2013 m. rugsėjo 24 d., antradienis

Cinamoninis Pyragas/ Cinnamon Bread

Pagal/ Source PassTheCocoa

Ar jums kada nors teko sutikt ką nors kam nepatiktų cinamonas? Bent man neteko.

Todėl iškepti pyragą vakarėliui kurio daugumos dalyvių nepažinojau buvo gana geras sprendimas. Paprastai nemėgstu kepti kažką neišbandyto svečiams, bet šio pyrago tikriausiai neįmanoma sugadinti, na nebent per anksti ištrauksite iš orkaitės, vis dėl to nelengva atsispirti magiškam cinamono kvapui..

Ką gi aš galiu daugiau pasakyti. Pirma..šis pyragas super paprastas. Antra, nebuvo nei vieno kam jis butų nepatikęs.


Produktai:

125 gr. sviesto, kambario temperatūros
200 gr. cukraus
1 kiaušinis
1 stiklinė kefyro (arba 1 stiklinė pieno + 1 v.š. acto arba citrinos sulčių)
2 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo sodos

0,25 stiklinės cukraus
1 v.š. cinamono

Gaminimo procesas:

0,25 stiklinės cukraus sumaišyti su cinamonu.
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Riebalais ištepti kepimo formą.

Išplakti kartu sviestą, cukrų ir kiaušinį. Supilti kefyrą, sudėti miltus ir kepimo sodą. Išmaišyti, bet nepermaišyti.

 Pusę tešlos supilti į kepimo formą, užbarstyti pusę cinamono ir cukraus mišinio. Supilti likusią tešlą ir užbarstyti likusį cinamono mišinį. 

Kepti apie 45-50 minuęių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebus aplipęs tešla. Atvėsinti ir patiekti.


Have you ever met someone who doesn't like cinnamon? At least I have not.

So, when I had to bake something for the party where I didn't know most of the people I thought that cinammon cake would be a good idea. Usually I do not like baking something new that I haven't tried before for the guests, but this bread would is difficult to ruin, unless you would take it out too early as it is almost impossible to resist that magical smell of cinammon.

What can I say. First.. this cake is super easy to make. Second, everybody loved it.

Products:
125 gr. butter, room temperature
200 gr. sugar
1 egg
1 cup buttermilk (or 1 cup milk + 1 tablespoon vinegar or lemon juice)
2 cups flour
1 tsp baking soda

0.25 cup sugar
1 tbsp cinnamon

Method:
Mix 0.25 cup of sugar with cinnamon.
Preheat the oven to 180C. Grease baking form.

Beat together butter, sugar and egg. Add buttermilk, flour and baking soda. Mix everything, but try not to overmix.

Pour half of the batter into the baking form, sprinkle half the cinnamon and sugar mixture. Then pour the remaining batter and sprinkle with remaining cinnamon mixture.

Bake for about 45-50 minutes or until a wooden toothpick inserted comes out clean. Cool and serve.

2013 m. rugsėjo 20 d., penktadienis

Ryžiai su Lašiša Azijietiškai/ Asian Salmon Rice

Pagal/ Source LittleKitchenBigBites

Kartais norisi rašyti daug, o kartais tiesiog iškart eiti prie reikalo. Virtuvėje taip pat daug kas priklauso nuo nuotaikos- kartais norisi kuo greičiau ką nors įkišti į orkaitę ir be pastangų turėti skanius pietus, o kartais norisi pasikuisti šiek tiek ilgiau.

Paprastai kai gaminu ką nors iš lašišos tai būna kažkas nesudėtingo ką užtenka pamarinuoti ir įkišti į orkaitę. Būtent tuo ir sudomino mane šis receptas, tai yra bent man gana neįprastai paruošta lašiša.



Gaminimo laikas: apie 45 minutes

Porcijos: 4

Produktai:

500 gr. lašišos file
1 a.š. žaliosios citrinos sulčių
1 v.š. kumino
1 v.š. maltų čili
0,5 a.š. muskato
0,5 a.š. pipirų
0,5 a.š. druskos
1 a.š. sezamų aliejaus
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
1 v.š. smulkinto česnako
2 raudonosios paprikos, pjaustytos
1 skardinė konservuotų ananasų
1,5 v.š. ryžių acto
2 v.š. čili padažo
2 stiklinės virtų rudųjų ryžių

Gaminimo procesas:

Sumaišyti kuminą, čili miltelius, muskatą ir druską. Ant lašišos užspausti žaliosios citrinos sulčių ir tuomet įtrinti prieskonių mišiniu. Palikti šaldytuve 15-30 minučių. 

