2012 m. rugsėjo 28 d., penktadienis

Keksiukai su Coca Cola/ Coca Cola Cupcakes

Pagal/ Source ACozyKitchen

Aš iš tų žmonių kurie mano, kad Coca cola nėra sveikas dalykas. Jei kažkas ją geria nepuolu atiminėti ar aiškinti kaip tai blogai, bet pati jos neperku.
Mano vyras nupirko 2l butelį, bet pasirodė, kad svečiai kuriems jis pirko Coca cola’os negeria, o pats jis nesugebėjo pabaigti.. Todėl aš pasinaudojau proga išbandyti keksiukų su Coca cola receptą.
Keli pastebėjimai: Originaliame recepte buvo naudojamas dvigubai didesnis produktų kiekis, bet man iš pusės kiekio gavosi 12 keksiukų ir dar liko šiek tiek tešlos.
Aš maniau, kad keksiukai bus labai saldūs, bet man net šiek tiek trūko cukraus.


Vienetai: 12-15 keksiukų

1 keksiuko energetinė vertė: 208 kcal, 11,2 gr. riebalų, 15,9 gr. cukraus

Produktai:

1 stiklinė Coca Cola (ne dietinės!)
0.5 stiklinės kakavos miltelių
70 gr. sviesto
0.5 stiklinės cukraus
0.25 stiklinės rudojo cukraus
1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0.25 a.š. druskos
1 kiaušinis (lengvai išplaktas)

Plaktos grietinėlės kremui
1.5 stiklinės grietinėlės (ne mažiau 35% riebumo)
4 v.š. cukraus pudros
0.5 a.š. vanilės ekstrakto
Kokteilinių vyšnių papuošimui

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 160-170C. Ištepti keksiukų formą riebalais arba iškloti popierinėmis formelėmis.

Nedideliame puode ant vidutinės ugnies pakaitinti kartu Coca Cola su kakava ir sviestu, kol sviestas ištirps. Sudėti abiejų rušių cukrų ir maišyti kol jis ištirps. Nuimti masę nuo ugnies ir atvėsinti.

Dideliame dubenyje persijoti miltus, kepimo mitelius ir druską. Įmaišyti suplaktą kiaušinį į atvėsusią Coca cola masę. Tada įmaišyti miltus, stengtis nepermaišyti.

Supilstyti tešlą į paruoštas formeles ir kepti apie 20 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeapkibs tešla. Išimti keksiukus iš orkaitės ir palikti atvėsti ant grotelių.

Dubenyje išplakti kartu griteinėlę, vanilės ekstraktą ir cukraus pudrą iki standžios masės. Papuošti keksiukus grietinėle ir vyšniomis (aš vyšnių neturėjau tai papuošiau šokolado lašeliais).



I'm one of those people who believe that Coca-Cola is not a healthy thing. If someone is having it I don’t try to stop them, but I don’t buy it myself.
My husband bought a 2l bottle of Coca Cola for the guests, but it turned out that they didn’t drink it, and he was not able to finish whole bottle by himself .. So, I had a chance to try the Coca Cola cupcake recipe that I had.
A few I would like to note: In the original recipe the quantity of products was double. Half was enough to make 12 cupcakes and I had some dough left still.
I thought the cupcakes will be very sweet, but I would say that they were not sweet enough.


Makes: 12-15 muffins

Nutritional value of 1 cupcake: 208 calories , 11,2 gr. fat, 15,9 gr. sugars

Products:

1 cup Coca-Cola (not diet!)
0.5 cup of cocoa powder
70 gr. butter
0.5 cups of sugar
0.25 cup of brown sugar
1 cup flour
1 tsp. baking powder
0,25 tsp. salt
1 egg (lightly beaten)

For the Cream
1.5 cups of heavy whipping cream (at least 35% fat)
4 tbsp. icing sugar
0.5 tsp. vanilla extract
Cocktail cherries for decoration

Method:

Preheat oven to 160-170C. Grease muffin baking form or lined with paper cups.

In a small pan on medium heat heated together coca cola with cocoa and butter until butter is melted. Add both sugars and mix until it is dissolved. Remove it from the heat and let it cool.

In a large bowl, sift together flour, baking powder, and salt. Stir in the beaten egg to the cooled Coca-Cola mixture. Then fold in the flour, try not to over mix.

Pour batter into prepared baking cups and bake for about 20 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. Remove cupcakes out of the oven and leave to cool on a wire rack.

