool in a tin for few minutes just until you can hold them in a hand. Then brush each muffin with melted butter and then roll in sugar and cinnamon mixture. Serve warm.

2012 m. rugpjūčio 29 d., trečiadienis

Vištienos karis/ Chicken curry with whole spices

Pagal/ Source PassionateAboutBaking

Dar vienas nesudėtingo, puikaus skonio ir aštroko vištienos kario receptas. Skanu valgyti tiek su ryžiais, tiek su indiška duona ar paplotėliais. Paprastai vietoje viso viščiuko aš naudoju apie kilogramą blauzdelių.




Porcijos: 6

1 porcijos energetine verte: 431 kcal, 21,7 gr. riebalu, 3,1 gr. cukraus

Produktai:

1 višta apie 800-1000gr. (su kaulais, pjaustyta į 8-10 dalių),
3 vidutinio dydžio svogūnai, 2 sutarkuoti ir 1 supjaustyti griežinėliais
8-10 juodieji pipirai
6 gvazdikėliai
5-6 kardamono ankštys
4 česnako skiltelės (trintos)
1 cm tarkuotos imbiero šaknies (arba 1 v.š.)
1 a.š. paprikos prieskonių
4 v.š. jogurto (nusunkto, t.y.palaikyto marlėje arba sūrmaišyje apie 20-30 min)
Tirpinto sviesto arba aliejaus kepimui
Druskos pagal skonį

Gaminimo procesas:

Sugrūsti kartu juoduosius pipirus, gvazdikėlius ir kardamoną.

Puode įkaitinti aliejų ir apkepti pjaustytą svogūną kol jis taps auksinės spalvos. Sudėti sugrūstus prieskonius ir maišant viską pakepti kol pasklis malonus aromatas.

Sudėti tarkuotą svogūną, česnaką ir imbierą, viską pakepti iki vientisos masės (apie 6-8 minutes). Sudėti papriką, gerai išmaišyti ir sudėti vištienos gabaliukus. Išmaišyti, kad vištienos gabaliukai pasidengtų prieskoniais.
Ant didelės ugnies pakepti vistienos gabaliukus apie 5 minutes, apverčiant kad apkeptų iš visų pusių. Sumažinti ugnį ir sudėti nusunktą jogurtą ir atsargiai išmaisyti.

Įpilti apie 1 stiklinę vandens ir įdėti druskos pagal skonį. Uždengti puodą ir pavirti and nedidelės ugnies apie 30 minučių. Kai pradeda atsiskirti aliejus ir padažas patirštėja reiškia, kad patiekalas jau išviręs. Paprastai pastovėjęs padažas dar patirštėja.






Another simple, tasty and bit spicy chicken curry recipe. It is good both with rice or Indian bread. Usually instead of the whole chicken I use a kilo of chicken drumsticks.

Servings: 6

Nutritional value of 1 serving: 431 calories, 21,7 gr. fat, 3,1 gr. sugars

Products:

1 chicken about 800-1000gr. (on the bone, cut into 8-10 parts)
3 medium onions, 2 grinded and 1 sliced
8-10 whole black peppers
6 cloves
5-6 green cardamom pods
4 garlic cloves (minced)
1 inch grated ginger root (or 1 tablespoon)
1 tsp paprika powder
4 tbsp yogurt (drained in cheesecloth or just muslin cloth for 20-30 minutes)
Melted butter or oil for frying
Salt to taste

Method:

Crush together black pepper, cloves and cardamom.

Heat the oil in a pan and fry chopped onion until it turns golden brown. Add crushed spices, mix and fry till it releases nice aroma.

Add the grated onion, garlic and ginger, fry everything until mixture comes together (about 6-8 minutes). Add paprika, mix well and then add chicken pieces. Stir well to coat chicken with the spice paste.

On high heat fry the chicken pieces for about 5 minutes, turning then to get it fried evenly. Reduce heat, add drained yogurt and gently mix.

Add about 1 cup of water and salt to taste. Cover the pan and simmer on low heat for about 30 minutes. When the oil begins to separate and the sauce thickens means that the dish is ready.
The gravy continues to thicken as the curry stands
Usually later you leave the curry it thickens even more.

2012 m. rugpjūčio 25 d., šeštadienis

Apelsininis Rikotos Keksas/ Orange Ricotta Pound Cake

Pagal/ Source SweetPeasKitchen

Nežinau kodėl man patinka keksai, niekad nebandžiau apie tai galvoti. Gal todėl, kad juos paprasta pagaminti ir jie tokie saknūs. Kai pamačiau šio apelsininio rikotos kekso receptą tai tikriausiai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio, tam reikalui net rikotos nusipirkau, nes šiaip labai retai jos perku. Apelsininis keksas su rikota tikrai yra Keksas iš didžiosios raidės Nr.1. Jis nepaprastai minkštas, švelnaus apelsinų skonio ir aromato, tiesiog tirpstantis burnoje..




Gabaliukai: 10 -12

1 gabaliuko (1/10) energetinė vertė: 425 kcal, 19,2 gr. riebalų, 39,9 gr. cukraus

Produktai:

1,5 stiklinės aukščiausios kokybės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
180 gr. Sviesto (kambario temperatūros)
1,5 stiklinės rikotos sūrio
1,5 stiklinės cukraus
3 dideli kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 apelsino žievelė
2 v.š. Amareto (aš pakeičiau romu)

Sirupui:

0,3 stiklinės apelsino sulčių
0,3 stiklinės cukraus

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 170-180 C. Ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi 12x22cm kepimo formą.

Sudėti sviestą, rikotą ir 1,5 stiklinės cukraus į didelį dubenį ir elektriniu plaktuvu plakti apie 3 minutes arba kol masė bus šviesi ir pūri.

Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Sudėti vanilę, apelsino žievelę ir amaretą ir plakti iki vientisos masės.

Sudėti sausus produktus dalimis, maišant tik tol kol susimaišys. Tešlą supilti į paruoštą formą ir kepti kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebebus aplipęs tešla, apie 45- 50 minučių. Prieš išimant iš kepimo formos apie 10 minučių leisti čių. Išėmus iš orkaitės palikti 10 minučių tada išimti iš kepimo formos ir atvėsinti ant grotelių.

Kol keksas vėsta, nedideliame puode ant vidutinės ugnies sudėti apelsinų sultis ir cukrų. Palaukti kol cukrus ištirps, tada pavirti dar 3 minutes.

Kol keksas vis dar šiltas mediniu iešmeliu subadyti jo šonus ir viršų. Ištepti kekso viršų ir šonus sirupu ir palaukti kol susigers ir dar kartą aplieti sirupu. Leisti keksui pilnai atvėsti ir skanauti.



I do not know why I love pound cakes, I have never tried to think about it. Maybe because they are easy to make and they are so good. When I saw this orange ricotta pound cake recipe it was probably love at first sight, I even bought ricotta, usually I don’t have it laying around and don’t use it very often. Orange pound cake with ricotta is really is a pound cake No. 1. It is very soft, has got lovely orange flavor and aroma, and just melts in your mouth ..

Makes: 10 -12 pieces

Nutritional Value of 1 piece (1/10): 425 calories, 19,2 gr. fat, 39,9 gr. sugars

Products:

1.5 cups cake flour
2 tsp baking powder
0.5 tsp salt
180 gr. butter (room temperature)
1.5 cups ricotta cheese
1.5 cups sugar
3 large eggs
1 tsp vanilla extract
Zest of 1 orange
2 tbsp Amaretto (I used rum)

For the Syrup:

0.3 cup orange juice
0.3 cup sugar

Method:

Preheat the oven to 170-180 C. Grease or line with baking baking paper 12x22cm baking form.

Add together in a big bowl butte, ricotta and 1.5 cups of sugar. Beat with electric mixer for about 3 minutes or until the mixture is light and fluffy.

One by one beat in the eggs, beating continuously. Add vanilla, orange zest and Amaretto and beat until well mixed.

Add the dry ingredients gradually, mixing just until incorporated. Pour the batter into the prepared baking pan and bake until a wooden skewer inserted comes out clean, about 45-50 minutes. Leave to cool in a baking for 10 minutes, then remove to cool completely or a wire rack.

While pound cake is cooling, in a small pan on medium heat add the orange juice and sugar. Wait until the sugar has dissolved, then simmer for another 3 minutes.

While cake is still warm poke holes with wooden skewer on it’s sides and top. Brush the sides and the top with the syrup and wait until it’s absorbed, then again brush it. Allow to cool completely and enjoy.

