Kokosinis Mango Pyragas/ Coconut Mango Cake

Pagal/ Source Recipes+

Savaitgaliai praeina taip greitai, kad vienintelė paguoda yra skaičiavimas kiek liko laiko iki atostogų. Bandžiau įsitaisyti ant sofos, bet kažko trūko, taip ir nepabaigiau žiūrėti filmo ir nulėkiau į virtuvę išsikepti pyrago. Savaitgalis be pyrago ne savaitgalis.



Produktai:

125 gr sviesto (kambario temperatūros)
0,75 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai (kambario temperatūros)
0,5 stiklinės kokoso pieno
1,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės kokoso drožlių
1 a.š. kepimo miltelių
1 didelis mango pjaustytas plonomis juostelėmis (aš naudojas indelį konservuoto mango)

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C, 20cm skersmens formą ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi.

Elektriniu plaktuvu išplakti kartu sviestą ir cukrų iki šviesios kreminės masės. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno. Įmaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius, kokoso drožles ir kokoso pieną.

Pusę tešlos supilti į kepimo formą, išlyginti paviršių. Išdėlioti lygiu sluoksniu mango gabaliukus. Ant viršaus supilti likusią tešlą, išlyginti paviršių.

Kepti 40 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebebus aplipęs tešlą. 5 minutėms palikti formoje, tada išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.

Pyragą galima papuošti glaistu iš cukraus pudros ir citrinos sulčių.




Weekend passes so quickly that the only comfort I have is counting how much time is left until my holiday. I tried to get comfortable on the couch, but something was missing, so I didn’t even finish watching a movie and went to the kitchen to bake the cake. Weekend without the cake is not the weekend.

Products:

125 g butter (room temperature)
0.75 cup sugar
2 eggs (room temperature)
0.5 cup coconut milk
1.5 cup flour
0.5 cup desiccated coconut
1 tsp baking powder
1 large mango (I used canned mango)

Method:

Preheat the oven to 180C, grease or line with baking paper 20cm baking form.

Beat with butter and sugar with electric mixer until light and creamy. One by one beat in the eggs beating well after each. Stir in sifted flour, baking powder, coconut and coconut milk.

Spoon half of the dough into the baking form, level the surface. Arrange mango slices on top. Then pour the remaining dough and level the surface.

Bake for 40 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. Cool in a form for 5 minutes, then remove and finish cooling on the wire rack.

You can decorate the cake with the simple icing made with icing sugar and lemon juice.

Komentarai

  1. Skaniai atrodo, o ingredientai egzotiški kokie :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. I made a similar cake a few weeks ago. It looks wonderful Medeja, and love how the mango ends up like a paste!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Paula. I really like that soft coconut cake with mango flavor.

      Panaikinti
  3. I love mango in cake, this looks awesome!

    AtsakytiPanaikinti
  4. You are so right - it really isn't the weekend without cake! What a shame we can't make it actually BE the weekend, by baking cake - that would be a trick worth knowing ;)

    This looks delectable and is making me want cake on a Monday, which is not good!!! :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. I love coconut and mango so much! This cake is right up my alley :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Yummy! We bake also on the weekend, kids love it and house smells so wonderful. Coconut and mango, what a gift! Very good recipe. Thank you.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą