2013 m. birželio 26 d., trečiadienis

Risotto su Avokadais/ Avocado Risotto

Pagal/ Source AmuseYourBouche

Dar vienas puikus receptas su avokadais. Nors pagaminti tikrai paprasta, šis risoto mane net šiek tiek nustebino puikiu skoniu. Be to spalva gaunasi labai simpatiškai žalsva, tik reikėtų gana atsargiai dėti druską, kadangi jos jau yra sultinyje. 


Porcijos: 3-4

Produktai:

1 v.š. aliejaus
1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
3 skiltelės česnako (smulkintos)
190 gr. arborio ryžių
1 l. sultinio
2 avokadai
1 v.š. žaliosios citrinos sulčių
Druskos
Juodųjų pipirų
100 gr. edam sūrio (tarkuot), aš naudojau parmezaną

Gaminimo procesas:

Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų ir apkepti svogūną ir česnaką apie 5 minutes, kol taps minkštas ir permatomas. Sudėti ryžius ie pakepinti kelias minutes pamaišant.

Supilti apie 150 ml sultinio, kaitinti pamaišant kol sultinys susigers.Taip po 150 ml supilti visą sultinį palaukinat kol susigers. Ryžiai turėtų būti išvirę.

Sutrinti avokadus šakute, supilti žaliosios citrinos sultis, įdėti druskos ir pipirų pagal skonį.

Į išvirusius ryžius sudėti sūrį, avokadų tyrę ir gerai išmaišyti. Patiekti šiltą.


Another great recipe with avocado. It was really easy to prepare and I was even a little bit surprised that it tasted so good. Also that light green color was just lovely. But  be careful adding salt as the stock is usually pretty salty. 
 
Servings: 3-4

Products:

1 tbsp oil
1 onion (finely chopped)
3 cloves of garlic (minced)
190 gr. arborio rice
1 l. stock
2 avocados
1 tbsp lime juice
Salt
Black pepper
100 gr. Edam cheese (grated), I used parmesan

Method:

Heat the oil in a large pan on a medium heat, then add the onion and garlic and fry for about 5 minutes, until it becomes soft and be translucent. Add the rice and stir fry them for few minutes.

Add about 150 ml of stock, cook stirring until it is absorbed. Add remaining stock in 150 ml waitign for it to absorb after each addition until rice is cooked.

Mash avocados with a fork, add lime juice and add salt and pepper to taste.

Add cheese and avocado puree to the cooked rice and mix everything well. Serve warm.

2013 m. birželio 20 d., ketvirtadienis

Baltojo Vyno Pyragas / Chardonnay Cake

Pagal/ Source AlwaysOrderDessert
 
Visai apleidau blogą, bet vis randu priežasčių sau pateisinti.. Gerokai atvėso, todėl peršalimas beveik nuolatinė būsena. Be to buvau išvykusi trumpų atostogų. Ir turiu kelias knygas nuo kurių negaliu atsitraukti.

Kad ir kaip ten bebūtų, kadangi ruošiuosi ilgesniai kelionei susiradau receptą sunaudoti baltojo vyno ir džiovintų abrikosų likučiams.

Pieš kurį laiką taip pat bandžiau Raudonojo Vyno Pyragą. Sunku būtų net pasakyti, kuris skanesnis.



Produktai:


1.5 stiklinės persijotų miltų
1.5 a.š. kepimo miltelių
0.5 a.š. kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
125 gr. kambario temperatūros sviesto
0.75 stiklinės cukraus
2 dideli kambario temperatūros kiaušiniai
2 v.š. tarkuotos apelsino žievelės
1 a.š. vanilės ekstrakto
170 ml Chardonnay (arba bet kokio kito baltojo vyno)
2 v.š. turbinado cukraus
0.3 stiklinės migdolų plokštelių
150 gr. džiovintų abrikosų pjaustytų nedideliais gabaliukais.


Gaminimo procesas:

Ištepti riebalais ir pabarstyti miltais 22 cm apvalią kepimo formą. Orkaitę įkaitinti iki 180C.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir druska.

Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą su cukrumi iki šviesios kreminės masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Įmaišyti apelsino žievelę ir vanilės ekstraktą, viską gerai išplakti.

Sudėti pusę miltų mišinio, supilti pusę vyno ir išmaišyti, sudėti likusius miltus ir vyną ir viską permaišyti kol produktai susimaišys, tačiau stengis nepermaišyti. Atsargiai įmaišyti abrikosus.