2012 m. rugpjūčio 23 d., ketvirtadienis

Keksiukai su bananais, šokoladu ir žemės riešutų sviestu/ Banana, Chocolate and Peanut Butter Muffins

Pagal/ Source ChelseasCulinaryIndulgence


Visi skaniausi dalykai vienoje vietoje- bananai, šokoladas ir žemės riešutų sviestas.
Tiesą sakant, šį kartą nelaukiau kol liks nesuvalgytų bananų, o sunaudojau visus kurie buvo namie. Vietoje šokolado lašelių, dėjau sukapoto juodojo šokolado todėl keksiukai neatrodo taip gražiai kaip galėtų, bet buvo tikrai skanūs. Ypač skanūs kol šilti.




Vienetai: apie 18

1 keksiuko energetinė vertė: 291 kcal, 13.1 gr. riebalų, 19.9 gr. cukraus

Produktai:

2.5 stiklinės miltų
0.3 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės rudojo cukraus
0.25 a.š. druskos
0.25 a.š. cinamono
4 dideli prinokę bananai
2 a.š. kepimo miltelių
1 stiklinė pieno
0.75 stiklinės žemės riešutų sviesto
4 v.š. aliejaus
1 a.š. vanilės ekstrakto
1.5 stiklinės šokolado gabaliukų

Gaminimo procesas:

Orkaitę ikaitinti iki 170-180C.

Persijoti į dubenį miltus, sudėti ir išmaisyti cukrų, rudąjį cukrų, druską ir cinamoną.
Sutrinti bananus, sudėti į juos kepimo miltelius, supilti pieną, sudėti riešutų sviestą, aliejų ir vanilę, viską gerai išmaišyti. Sudėti bananų masę į miltų masę ir išmaišyti kol susimaišys, bet stengtis nepermaišyti. Atsargiai įmaišyti šokolado gabalėlius.

Keksiukų formeles ¾ pripildyti tešla, kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebebus aplipęs tešla.

Išėmus atvėsinti ant grotelių. Nors mes daugumą suvalgėme kol dar buvo šilti.


Noriu labai padėkoti Manu už apdovanojimus. Aš paprastai dėl laiko trūkumo nesuspėju atsakyti į tokius apdovanojimus (tikrai ne todėl kad esu nedėkinga:))
Manu blogas yra pilnas puikių receptų ir visas gaminimo procesas būna paaiškintas nuotraukų pagalba, todėl kviečiu visus ten apsilankyti.








Šį kartą laikysiuosi apdovanojimo taisyklių ir atsakysiu į klausimus kurie buvo Manu bloge.

Didziausia baimė? Vorai!!!
Kuo norėjai būti kai užaugusi vaikystėje? Tie norai nuolat keitėsi, tiksliai pamenu tik, kad kaip ir dauguma mergaičių norėjau būti daininke ir aktore.
Išvardink kelis iš savo pomėgių. Nieko ypatingo neveikiu- maisto gaminimas ir blogo rašymas, foto retušavimas ir šiuo metu esu ‘užsikabinusi’ ant 30ųjų- 60ųjų Holivudo filmų.
Kokiu pomėgiu norėtum užsiimti? Fotografija
Ką tavo nuomone svarbaus galėtum pasakyti visiems? Neverta galvoti ir nervintis dėl to ko negali pakeisti.
Vienas dalykas iš planuojamų nuveikti sąrašo.. Sunkus klausimas, jų yra tiek daug. Norėčiau pamatyti liūtus rezervate..
Geriausias pokštas kurį esi kam nors iškrėtusi. Gaila, bet negaliu prisiminti.
Kokia sekanti knyga kurią planuoji skaityti? Aš vis dar planuoju pabaigti skaityti Richardo Dawkinso ‘Dievo Iliuzija’ (gėda kad jau tiek ilgai užtrukau)
Kava ar arbata? 95 atvejais iš 100 kava
Citrininis tortas ar šokoladinis sūrio pyragas? Šokoladas.. visada.

Taip pat pagal taisykles norėčiau paskirti apdovanojimus šiems blogams:

A Taste of...
All That I'm Eating
Ellen B Cookery
Chow and Chatter
Christina's Cucina
Bake for Happy Kids
GĖRIMŲ IR PATIEKALŲ MAGIJA

Apdovanotieji blogeriai, nepamirškite atsakyti į klausimus arba paprasčiausiai pasidalinti 7 įdomiais faktais apie save ir perduoti apdovanojimus savo mėgstamiems blogams.