In a bowl whisk together whipping cream, vanilla extract and icing sugar until peaks form. Decorate cupcakes with whipped cream and cherries (I did not have a cherries for decorating, so I used chocolate drops).

2012 m. rugsėjo 25 d., antradienis

Daržovių Salotos su Krevetėmis/ Vegetable Salad with Shrimp


Iškart prisipažįstu, kad šis receptas (kaip ir foto) ne mano, bet mano sesės. Ji taip pat yra greitai pagaminamų ir skanių patiekalų gerbėja, todėl šias salotas pasigaminti tikrai ilgai neužtruks, o skonių derinys puikus.


1 porcijos energetinė vertė: 350 kcal, 26 gr. riebalų, 7,7 gr. cukraus

Porcijos: 2

Produktai:

1 v.š. tamsaus sojos padažo
3 v.š. alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelis druskos

200 gr. agurko
1 vidutinio dydžio pomidoras
10 mažų (vynuoginių) pomidorų
0.5 svogūno (smulkiai pjaustyto)
80 gr. juodųjų alyvuogių be kauliukų
100 gr. krevečių (iš sūrimo)

Gaminimo procesas:

Visas daržoves supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Užpilti daržoves aliejumi, įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Galiausiai įpilti sojos padažo ir viską gerai išmaišyti.




I have to admit at once that this recipe (also the photo) is not mine, but my sister's. She is also a fan of quick and delicious dishes, so it won't take long to make this salad and the combination of flavors is really great.

Servings: 2

Nutritional value of 1 serving: 350 calories, 26 gr. fat, 7,7 gr. sugars

Products:

1 tbsp dark soy sauce
3 tbsp olive oil
Pinch of black pepper powder
Pinch of salt

200 gr. cucumber
1 medium tomato
10 small (cherry) tomatoes
0.5 onion (finely chopped)
80 gr. black olives, pitted
100 gr. shrimp (in brine)

Method:

Cut all the vegetables into desired size pieces. Add vegetable oil, then season with salt and pepper to taste. Finally, add soy sauce and mix everything well.



2012 m. rugsėjo 21 d., penktadienis

Meduoliniai Keksiukai/ Gingerbread Muffins

Kalėdų metu namai paprastai kvepia cinamonu, gvazdikėliais, kepiniais ir eglute.. Man meduoliai visada asocijuojasi su Kalėdomis..net ir vidurvasary. Meduoliniai keksiukai per šias Kalėdas bus vienas iš tų skanėstų kurį tikrai iškepsiu ir tikriausiai pusę jų suvalgysiu pati.

Vienetai: 12 keksiukų

1 keksiuko energetinė vertė: 244 kcal, 11,1 gr. riebalų, 17.6 gr. cukraus

Produktai:

150 gr. sviesto
0,5 stiklinės rudojo cukraus
0,5 stiklinės medaus
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai (suplakti)
0,25 a.š. muskato riešuto
0,25 a.š.maltų gvazdikėlių
0,5 a.š. cinamono

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C, paruošti 12 keksiukų formelių.

Sudėti kartu sviestą, rudąjį cukrų ir medų į nedidelį puodą. Ant nedidelės ugnies pakaitinti maišant kol sviestas ištirps. Nuimti nuo viryklės ir palikti atvėsti.

Persijoti miltus, kepimo miltelius ir prieskonius. Įmaišyti pravėsusią sviesto masę, sudėti suplaktus kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.

Tešlą paskirstyti į keksiukų formeles ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes kol keksiukai bus gražiai pageltonavę. Perkelti keksiukus atvėsti ant grotelių.




During Christmas time home is usually smells like cinnamon, cloves, baking and Christmas tree .. And gingerbread always remings me of Christmas.. even if it's summer. I know for sure that I will be making these gingerbread muffins this Christmas and probably half of them will eat by myself.



Makes: 12 muffins

Nutritional Value of 1 Muffin: 244 calories, 11,1 gr. fat, 17.6 gr. sugars

Products:
150 gr. butter
0.5 cup of brown sugar
0.5 cup of honey
1.5 cup of flour
1 tsp baking powder
2 eggs (whisked)
0.25 tsp nutmeg
0.25 tsp ground cloves
0.5 tsp cinnamon

Method:

Preheat the oven to 180C, prepare 12 baking cups.

Put together the butter, brown sugar and honey in a small pan. Heat it on a low heat stirring until butter is melted. Remove from the heat and leave to cool.

Sift the flour, baking powder and spices. Mix in cooled butter, add the whisked eggs and mix everything well.

Divide the dough between baking cups and bake in a preheated oven for about 20-25 minutes until the muffins are nicely golden in color. Transfer muffins to cool on the wire rack.

2012 m. rugsėjo 18 d., antradienis

Sausainiai su šokolado gabaliukais/ Chocolate Chip Cookes

Pagal/ Source SuzietheFoodie

Šis sausainių su šokolado gabaliukais receptas buvo pirmas kurį išbandžiau ir tiesą sakant nebenoriu bandyti jokio kito, nes sausainiai yra nuostabūs! Aš esu panašių pirkusi kavinėse, bet šie yra bent kokius x100 kartų skanesni. Jie saldūs, bet nepersaldūs, nepersausi ir galima dėti tiek šokolado gabaliukų kiek širdis geidžia.. Nežinau net ar reikia minėti, kad juos pagaminti lengviau nei lengva ir užtrunka mažiau nei pusvalandį.




Vienetai: 24-26

1 Sausainio energetinė vertė: 249 kcal, 13 gr. riebalų, 18,7 gr. cukraus

Produktai:

1 stiklinė margarino
1 stiklinė rudojo cukraus
0.5 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
2.5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
300-400 gr. šokolado gabaliukų

Gaminimo procesas:

Gerai išmaisyti kartu margariną, rudąjį cukrų ir cukrų. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išmaišant. Įmaišyti vanilės ekstraktą.

Įsijoti miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską gerai išmaišyti. Įmaišyti šokolado gabaliukus.

Iš tešlos formuoti kamuoliukus (iš maždaug 1 v.š. tešlos 1 sausainiui). Kamuoliukus išdėlioti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Tarp sausainių palikti maždaug 5cm tarpus, jie gana daug išsiplečia.

Kepti įkaitintoje iki 160C- 170C orkaitėje apie 10 minučių. Iškepę jie labai minkšti todėl prieš išimant palaukti kelias minutes ir tada perkelti ant grotelių ir pabaigti vėsinti.





These chocolate chip cookies are the first I tried making myself and I can honestly say that I don’t want to try any other recipe, because the cookies are just wonderful! I used to buy such cookies in coffee shops (also Subway) but these home made cookies are at least x100 times better. They are sweet, but not too sweet, chewy and you can use as much chocolate chips as you desire.. I do not know is it even worth to mention that they are super easy and it takes less than half an hour.




Makes: 24-26 big cookies

Nutritional Value of 1 Cookie: 249 calories, 13 gr. fat, 18,7 gr. sugars

Products:

1 cup margarine
1 cup brown sugar
0.5 cup of sugar
2 eggs
1 tsp. vanilla extract
2.5 cups of flour
1 tsp. baking powder
Pinch of salt
300-400 gr. chocolate chips

Method:

Beat together margarine, brown sugar and sugar. One by one beat in the eggs, mixing well. Stir in vanilla extract.

Sift in the flour, baking powder and salt. Mix everything well. Fold in chocolate chips.

Form the balls from the dough (1 tablespoon of dough for 1 cookie). Place the balls on a baking tray lined with a baking paper. Leave about 5cm space between the cookies as they get pretty big.

Preheat the oven to 160C-170C and bake the cookies for about 10 minutes. The cookies are very soft as soon as you take them out so before removing from the baking tray wait a few minutes and then transfer on a wire rack to finish cooling.

2012 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis

Šokoladinis tortas/ Chocolate Fudge Cake

Pagal Žurnalą/ Source Magazine Recipes+

Šio torto pertepimo šokoladinė masė 'fudge' tiklsiai net nežinau kaip verčiama iš anglų kalbos. Fudge- yra labai saldus, gana kietas, sodraus skonio saldainis. Dėl šios šokoladinės masės tortas yra labai saldus ir nėra minkštas, todėl daugiau nei vieną gabaliuką sunku įveikti.



Porcijos: 16

1 porcijos energetinė vertė: 442 kcal, 19,1 gr.riebalų, 54,8 gr. cukraus

Produktai:

1,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės kakavos
125 gr. sviesto, tirpinto
4 kiaušiniai (kambario temperatūros)
1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės ekstrakto

Šokoladiniam pertepimui:

395gr. skardinė kondensuoto pieno
125 gr. sviesto (pjaustyto gabaliukais)
2 stiklinės rudojo cukraus
2 v.š. cukraus sirupo
150 gr. juodojo šokolado (pjaustyto smulkiais gabaliukais)

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištiesti kepimo popieriui apvalią 20 cm formą.

