2013 m. kovo 28 d., ketvirtadienis

Šokoladinis Pyragas su Kokosų Pienu/ Chocolate Coconut Milk Cake

Pagal/ Source Clementinecuisine

Na taip ir nepavyko rasti daugiau laiko kovo mėnesį, kad kažką pagaminti ar įdėti naujų receptų. Be to dar prisidėjau kaip autorė prie savo sesers grožio blogo Makeup Demon.. Tai laiko viskam surasti bus dar sunkiau. Iki mano atostogų dar tiek ilgai laukti, tikiuosi, kad Velykų savaitgalis bus smagus, bet tuo pačiu pavyks pailsėti.

Pyrago receptas tikrai paprastas, kas man buvo įdomu ir patiko, kad jame nenaudojamas sviestas ar kitokie riebalai.



Porcijos: 8-10

1 Porcijos Energetinė Vertė (1/8): 141 kcal; 5.5 gr. riebalų; 11.9 gr. cukraus

Produktai:

0.5 stiklinės kokosų pieno
100 gr juodojo šokolado
0.5 stiklinės miltų
0.3 stiklinės rudojo cukraus
2 kiaušiniai
0.3 stiklinės kakavos miltelių
1 v.š. kokoso drožlių
0.5 a.š. kepimo miltelių

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 170-180C. Ištiesti 20x 15 cm kepimo formą kepimo popieriumi.

Dubenyje ant puodo su verdančiu vandeniu ištirpinti šokoladą kartu su kokosų pienu, nuolat maišant iki vientisos masės.

Kitame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir kakavos miltelius. Įmaišyti tirpinto šokolado masę. Po vieną įmaišyti kiaušinius.

Supilti tešlą į paruoštą formą, pabarstyti kokoso drožlėmis ir kepti 30 minučių.
Atvėsinti prieš supjaustant.



Well, I didn't have much time to post in March or even cook or bake something new. Besides, I started contributing as an author to my sister's beauty blog Makeup Demon .. So it is even harder to find time for everything. And my vacation is still so far away. So I hope that Easter weekend will be fun, but at the same time I will be able to relax.

This cake recipe is really simple, and what made me curious was that there is no butter or other fat used.

Servings: 8-10

Nutritional Value of 1 serving (1/8): 141 calories; 5.5 gr. fat; 11.9 gr. sugars

Products:

0.5 cup coconut milk
100 g dark chocolate
0.5 cup flour
0.3 cup brown sugar
2 eggs
0.3 cup cocoa powder
1 tbsp grated coconut
0.5 tsp baking powder

Method:

Preheat oven to 170-180C. Line 20x 15 cm baking form with baking paper.

Place a bowl on the pan with boiling water, and melt the chocolate with the coconut milk, stirring until smooth.

In another bowl mix flour, sugar, baking powder and cocoa powder. Stir in melted chocolate mixture. Then mix in the eggs.

Pour the batter into the prepared baking form, sprinkle with coconut and bake for 30 minutes.
Cool before slicing.

2013 m. kovo 22 d., penktadienis

Džiovintos Slyvos Raunojame Vyne su Prieskoniais/ Prunes in Red Wine with Spices

Pagal/ Source EmilieandLeaSecrets


Pagaliau turiu kelias laisvas minutes prisėsti su kava ir kažką parašyti. Kovo pradžia buvo tokia užimta ir varginanti, kad kai likdavo laiko vakare nebelikdavo jėgų. Kuo šiandiena yra kitokia nei vakar? Nežinau.. bet atsirado begalinis noras ir vėl dalintis:)

Cha, na tik tai parašiau ir vėl kaip tyčia mane užgriuvo krūvos darbų.

Originalus šių slyvų receptas yra prancūzų kalba. Kai pamačiau pirmą kartą net pasigailėjau, kad nemoku prancūziškai. Pagalvojau, kaip aš dabar pagaminsiu tas slyvas.. o google vertimas iš prancūzų į lietuvių buvo tikrai švelniai tariant painus. Ačiū mano daugiakalbei draugei kuri patarė, kad geriausia versti prancūzų į anglų ir šios gudrybės dėka receptas buvo išverstas aiškiai, o slyvos pasakiškai skanios.

Tai puikus ir saldus desertas, kurio tikrai reikia visai mažai. Patiekiau šias slyvas su vaniliniais ledais, nors kas liko sekančią dieną pabaigiau be nieko.




Produktai:

500 gr. džiovintų slyvų
1,5 l. raudonojo vyno
100 gr. cukraus
1 cinamono lazdelė
2 gvazdikėliai
1 žvaigždinis anyžius
1 vanilės ankštis, laužyta
2 dideli citrinos žievės gabaliukai

Gaminimo procesas:

Sudėti visus produktus į puodą ir užvirti. Sumažinti ugnį ir virti apie 35-45 minutes (turi pasidaryti sirupo konsistencija).

Atvėsinti ir palikti šaldytuve per naktį prieš patiekiant.



Finally, I have a few free minutes to sit down with a coffee and to write something. The beginning of March was busy and tiring even when I had some time on evenings I was just too tired to do anything.  How today is different than yesterday? I don't know .. but I already feel like sharing something again :)

Well as soon as I wrote this I got a lot of work again.

The original recipe for the prunes is in French. When I saw it first I regretted that I don't know French. I wanted to try these prunes so much.. but google translation from French to Lithuanian was really confusing. Thanks to my friend who advised that the best way is to translate French into English and that trick worked really well so I was able to enjoy these delicious prunes.

This is a wonderful and sweet dessert, that can be enjoyed  in little portions. I serve these plums with vanilla ice cream, and the next day what was left I finished alone. 




Products: 

500 gr. Prunes
1.5 liter. red wine
100 gr. sugar
1 cinnamon stick
2 cloves
1 star anise
1 vanilla pod, broken
2 large pieces of lemon peel

Method:

Put all ingredients in a pan and bring to the boil. Reduce heat and simmer for about 35-45 minutes (until it becomes syrup consistency). 

  Cool and leave in the refrigerator overnight before serving. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...