All the delicious things in one place- bananas, chocolate and peanut butter.
This time I didn't wait for bananas to stay long enough I just used all the bananas I could find at home. I didn't have chocolate chips, so I used chopped dark chocolate so they don't look as nice as they could, but they were really delicious. Especially while warm.

Makes: about 18 muffins

Nutritional Value of 1 Muffin: 291 calories, 13.1 gr. fat, 19.9 gr. sugars

Products:

2.5 cups flour
0.3 cup sugar
0.5 cup brown sugar
0,25 tsp salt
0,25 tsp cinnamon
4 large ripe bananas
2 tsp baking powder
1 cup milk
0.75 cup peanut butter
4 tbsp oil
1 tsp vanilla extract
1.5 cup chocolate chips

Method:

Preheat the oven to 170-180C.

Sift the flour into a bowl, add sugar, brown sugar, salt and cinnamon and mix everything.

Mash bananas, add the baking powder, then milk, peanut butter, oil and vanilla, mix everything well. Add the banana mixture into the flour mixture and mix just until incorporated, try not to over mix. Fold in chocolate chips.

Fill baking cups ¾ filled with batter, bake in preheated oven for about 20 min. or when wooden toothpick inserted comes out clean.

After removing from the oven cool on the rack. Though I had many while they were still warm.


I want to thank Manu for the awards. I usually don't have enough time to respond to the awards (but not because I'm ungrateful :)).
Manu's blog is full of great recipes and all the cooking process is explained in pictures, so I invite everyone to visit her.
This time, I will follow the rules and answer the questions that were on Manu's blog.

What is a real fear you have? Spiders!!!
As a kid, what did you want to be when you grew up? That was changing all the time, like most little girls wanted to be actress or singer.
What are some of your hobbies? Nothing really special - cooking, baking and blogging, photo retouching, Hollywood movies from 30' - 60'.
What hobby would you like to start? Photography.
If you could tell people anything, what would be the most important thing to say? It is not worth to stress and get upset about something what you can’t change.
Name one item from your “bucket list”? There are so many. I think the most I would like to see the lions in national park or sanctuary.
What’s the best prank you’ve pulled off? Can’t think of any at the moment.
What book are you panning on reading next? I am still planning to finish The God Delusion by Richard Dawkins (shame on me it’s taking so long ...).
Coffee or Tea? Coffee 95 times out of 100
Lemon Torte or Chocolate Cheesecake? Chocolate.. always chocolate

And following the rules I would like to pass the awards to the following blogs:

A Taste of...
All That I'm Eating
Ellen B Cookery
Chow and Chatter
Christina's Cucina
Bake for Happy Kids
GĖRIMŲ IR PATIEKALŲ MAGIJA

Dear awarded bloggers, don't forget to answer the questions, or simply to share the seven interesting facts about yourself and pass the awards to your favorite blogs.

2012 m. rugpjūčio 19 d., sekmadienis

Brauniai su Romu/ Rum Brownies

Pagal/ Source BakerStreet

Savaitgalis yra kažkoks mistiškas dalykas. Yra laiko nuveikti kažką naudingo, bet baigiasi tuo, kad tas laikas nežinia kur ištirpsta. Gerai, kad iš planuotų darbų sąrašo nuveikti spėjau bent 2 Ir vienas iš jų buvo brauniai su romu. Tikrai ne be reikalo susigundžiau šiais brauniais. Kepiau tik pusę normos, todėl mes dviese juos sudorojome gana greitai.
Mano vyras nežinojo, kad brauniai su romu ir valgydamas stebėjosi, kodėl jie tokie saknūs.





Vienetai: 16-24

1 gabaliuko energetinė vertė (1/16): 340 kcal, 15,9 gr. riebalų, 34,7 gr. cukraus

Produktai:

250 gr. sviesto
85 gr. juodojo šokolado (naudojau 100gr)
0.5 stiklinės kakavos miltelių
2.5 stiklinės cukraus
0.5 a.š. smulkios druskos
1 v.š. (aš naudojau 1 va.š.) vanilės ekstrakto
3 dideli kiaušiniai
1.5 stiklinės miltų
0.25 - 0.3 stiklinės tamsaus romo

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C. Ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi 33x23 cm dydžio kepimo formą.