Sumaišyti cukrų ir kakavą. Sudėti ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išplakat po kiekvieno. Įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir vanilės ekstraktą.

Supilti tešlą į paruoštą formą, išlyginti paviršių ir kepti apie 45 minutes.
Išėmus iš orkaitės atvėsinti 5 minutes formoje. Išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.

Perpjauti pyragą per pusę, sugražinti pagrindą į popieriumi ištiestą formą.

Pagaminti šokoladinę masę. Sudėti kartu kondensuotą pieną, sviestą, cukrų ir sirupą, virti ant nedidelės ugnieskol sviestas išsilydys ir cukrus ištirps. Padidinti ugnį iki vidutinės ir virti maišant apie 10 minučių arba kol masė taps auksinės spavos ir pradės atsiskirti nuo puodo šonų. Nuėmus nuo ugnies atvėsinti puode apie 5 minutes, tada įmaišyti šokoladą ir išmaišyti kol jis ištirps ir masė taps vientisa.

Pusę šokoladinės masės supilti ant kepto pagrindo, paskirstyti tolygiai. Uždėti viršutinį pyrago sluoksnį ir ant viršaus užpilti likusią šokoladinę masę. Tolygiai paskirtyti.

Leisti pyragui sustingti formoje apie 1 val. Išėmus iš formos supjaustyti karštu peiliu, kol tortas dar šiek tiek šiltas.




Because if the fudge that is used for this cake, the cake is not soft and is very sweet and rich in flavor. It's impossible to finish more than 1 slice at a time.



Servings: 16

Nutritional value of 1 serving: 442 calories, 19,1 gr.fat, 54,8 gr. sugars

Products:

1.5 cup of sugar
0.5 cup of cocoa
125 gr. butter, melted
4 eggs (at room temperature)
1 cup flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract

Chocolate fudge:

395gr. can of condensed milk
125 gr. butter (chopped into pieces)
2 cups of brown sugar
2 tbsp sugar syrup
150 gr. dark chocolate (chopped into pieces)

Method:

Preheat the oven to 180C. Line a round 20 cm baking form with baking paper.

Mix sugar and cocoa. Add the melted butter and mix well. One by one beat in the eggs mixing well after each. Stir in flour, baking powder and vanilla extract.

Pour the batter into the prepared baking form, even the top and bake for about 45 minutes.
When you remove it out off the oven, cool for 5 minutes in the form. Then remove and finish cooling on the wire rack.

Cut the cake in half, return the base of the cake to the form lined with baking paper.

Make the fudge.
Add together condensed milk, butter, sugar and syrup, simmer on a low heat till butter melts and sugar is dissolved. Increase heat to medium and cook stirring for about 10 minutes or until the mixture is golden and will starts leaving the sides of the pan. Removing the pan from the heat and cool for about 5 minutes, then mix in the chocolate and stir until it melts and the fudge becomes smooth.

Pour half of the fudge on the base in the baking pan, spread evenly. Place the top of the cake on top and pour the remaining fudge. Spread evenly.

Allow the cake to set in form for about 1 hour. Once you remove it from the form, cut it with the hot knife until the cake is still a little bit warm.

2012 m. rugsėjo 11 d., antradienis

Kokosiniai Brauniai/ Coconut Brownies

Pagal/ Source BakingBar

Kokosinis braunis, kurį labai lengvai ir greitai galima pasigaminti. Tik įspėju, kad jis dingsta dar greičiau.




Vienetai: 20 gabaliukų

1 gabaliuko energetinė vertė: 160 kcal, 11,1 gr. riebalų, 8,1 gr. cukraus

Produktai:

140 ml aliejaus ( aš naudojau 125gr. tirpinto sviesto)
0,5- 0,75 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
40 gr. kakavos miltelių
1 stiklinė miltų
2 a.š. vanilės ekstrakto
0.5 a.š. druskos
0.75 stiklinės kokoso drožlių

Gaminimo procesas:

Orkaitę ikaitinti iki 180C. 25cm kvadratinę formą ištiesti kepimo popieriumi.

Išplakti kartu aliejų (tirpintą sviestą), cukrų, vanilę ir 2 kiaušinius.