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti sezamų aliejų. Apkepti lašišą 5-7 minutes kartais apverčiant, kol bus iškepusi, mentele padalinti ją į mažesnius gabaliukus. 

Sudėti svogūną, česnaką ir papriką, kepti dar apie 3-4 minutes. Sudėti konservuotą ananasą su visomis sultimis, actą ir čili padažą, sumažinti ugnį ir pakepinti apie 5-8 minutes.

Sudėti virtus ryžius ir palaukti kol ji sugers šiek tiek skystimo.Tuomet patiekti, galima apibarstyti sezamo sėklomis.


Sometimes  I am in a mood to write, but sometimes I just want to go straight to the point. Same is with cooking ,a lot depends on the mood-sometimes I want to throw something into the oven  and without much effort to have a delicious dinner, and sometimes I want to spend a little more time in the kitchen.

Usually when I cook salmon, I just leave it in marinade and then put it into the oven. So this recipe interested me because it was a completely different way to prepare salmon.

Cooking time: about 45 minutes

Servings: 4

Products:

500 gr. salmon fillet
1 tsp lime juice
1 tbsp cumin
1 tbsp ground chili
0.5 tsp nutmeg
0.5 tsp pepper
0.5 tsp salt
1 tsp sesame oil
1 onion, finely chopped
1 tbsp crushed garlic
2 red bell peppers, diced
1 can of canned pineapple (400gr.)
1.5 tbsp rice vinegar
2 tbsp chili sauce
2 cups cooked brown rice

Method:

Mix cumin, chili powder, nutmeg and salt. Squeeze lime juice on the salmon and then rub it with the spice mixture. Keep the refrigerator for 15-30 minutes.

Heat the sesame oil in a large frying pan on the medium heat. Fry salmon for 5-7 minutes turning it ocassionally until it's done, break it into smaller pieces with spatula.

Add onion, garlic and pepper, fry for about 3-4 minutes. Add canned pineapple pieces with all the juice, vinegar and chili sauce, reduce heat and simmer for about 5-8 minutes.

Add the cooked rice and wait until it will absorb some of the liquid. Then serve, sprinkle with sesame seeds if desired.

2013 m. rugsėjo 16 d., pirmadienis

Keksiukai su Kava ir Cinamonu/ Coffee and cinnamon muffins

Pagal/Source Coffee. A fine selection of sweet treats

Na pagaliau, po saulėto mėnesio be lašelio lietaus šiandien pirmoji niūri ir lietinga diena. Jei aš būčiau žinojusi, kad šiandien lis, tikriausiai nebūčiau pabaigusi visų keksiukų savaitgalį.. Nes keksiukai, tikrai nesvarbu kokie, yra vienas iš skanėstų kuris padeda pasijausti geriau ir pakelti nuotaiką. O dar kai toks oras.. dviguba kofeino dozė-keksiukai su kava prie kavos puodelio tiktų idealiai.


Vienetai: 12

Produktai:

125 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
150 gr. viso grūdo kvietinių miltų
1,5 a.š. malto cinamono
115 gr. rudojo cukraus
185 ml šilto pieno
2 v.š. tirpios kavos granulių
2 kiaušiniai (išplakti)
125 gr. tirpinto ir atvėsinto sviesto

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 190C, ištepti riebalais arba ištiesti popirinėmis formelėmis 12 keksiuko formelių.

Abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius ir cinamoną persijoti, įmaišyti cukrų.
Kavos granules gerai išmaišyti šiltame piene kol ištirps. Supilti tirpintą sviestą, kiaušinius ir gerai viską išplakti.

Skystą masę supilti į sausus produktus ir išmaišyti kol susimaišys, stengtis nepermaišyti. Šaukštu padalinti tešlą į keksiukų formeles ir kepti apie 20-25 minutes arba kol patikrinus mediniu krapštuku jis nebeaplips tešla. Išimti iš kepimo formos ir leisti pravėsti ant grotelių.