Ant nedidelės ugnies puode ištirpinti kartu sviestą ir šokoladą. Nuimti puodą nuo viryklės ir įmaišyti kakavos miltelius, cukrų, druską ir vanilę. Po vieną įmušti kiaušinius, nuolat greitai maišant, kad jie neišvirtų. Išijoti miltus ir išmaištyti, galiausiai įmaišyti romą.

Supilti tešlą į paruoštą formą, išlyginti paviršių. Kepti apie 25-30 minučių. Atvėsinti formoje, išėmus supjaustyti į 16- 24 gabaliukų.





Weekends are a mystic thing. You have enough time to do something useful, but at the end of it you realise that the time is gone and has just melted. Well, at least this weekend I managed to do two things from the list and one of them was tum brownies. And it was definitely good decision to make these brownies. I baked only half of the portion, so me and my husband finished them pretty quickly.
My husband did not know that brownies were with rum so he was eating them and wondered why they are so delicious.




Makes: 16-24

The nutritional value of a piece (1/16): 340 calories, 15,9 gr. fat, 34,7 gr. sugars


Products:


250 gr. butter
85 gr. dark chocolate (I used 100gr)
0.5 cup cocoa powder
2.5 cups sugar
0.5 tsp. salt
1 tbsp (I used 1 tsp) vanilla extract
3 large eggs
1.5 cups flour
0.25 - 0.3 cup dark rum

Method:

Preheat oven to 180C. Grease with butter or line with baking paper 33x23 cm baking form.

Melt together butter and chocolate on low heat. Remove the pan from the heat and mix in cocoa powder, sugar, salt and vanilla. One by one beat in the eggs, mixing it fast, not letting them to get cooked. Sift in the flour and finally mix in the rum.

Pour the batter into the prepared baking form, smooth the top. Bake for about 25-30 minutes. Cool in a and after removing cut into 16 to 24 pieces.

2012 m. rugpjūčio 16 d., ketvirtadienis

Risotto su Kumpiu, Pievagrybiais ir žirneliais/ Risotto with Ham, Mushrooms and Peas

Šiandien atradau dar vieną dalyką, kurio nemėgstu. Nemėgstu kai kam nors skambinu, o jis atsiliepia ir sako - Aš tau perskambinsiu vėliau.. Kad tas pažadas bus ištesėtas tikimybė mažensė nei laimėti loterijoje. Ar ne paprasčiau būtų paprašyti, kad aš perskambinčiau už X minučių..




Porcijos: 4

1 Porcijos energetinė vertė: 482 kcal, 19,5 gr. riebalų, 5,1 gr. cukraus

Produktai:

1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
2-3 skiltelės česnako (smulkinto)
1 stiklinė ryžių
1 l. sultinio
200 gr. pievagrybių (pjaustytų griežinėliais)
200 gr. kumpio (pjaustyto nedideliais gabaliukais)
1 stiklinė žirnelių
Aliejaus kepimui
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.25 stiklinės smulkiai tarkuoto parmezano

Gaminimo procesas:

Sultinį užvirti ir ant nedidelės ugnies kaitinti kol jis bus naudojamas.

Puode įkaitinti aliejų, apkepti svogūną ir česnaką. Sudėti ryžius ir nuolat maišant juos pakepinti kol taps skaidrūs.

Užpilti vieną stiklinę sultinio. Kartais pamaišant kol sultinys susigers ir taip po stiklinę pilti sultinį, kol liks 1 stiklinė sultinio ir ryžiai bus beveik išvirę.

Paprastai kepti kumpį pradedu vos tik užpilu ryžius pirmą kartą sultiniu. Įkaitinti keptuvėje aliejų, sudėti kumpio gabaliukus, pakepti juos ant nedidelės ugnies apie 5 minutes. Tada sudėti pjaustytus grybus ir pakepti apie 5-10 minučių.

Į beveik išvirusius ryžius sudėti keptą kumpį su grybais, sudėti žirnelius, viską gerai išmaišyti ir supilti likusį sultinį. Kai visas sultinys susigers, įdėti druskos ir pipirų pagal skonį, sudėti apie pusę tarkuoto parmezano ir viską gerai permaišyti. Patiekti apibarsčius likusiu parmezanu.






Today I discovered one more thing that I do not like. I don't like when I call somebody and I am told - I'll call you later .. You have better chances to win a lottery than to get that call.. Isn't it easier just to ask me to call back again in X minutes?