Įsijoti miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Išmaišyti viską iki vientisos masės. Įmaišyti kokoso drožles. Supilti tešlą į kepimo formą, išlyginti viršų ir kepti apie 20 min.

Išėmus iš orkaitės palikti 10 minučių pravėsti formoje, išėmus iš formos baigti vėsinti ant grotelių.




These coconut brownies are very easy and quick to make. I just have to warn that they disappear even faster.

Makes: 20 pieces

Nutritional value of 1 piece: 160 calories, 11,1 gr. fat, 8,1 gr. sugars

Products:

140 ml of oil (I used 125gr. melted butter)
0.5 to 0.75 cup of sugar
2 eggs
40 gr. cocoa powder
1 cup flour
2 tsp vanilla extract
0.5 tsp salt
0.75 cups desicated coconut

Method:

Preheat the oven to 180C. 25cm square shape lend a baking paper.

Mix together oil (melted butter), sugar, vanilla and 2 eggs.

Sift in the flour, cocoa powder, baking powder and salt. Mix everything until the batter becomes smooth. Stir in the coconut. Pour the batter into the baking pan and bake for about 20 minutes.

Once removed from the oven leave for 10 minutes in a baking form, after removing out of the form cool completely on the wire rack.

2012 m. rugsėjo 7 d., penktadienis

12 patarimų kaip pataisyti persūdytus patiekalus/ 12 Tips How to fix too salty dish


Nors aš dažniausiai pagal verdamo maisto kiekį žinau kiek reikia įberti druskos, bet vistiek nutinka nelaimių. Paskutinį kartą persūdžiau troškinį (karį tiksliau) kai druskos indelis netyčia išslydo iš rankos ir pusė jo išsipylė į karį! Aš spėjau dalį nusemti, bet vis viena karis buvo gerokai persūrus. Mano vyras iškart ėmė dalint patarimus kad reik įpilti pieno. Koks dar pienas kai kario padažas su pomidorų padažu? Įpyliau šiek tiek vandens, bet tada trūko prieskonių.. Žodžiu pasaka be galo.. Bet tikriausiai visiems yra kazkas panašaus nutikę, kai patiekalą tenka gelbėti nes jis persūrus. Taigi iš kelių šaltinių susirinkau į vieną vietą patarimus ką daryti jei įbėrėte perdaug druskos.



Nepatingėkite pasidalinti savo patirtimi kaip galbėjate persūdytą maistą.

1. Persūdžius sriubą galima įdėti šiek tiek cukraus (arba medaus), kad jis atsvertų sūrumą. Tačiau cukrų arba medų tokiu atveju reiktų naudoti labai atsargiai, dedant nedideliais kiekiais.Ypač patartina taisyti patiekalą cukrumi, jei patiekale dominuoja pomidorai.

2. Persūdžius troškinį gali padėti bulvės! Reikia supjaustyti kelias žalias bulves griežinėliais ir įdėti jas į troškinį. Bulvės sugers druską ir kai taps permatomos jas galima išimti. Likęs troškinys turėtų būti nebe toks sūrus.
Persūdžius verdamas daržoves taip pat jas galima pataisyti įdedant žalių bulvių.

3. Jei gaminamą patiekalą galima praskiesti įpilkite papildomai vandens. Taip pat galima atskiesti apelsinų sultimis, alyvuogių aliejumi, nesūdytu sultiniu, pomidoru padažu ar sultimis arba pienu priklausomai nuo to kas gaminama.

4. Jei įdėjote perdaug druskos, galima įpilti šiek tiek distiliuoto baltojo acto arba šaukstelį acto ir šaukstelį cukraus.

5. Jei persūdėte sriubą ir turite laiko galite išvirti sriubos be druskos ir sumaišyti su persūdyta sriuba. Jei neturite tiek daug laiko galima tam panaudoti sriubą iš skardinės- sumaišyti ją su vandeniu ir praskiesti persūdytą sriubą.

6. Persūdytą patiekalą galima pabandyti išgelbėti pridedant daugiau produktų- virtų makaronų, ryžių, daržovių ir pan.

7. Įpilkite šiek tiek citrinos sulčių į nedaug persūdytą patiekalą. Pilti reikėtų nedideliais kiekiais nuolat patikrinant sūrumą.Citrinos sultys tinka ir jei persūdėte lengvesnį padažą (pvz. padažą salotoms)

8. Įdėkite šiek tiek bulvių košės į troškinį. Bulvių košė jį patirštins, todėl galėsite įpilti dar šiek tiek vandens.