Well finally, after a sunny month without a drop of rain today is a first grey and rainy day. If I had known that today is going to rain, I would have probably saved one muffin that I made on weekend.. Muffins, really are such a great comfort food. And when the weather is just making me sleepy.. double dose of caffeine- muffins with coffee and cup of coffee, would have been just perfect.

Makes: 12

Products:

125 gr. flour
1 tsp baking powder
150 gr. whole grain wheat flour
1.5 tsp ground cinnamon
115 gr. brown sugar
185 ml warm milk
2 tbsp instant coffee granules
2 eggs (lightly beaten)
125 gr. butter, melted and cooled

Method:

Preheat the oven to 190C, grease or line with paper cups 12 hole muffin tin.

Sift both flours, baking powder and cinnamon ,mix in sugar.
Mix coffee granules in warm milk until dissolved. Add melted butter, eggs and whisk everything well.

Add milk mixture into the dry ingredients and mix until incorporated, try not to overmix. Spoon the batter into muffin tins and bake for about 20-25 minutes or until a wooden scewer inserted comes out clean. Remove from the tin and allow to cool a bit on the wire rack.

2013 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

Sausainiai su Avokadu ir šokolado gabaliukais / Avocado Chocolate Chip Cookies

Pagal CakeWhiz

Kaip sunku grįžti po užsitęsusių atostogų..neverta net daug pasakoti. Ir kuo ilgiau atostos užsitęsia mintyse tuo sunkiau grįžti prie darbų ir net pomėgių. Taip kaupiausi grįžimui beveik mėnesį.

Avokado sausainiai man patiko dėl daugybės priežasčių, įskaitant spalvą, skonį, paprastumą ir tai jog nereikia pridėti jokių papildomų riebalų. Spėjau juos išbandyti ir su balto ir juodo šokolado gabaliukais ir su razinomis.

Na ne gražiausiai atrodantys sausainiai, bet tikrai skanūs. Jei jums patinka minkštesni sausainiai dėkite ne 1, o 2 avokadus.


Produktai:

1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0.25 a.š. druskos
1 stiklinė šokolado gabaliukų
0.5 stiklinės avokado (1 avokadas)
0.75 stiklinės cukraus (man buvo gerokai persaldu, todėl naudoju 0.5 stiklinės)
1 kiaušinis
1 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

Išskobti avokadą, minkštimą kartu su cukrumi sudėti į dubenį ir elektriniu plaktuvu išplakti iki vientisos masės.

Sudėti kiaušinį ir vanilės ekstraktą, viską vėl gerai išplakti. Galiausiai sudėti miltus, kepimo miltelius ir druską. Gerai išplakti.
Įmaišyti šokolado gabaliukus.

Orkaitę įkaitinti iki 150C, kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
Šaukštu formuoti sausainius ir kepti apie 15-18 minučių. Leisti atvėsti.


How difficult is to come back after long vacation.. it's not even worth to start telling that. And the longer I let it last in my mind the more difficult it becomes to go back to usual work and even hobbies. And I was getting ready for my come back almost a month.

There are many reasons why I like avocado cookies including the color, taste, how easy to make and the fact that it no extra fat is used. I already managed to try them both with black and white chocolate chips and also raisins.
Well, these are not the most beautiful looking cookies, but really tasty. If you like softer cookies use 2 avocados instead of 1.

Products:

1 cup flour
1 tsp baking powder
0,25 tsp salt
1 cup chocolate chips
0.5 cup avocado (one avocado)
0.75 cup sugar (it was too sweet for me, so I use 0.5 cup)
1 egg
1 tsp vanilla extract

Method:

Scoop avocado, place the pulp with sugar in a bowl beat with electric mixer until smooth.

Add the egg and vanilla extract, beat everything well again. Finally, add the flour, baking powder and salt. Beat again.
Mix in chocolate chips with a spoon.

Preheat the oven to 150C, line baking form with baking paper.
Form cookies with a spoon on a baking sheet and bake for about 15-18 minutes. Allow to cool.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...