Servings: 4

Nutritional value of 1 serving: 482 calories, 19,5 gr. fat, 5,1 gr. sugars

Products:

1 onion (finely chopped)
2-3 cloves garlic (crushed)
1 cup rice
1 liter stock
200 gr. button mushrooms (slices)
200 gr. ham (cut in small pieces)
1 cup peas
Oil for frying
Salt and pepper to taste
0,25 cup finely grated Parmesan

Method:




Bring stock to the boil and d simmer over a low heat until it is used.

Heat oil in a pan, fry the onion and garlic for few minutes. Add the rice and fry stirring constantly until it becomes transparent.

Pour one cup of stock. Stir occasionally until the stock is absorbed, then add another glass of stock. Cook rice adding stock until 1 cup remains and the rice is almost cooked.

Usually I start frying ham as soon as I start cooking the rice. Heat the oil pan, add ham pieces, fry them on low heat for about 5 minutes. Then add the mushrooms, mix and fry for about 5-10 minutes.

When the rice is almost cooked add the fried ham with mushrooms, add peas, stir everything well and pour the remaining sock. When all the stock is absorbed, add salt and pepper to taste, add about half of the grated Parmesan and mix everything well. Serve sprinkled with the remaining parmesan.

2012 m. rugpjūčio 12 d., sekmadienis

Saldūs Sausainiai su Kumino Sėklomis/ Sweet Cumin (Jeera) Cookies

Pagal/ Source SimplySweetNSavory

Pirmą kartą šiuos sausainius pamačiau atsitiktinai parduotuvėje. Ieškojau ko nors saldaus, bet kai pamačiau sausainius su kuminu prie saldumynų iš pradžių nepatikėjau. Man kažkaip kmynai ar kuminas atrodo tinkami sūriuose sausainiuose, bet ne saldžiuose. Juos nusipirkau iš smalsumo, ir man jie taip patiko, kad pabandžiaus susirasti jų receptą ir išsikepti namie. Drąsiai galiu sakyti, kad saldūs sausainiai su kuminu yra dabar vieni iš mano mėgstamiausių.



Vienetai: apie 40 sausainių

1 Sausainio energetinė vertė: 55 kcal, 2,9 gr. riebalų, 1,5 gr. cukraus

Produktai:

0,5 stiklinės aliejaus (naudojau tirpintą sviestą)
0,25 stiklinės cukraus pudros (aš dėjau 0,5)
1 kiaušinis
2 stiklinės miltų
1 a.š. druskos
1-2 v.š. kumino sėklų
1 a.š. kepimo miltelių

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C.

Išplakti kartu aliejų su cukrumi. Įmušti kiaušinį ir viską kartu gerai išplakti.

Sudėti miltus, druską, kumino sėklas, kepimo miltelius. Sumaišyti viską gerai ir suformuoti vientisą tešlą.

Iškočioti tešlą ant miltuoto paviršiaus (maždaug 0,3-0,5 cm). Spauskite arba išjaustykite pageidaujamas formeles, išdėliokite ant kepimo popieriumu išklotos skardos ir kepti apie 10-15 minučių kol sausainiai taps auksinės spalvos.

Perkelti atvėsti ant grotelių.




For the first time I saw these cookies accidentally in indian grocery store. I was looking for something sweet and I was quite surprised to find cookies with cumin in that section. I somehow think that cumin cookies should be salty not sweet. I bought them, because I was very curious and I liked them, so I tried to find the recipe and bake cumin cookies at home. I can say that sweet cumin cookies are now one of my favorites.

Makes: about 40 cookies


Nutritional Value of 1 Cookie:
55 calories, 2,9 gr. fat, 1,5 gr. sugars

Products:

0.5 cups oil (I used melted butter)
0.25 cup icing sugar (I used 0.5)
1 egg
2 cups flour
1 tsp salt
1-2 tbsp cumin seeds
1 tsp baking powder

Method:

Preheat the oven to 180C.

Beat together oil and sugar. Beat in the egg and again beat everything well.

Add the flour, salt, cumin seeds, baking powder. Mix everything well and form a smooth dough.

Roll dough on floured surface (about 0.3 to 0.5 cm thick). Cut the cookies, place them on a baking tray lined with baking paper and bake for 10-15 minutes or until the cookies become golden.

Take out and leave on a wire rack to cool.