9. Jei įdėjote perdaug druskos į prancūzišką padažą ar padažą kurio pagrindas sviestas, galima įpilti šiek tiek daugiau grietinėlės ar įdėti truputį rudojo cukraus.

10. Jei padažo pagrindas pomidorų padažas reikėtų įdėti šiek tiek rudojo cukraus.

11. Jei persūdytas patiekalas gali būti perplautas tą ir reikėtų pirmiausia pabandyti. Jei palikote mėsą sūriame marinate perilgam ar daržoves troškintas sūdytame vandenyje, tuomet gali padėti perplovimas šaltu vandeniu.

12. Sūrų patiekalą taip pat galima pabandyti užmaskuoti padažu. Pavyzdžiui, persūrią vištienos krūtinėlę galima patiekti su saldžiu arba švelnaus skonio padažu. Jei padauginote druskos gaminant desertą, galima jį patiekti su plakta grietinėle ar uogų padažu.




I usually know how much salt to add for the quantity that I am cooking, but still accidents happen sometimes. Last time I oversalted the stew (curry actually) when the salt container accidentally slipped from my hand and spilled right into the curry. I tried to remove it and took out part of it , but still curry was too salty. My husband adviced to add milk. What did he mean to add milk into a curry that was cooked with tomato sauce? I added some water, but then it was blunt and not spicy enough.. Endless story.. But probably such accidents when you end up with too salty dish has happened to everyone. So I gathered some useful tips from different websites how to fix too salty food.

Please feel free to share your experience and tips how you fix the dishes if you add too much salt.

1. If you have oversalted the soup you can try adding a little bit sugar (or honey). However, sugar or honey, should be used very carefully, add it in small amounts. It is advised to fix the dish with sugar, if the dish is tomato based.

2. If you added too much salt in your stew potatoes can help! You should cut a few raw potatoes and add them to the stew. Potatoes would absorb the salt and when they become clear you can remove them. The remaining stew should be less salty.
Adding raw potatoes can also help cooking vegetables if you have added too much salt.

3. If the dish you are making can be diluted try adding some water. It can also be diluted with orange juice, olive oil, unsalted stock, tomato sauce or juice or milk, depending on what you are cooking.

4. If you have added too much salt, you can add a little distilled white vinegar or a teaspoon of vinegar and a teaspoon of sugar.

5. Saving too salty soup if you have enough the time you can cook another soup without salt and mixed them together. If you do not have much time you can use canned soup, mix it with water and dilute the oversalted soup.

6. You can try to save oversalted dish by adding more products like cooked pasta, rice, vegetables, and so on.

7. Add a little bit of lemon juice into a slightly oversalted dish. Add it in small quantities checking it often. Lemon juice can help fixing lighter sauces (such as salad dressing)

8. Add some mashed potatoes to the oversalted stew. Mashed potatoes will make it thicker, so you can add a little bit more water.

9. If you have added too much salt to the French cream- or butter-based sauces, you can add a little bit more cream or a little bit of brown sugar.

10. Adding a little bit of brown sugar might help if you are trying to save the oversalted sauce that is based on tomato sauce.

11. If oversalted dish can be rinsed off you should try this first. If you have left the meat in salty brine for too long or steamed vegetables in overly-salty water, then rinsing them off with cold water can help.

12. Try to mask the too salty meal with the sauce! For example, too salty chicken breast can be served with sweet or bland sauce. Dessert that turned out too salty can be masked serving it with whipped cream or berry sauce.

Pagal/ Sources:

1.
Wikihow
2. Vinegar Delicious
3.
Shabnam
4.
YumSugar
5.
SheKnows

2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Grietinės pyragas su obuoliais/ Apple Sour Cream Cake

Pagal zurnala/ Source Magazine Recipes+

Dar vienas paprastas ir skanus būdas panaudoti obuolius.




Gabaliukai: 8-10

1 gabaliuko energetinė vertė (1/8): 485 kcal, 30.2 gr. riebalų, 20,6 gr. cukraus

Produktai:

150 gr. sviesto (kambario temperatūros) +50 gr. šalto sviesto
1,5 stiklinės miltų + 0,25 stiklinės miltų
0,75 stiklinės rudojo cukraus + 2 v.š.
2 a.š. cinamono
3 obuoliai (nulupti ir supjaustyti skiltelėmis)
3 kiaušiniai
300 gr. grietinės (kambario temperatūros)

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C. Ištiesti kepimo popieriumi 24cm skersmens apvalią formą. Sudėti kartu į dubenį atšaldytą sviestą ir 0,25 stiklinės miltų, pirštais ištrinti ir padaryti trupinius. Įmaišyti cukrų ir 1 a.š. cinamono. Sudėti obuolius ir sumaišyti su trupiniais.