Tešlą supilti į paruošą kepimo formą ir išlyginti paviršių. Viršų tolygiai pabarstyti turbinado cukrumi ir ant viršaus tolygiai padengti migdolų plokštelėmis.

Kepti apie 45 -60 minučių arba kol višus pakils ir taps auksinės spalvos ir patikrinus mediniu iešmeliu jis neaplips tešla.
Išimti iš orkaitės ir palikti 10 minučių pravėsti formoje. Tada išimti iš formos ir prieš patiekiant pilnai atvėsinti.


I have abandoned my blog and I find many reasons to find myself and excuse. The weather has cooled, so I have got cold too often. I was away on a short holiday. And I have a few books that are so addictive that are just impossible to put down.

But as we are going on a long trip soon I decided to finish as many products from my pantry as possible. So I found this recipe to finish my white wine and dried apricots.

I also tried Red Wine Cake some time back. But it would be really difficult to tell which one is better.


Products:

1.5 cup sifted flour
1.5 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
Pinch of salt
125 gr. Butter, room temperature
0.75 cup sugar
2 large eggs, room temperature
2 tbsp orange zest
1 tsp vanilla extract
170 ml Chardonnay (or any other white wine)
2 tbsp Turbinado sugar
0.3 cup sliced almonds
150 gr. Chopped dried apricots

Method:

Grease and sprinkle with flour 22cm round baking form. Preheat the oven to 180C.

Mix flour with baking powder, baking soda and salt.
With electric mixer beat butter and sugar until it becomes light and fluffy. One by one beat in the eggs beating continuously. Mix in the orange zest and vanilla extract, beat everything well.

Add half of the flour mixture, half the wine and mix everything, add the remaining flour and wine and mix until everything is incorporated, do not overmix. Fold in dried apricots.

Pour the dough into the prepared baking form and even the surface. Sprinkle evenly with Turbinado sugar and then cover evenly with almonds.

Bake for about 45 -60 minutes, or until it rises and becomes golden brown and a wooden skewer inserted comes out clean.
Remove from the oven and leave for 10 minutes to cool in the form. Then remove and cool completely before serving.

2013 m. birželio 7 d., penktadienis

Citrininis Pyragas/ Lemon Bars

Pagal/ Source MadeByJane

Ką gi vis neprisiruošiu pasidalinti keliais receptais, kuriuos išbandžiau.
Šis citrininis pyragas yra labai greitai paruošiamas ir patiks tiem kam patika citrina. Aš tiesą sakant dėjau net daugiau sulčių nei nurodyta recepte, kadangi labai mėgstu intensyvesnį citrinų skonį saldumynuose.


Produktai:

115 gr. sviesto (kambario temperatūros)
150 gr. smulkaus cukraus
2 dideli kiaušiniai
125 gr. miltų
2 citrinos

Glaistui:

100 gr. cukraus pudros
2 a.š. citrinos žievelės
2 v.š. citrinos sulčių

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C, kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi (aš naudojau 22 cm kvadratinę formą). Nutarkuoti citrinų žievelę ir išspausti sultis.

Sviestą išplakti su cukrumi iki šviesios kreminės masės. Nuolat plakant įmušti po vieną kiaušinius.

Supilti 2 v.š. (aš dėjau 4 v.š.) citrinos sulčių ir vienos citrinos tarkuotą žievelę. Sudėti miltus ir viską gerai išmaišyti.

Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti apie 25 minutes arba kol viršus bus auksiniai geltonos spalvos. Pilnai atvėsinti formoje.

Glaistui skirtus produktus sumaišyti ir tolygiai padengti pyrago viršų. Supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.



I just can't find time to share some recipes that I have tried.

These lemon bars are so quickly to prepare and  they have such a wonderful lemon flavor that they are just irresistable. I have to admit since I am a big fan of lemon flavor I have added twice more lemon juice than it was given in original recipe. 

Products:


115 gr. butter (room temperature)
150 gr. caster sugar
2 large eggs
125 gr. flour
2 lemons

Glaze:

100 gr. icing sugar
2 tsp lemon peel
2 tbsp lemon juice

Method:

Preheat the oven to 180C, line baking form with baking paper (I used a 22 cm square form). Zest and juice both lemons. 

Beat butter and sugar until light and creamy. One by one beat in the eggs, beating well after each.

Add 2 tablespoons of lemon juice (I actually added 4 tablespoons) and zest of 1 lemon, mix. Then add flour and mix everything well.

Pour the mixture into the baking form and bake for about 25 minutes or until top is golden yellow in color. Cool completely in the form.

Mix the ingredients for the glaze and spread evenly on the top of the cake. Cut into desired size squares.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...