2012 m. rugpjūčio 8 d., trečiadienis

Šokoladinis Raudonojo Vyno Pyragas/ Red Wine Chocolate Cake

Pagal/ Source SmittenKitchen


Jei mėgstate kartais pasilepinti taure raudonojo vyno ir šokolado gabalėliu, pabandykite kada juos pakeisti šokoladiniu raudonojo vyno pyragu! Šis pyragas labai paprastas ir skanus. Nors jį išsikepti užtruks šiek tiek ilgiau nei įsipilti vyno taurę, bet tikrai verta išbandyti.



Gabaliukai: 8-10

1 gabaliuko energetinė vertė: 268 kcal, 11,2 gr. riebalų, 19,9 gr. cukraus

Produktai:

90 gr. sviesto
0.75 stiklinės rudojo cukraus
0,25 cukraus
1 didelis kiaušinis + 1 trynys
0,75 stiklinės raudojo vyno
1 stiklinė miltų
0,5 stiklinės kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,25 a.š. cinamono

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 160-170C. Ištepti riebalais 22cm apvalią kepimo formą.

Dubenyje išplakti sviestą kol pašviesės, sudėti visą cukrų ir plakti kelias minutes iki purios masės. Sudėti kiaušinį, trynį ir viską plakti toliau, tada sudėti vyną ir vanilę, išplakti kartu.

Į tą patį dubenį persijoti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir cinamoną. Viską išplakti kartu ir dar kartą permaišyti mentele.

Tešlą supilti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti apie 25-30 minučių. Išėmus iš orkaitės leisti pyragui pravėsti skardoje apie 10 min.,išėmus iš formos atvėsinti ant grotelių. Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra.




If sometimes you like to enjoy a glass of red wine and a piece of chocolate, then you should try to have this chocolate red wine cake instead! This cake is very simple and delicious. Although it will take a little bit longer to bake it than to pour the wine glass, but definitely worth trying.

Makes: 8-10 pieces

Nutritional value of 1 piece: 268 calories, 11,2 gr. fat, 19,9 gr. sugars

Products:

90 gr. butter
0.75 cup brown sugar
0.25 cup caster sugar
1 large egg + 1 egg yolk
0.75 glass of red wine
1 cup flour
0.5 cup of cocoa
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
0.25 tsp cinnamon

Method:

Preheat oven to 160-170C. Grease 22cm round baking pan.

In a bowl beat the butter, then add both sugars and beat for a few minutes until it becomes fluffy. Add the egg and a yolk and beat again, then add wine and vanilla, beat everything again.

In the same bowl on the top of butter mixture sift the flour, cocoa, baking powder and cinnamon. Beat everything together once again and then finish mixing the dough with spatula.

Pour the dough into baking pan, flatten the surface and bake for about 25-30 minutes. After removing from the oven leave it in a pan for about 10 minutes. Then remove from a pan and let it cool on a wire rack. Before serving dust with icing sugar.

2012 m. rugpjūčio 5 d., sekmadienis

Minkšti Keksiukai su Razinomis/ Soft Cupcakes with Raisins

Nemėgstu sirgti, tikriausiai niekas nemėgsta. Bet kai gerklė sutinusi ir skauda, bet valgyti vis dar norisi tai jau bėda. O be to silpna ir virtuvėje sukiotis, kad kažką skanaus pasigaminti jėgų near. Todėl šiuos keksiukus galima pavadinti – minkšti keksiukai su razinomis arba..keksiukai ligoniams.



Vienetai: 12

1 keksiuko energetinė vertė: 216 kcal, 11,4 gr. riebalų, 12,3 gr. cukraus

Produktai:

150 gr. minkšto margarino
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
4 v.š. pieno
0,5 stiklinės razinų

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių.

Sudėti kartu margariną, cukrų, kiaušinius ir pieną, plakti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Tada sudėti persijotus miltus ir kepimo miltelius, išmaišyti viską tik kol tešla taps vientisa, nepermaišyti. Galiausiai įmaišyti razinas.

Padalinti tešlą į keksiukų formeles. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes arba kol patikrinus mediniu pagaliuku jis nebenus aplipęs tešla. Išėmus pries patiekiant atvėsinti ant grotelių.




I do not like to be sick, though I guess no one likes. But when I have a sore and swollen throat, but still want to eat is already a problem. Besides when I feel so week and don’t want to spend much time in the kitchen. That’ s why, these cupcakes can be called – soft cupcakes with raisins or .. cupcakes for the sick.