Elektriniu plaktuvu išplakti kambario temperatūros sviestą ir 0,75 stiklinės cukraus iki purios šviesios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno. Sudėti grietinę ir viską kartu gerai išplakti.

Įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir likusį cinamoną. Stengtis nepermaišyti, viską išmaišyti tik kol produktai susimaišys. Supilti tešlą į kepimo formą, išlyginti paviršių, ant viršaus sudėti obuolių masę.

Kepti apie 50 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebus aplipęs tešla.Išėmus iš orkaitės 5 mintes atvėsinti formoje, išėmus pabaigti vėsinti ant grotelių. Patiekti šiltą arba šaltą su ledais.






One more simple and delicious way to use the apples.

Pieces: 8-10

Nutritional value of 1 piece (1/8): 485 calories, 30.2 gr. fat, 20,6 gr. sugars

Products:

150 gr. butter (room temperature)+ 50 gr. cold butter
1.5 cups flour + 0.25 cup
0.75 cups brown sugar+ 2 tablespoons
2 tsp cinnamon
3 apples (peeled and cut into thin slices)
3 eggs
300 gr. sour cream (at room temperature)

Method:

Preheat the oven to 180C. Line 24cm diameter round baking form with a baking paper. Add together chilled butter and 0.25 cup of flour, crumb it with your fingers. Stir in the sugar and 1 teaspoon of cinnamon. Add the apples and mix it with the crumbs.

Beat with electric mixer butter and 0.75 cups sugar until light and fluffy. One by one beat in the eggs, beating well after each. Add the sour cream and beat everything well.

Stir in flour, baking powder and remaining cinnamon. Try not to overmix, just until everything is incorporated. Pour the doung into the baking form, level the top and spread evenly the apple mixture on the top.

Bake for about 50 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. After removing it out of the oven leave in a form for 5 minutes. Then take it out and finish cooling on the wire rack. Serve warm or cold with ice cream.

2012 m. rugsėjo 4 d., antradienis

Befstrogenas su Grybais/ Beef Stroganoff with Mushrooms

Pagal žurnalą/ Source Magazine Recipes+

Befstrogeną gana dažnai tekdavo valgyti vaikystėje. Pamenu, kad močiutė jį gamindavo pietums ir bent kartą per savaitę jis būdavo priešpiečiams mokykloje. Bet dabar sunku būtų pasakyti prieš kiek metų paskutinį kartą jo buvau valgiusi, net neprisiminiau skonio. Todėl kai netyčia žurnale pamačiau befstrogeno su grybais receptą žinojau ką valgysime savaitgalį pietums..




Porcijos: 4

1 Porcijos Energetinė vertė: 349 kcal, 17,3 gr. riebalų, 4.4 gr. cukraus

Produktai:

500 gr. jautienos išpjovos (pjaustytos juostelėmis)
2 svogūnai ( perpjauti per pusę ir smulkiai pjaustyti griežinėliais)
1 a.š. paprikos miltelių
200 gr. grybų (pjaustytų)
1 v.š. miltų
2 v.š. pomidorų pastos
1 stiklinė sultinio
0,25 stiklinės grietinės
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Puode ant didelės ugnies įkaitinti aliejų. Per kelis kartus apkepti jautieną iš visų pusių. Perkelti į dubenį.

Įkaitinti dar šiek tiek aliejaus ir sudėti svogūną, apkepti apie 3 minutes kol svogūnas suminkštės.

Sudėti papriką ir grybus, maišant akepti apie 2 minutes. Sudėti miltus ir pomidorų padažą, apie minutę maišant apkepti.

Sumažinti ugnį iki vidutinės, supilti sultinį, viską išmaišyti ir užvirti. Pavirti apie 3 minutes arba kol padažas patirštės.

Į padažą sugrąžinti jautieną ir pavirti kol mėsa sušils. Nuimti nuo viryklės ir įmaišyti grietinę. Patiekti su bulviu koše.




Beef stroganoff I used to have pretty often when I was young. I remember that grandma used to make it for dinner at least once a week it was for lunch at school. It would be difficult to say how many years ago I had it last time, I even forgot the taste. So when I accidentally saw a recipe for Stroganoff with mushrooms in a magazine I knew what are we going to have for dinner on weekend..

Servings: 4

Nutritional Value of 1 Serving: 349 calories, 17,3 gr. fat, 4.4 gr. sugars

Products:

500 gr. beef fillet(cut into strips)
2 onions (cut in half and finely sliced​​)
1 tsp paprika powder
200 gr. mushrooms (sliced​​)
1 tbsp flour
2 tbsp tomato paste
1 cup of stock
0.25 cup of sour cream
Oil for frying

Method:

Heat the oil in a pan on a high heat. Fry the beef in batches till it's browned from all sides. Transfer into a bowl.

Heat some more oil and add the onion, fry for about 3 minutes or until the onions are soft.

Add paprika and mushrooms, fry stirring for about 2 minutes. Add the flour and tomato sauce, fry stirring for about a minute.

Reduce the heat to medium, add the stock, stir and bring it to the boil. Simmer for about 3 minutes or until sauce thickens a bit.

Return the beef into a pan and simmer until it warms up. Remove from the stove and mix in sour cream. Serve with mashed potatoes.

2012 m. rugsėjo 2 d., sekmadienis

Bananų Manų Pyragas (be kiaušinių)/ Eggless Semolina Banana Cake

Pagal/ Source TreatNTrick

Labai paprastas pyragas be kiaušinių, tinka paskanavimui prie arbatos be to yra gana sveikas. Aš juo susigundžiau dėl kelių priežasčių- reikėjo sunaudoti kelis užsilikusius bananus, be to aš labai mėgstu manus.



Vienetai: 8-10 gabaliukų

1 gabaliuko energetinė vertė (1/8): 247 kcal, 8,5 gr. riebalų, 18,3 gr. cukraus

Produktai:

1 stiklinė manų kruopų
2 v.š. krakmolo
0,25 stiklinės tirpinto sviesto
0,75 stiklinės trintų bananų ( 2 dideli bananai)
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės pieno
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
Sezamo sėklų apibarstyti pyragui (aš neturėjau, todėl naudojau kapotus pekano riešutus)

Gaminimo procesas:

Sumaišyti manų kruopas, krakmolą, kepimo miltelius ir druską.

Sviestą išplakti kartu su cukrumi. Sudėti bananus ir pieną gerai ismaišyti. Bananų masę supilti į sausus produktus, įpilti vanilės ekstrakto ir gerai išmaišyti. Palikti maždaug 15 minučių pastovėti.

Įkaitinti orkaitę iki 180C, apvalią 18cm skersmens(aš naudojau 20cm) kepimo formą ištepti riebalais.

Supilti tešlą į paruostą formą, pabarstyti sezamo sėklomis ir kepti kol pyragas taps auksinės spalvos, apie 30-35 minutes arba kai patikrinus mediniu iešmeliu jis nebus aplipęs tešla.

Išėmus iš orkaitės apie 10 min palikti pravėsti formoje, išėmus pabaigti vėsinti ant grotelių.




Very easy eggless cake, great with the tea as a snack and it is pretty healthy. I have decided to make because I had few bananas that needed to be used and I like semolina.

Makes: 8-10 pieces

Nutritional Value of 1 piece (1/8):
247 calories, 8,5 gr. fat, 18,3 gr. sugars

Products:

1 cup semolina
2 tbsp. cornflour
0.25 cup melted butter
0.75 cup mashed bananas (2 large bananas)
0.5 cups sugar
0.5 cups evaporated milk ( I used milk)
1 tsp. baking powder
Pinch of salt
0.5 tsp vanilla extract
Sesame seeds for topping (I didn’t have it, so I used chopped pecans)

Method:


Mix the semolina, cornflour, baking powder and salt.

Beat together butter and sugar. Add bananas and milk, mix well. Add banana mixture into dry ingredients, add the vanilla extract and mix everything well. Leave to stand for about 15 minutes.

Preheat the oven to 180C, take 18cm ( I used 20cm) round baking form and grease it.

Pour the batter into the prepared baking form, sprinkle with sesame seeds and bake until the cake is golden, about 30-35 minutes, or when inserted wooden skewer it comes out clean.

Once removed from the oven leave it in a baking form for about 10 minutes, then remove from the baking form and finish cooling on the rack.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...