Makes: 12

Nutritional value of 1 cupcake:
216 calories, 11,4 gr. fat, 12,3 gr. sugars

Products:

150 gr. soft margarine
0.5 cup sugar
3 eggs
1.5 cup flour
1 tsp baking powder
4 tbsp milk
0.5 cup raisins

Method:

Heat the oven to 180C. Prepare 12 cupcake paper cups.

Add together margarine, sugar, eggs and milk and beat with an electric mixer until smooth. Then add sifted flour and baking powder, mix everything until dough is just incorporated, do not over mix. Finally, mix in the raisins.

Divide the dough into the baking cups. Bake in preheated oven for 20-25 minutes or until a wooden pick inserted comes out clean. After you remove them out of the oven cool on the wire rack.

2012 m. rugpjūčio 3 d., penktadienis

Bananiniai Blynai su Žemės Riešutų Padažu/ Banana Bread Pancakes with Peanut Sauce

Pagal/ Source PassTheSushi

Šiandien aš tikrai prastai jaučiuosi. O kai savijauta bloga, nelabai norisi valgyti, tuo labiau gaminti. Norėjau kažko saldaus, nesudėtingai pagaminamo ir prisiminiau šiuos blynus. Taigi, kad save paguosti išsikepiau bananinių blynų. Originaliame recepte buvo klevų sirupo padažas, bet aš jį gana sėkmingai pakeičiau žemės riešutų padažu.



Vienetai : apie 12-15 blynų

Energetinė vertė 1 blyno (be padažo): 167 kcal, 4,7gr. Riebalų, 8,5gr. Cukraus

Energetinė vertė 1 blyno (su padažu): 195 kcal, 6,1 gr. Riebalų, 11,6 gr. cukraus

Produktai:

2 stiklinės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
0,25 stiklinės rudojo cukraus
1 a.š. cinamono
0,25 a.š. muskato riešuto
0,75 stiklinės pieno ( aš naudojau 1,25 stiklinės)
1 a.š. vanilės ekstrakto
3 dideli prinokę bananai (sutrinti)
2 v.š. tirpinto sviesto (aš dėjau 4 v.š. aliejaus)

Žemės riešutų padažas

Produktai:

2 v.š. žemės riešutų sviesto
0,25 stiklinės pieno
4 v.š. cukraus pudros

Gaminimo procesas:

Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, cinamoną ir muskatą. Po truputį pilti pieną, vanilės ekstraktą ir sviestą (arba aliejų), nuolat maišant. Įmaišyti trintus bananus.

Įkaitinti keptuvę, sumažinti ugnį iki vidutinės. Įpilti apie 3-4 v.š. tešlos kiekvienam blynui ir kepti kol viršuje pasirodys burbuliukai (2-3 minutes). Apversti ir pakepti kitą pusę dar kelias minutes, kol taps auksiniai geltonos spalvos. Taip pabaigti visą gabalą.

Padažui: Sudėti visus produktus į puodą ir pakaitinti maišant iki kol padažas taps vientisas.




Today I feel really bad. And when I feel sick, I do not really want to eat and even less I want to cook. I wanted something sweet, easily made and remembered about these banana pancakes. So I made these banana pancakes to comfort myself. There was a maple syrup sauce in the original recipe, but I changed it quite a successfully with peanut sauce.



Makes: about 12-15 pancakes

Products:

2 cups flour
2 tsp baking powder
0.25 tsp salt
0.25 cup brown sugar
1 tsp cinnamon
0.25 tsp nutmeg
0.75 cup milk (I used 1.25 cup)
1 tsp vanilla extract
3 large ripe bananas (mashed)
2 tbsp melted butter (I have I laid 4 tablespoons of oil)

Peanut Sauce

Products:

2 tbsp peanut butter
0.25 cup milk
4 tbsp icing sugar

Method:

In a large bowl, mix together the flour, baking powder, sugar, salt, cinnamon and nutmeg. Gradually add the milk, vanilla extract and butter (or oil), mixing continuously. Stir in the mashed bananas.

Heat the pan, reduce heat to medium. Add about 3-4 tablespoons of batter for each pancake and cook until bubbles appear on top (2-3 minutes). Flip and fry the other side for a few minutes until it’s golden yellow. Finish all batter like that.

For the sauce: Add the all the ingredients in a pan and on a low heat keep mixing it until the sauce becomes creamy.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...