2014 m. sausio 29 d., trečiadienis

Imbierinė Vištiena/ Ginger Chicken

Pagal/ Source MMsKitchenBites

 Viena mėgstamiausių mano teorijų, kad Tiranozauras-Rex virto viščiuku (t.y. moksliškiau sakant išsivystė į vištą). Įdomu kuriam laikui užtektų vieno T-Rex'o dydžio viščiuko.

Jei kada ruošitės į svečius ir nevalgote vištienos geriau mane įspėkite, nes 99% kad vienas iš pagrindinių patiekalų bus būtent vištiena.. :)


Porcijos: 2-3

Produktai:

500 gr. vištienos file
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
4 v.š. sojų padažo
4 v.š. acto
2 v.š. medaus
2 v.š. šviežiai tarkuoto imbiero
2 v.š. aliejaus
0,25 stiklinės vandens
1 v.š. sezamo sėklų
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sumaišyti kartu sojų padažą, actą, medų ir imbierą ir sudėti vištieną ir sumaišyti. Pamarinuoti vištieną bent valandą.


Įkaitinti keptuvėje aliejų. Nusunkti, bet pasilikti vištienos marinatą, sudėti vištieną į keptuvę ir apkepti iš visų pusių. Iškepusią vištieną išimti iš keptuvės.

Į keptuvę sudėti svogūną ir likusį nuo vištienos marinatą. Pakepti apie 15 sekundžių ir supilti vandenį. Viską užvirti ir sumažinti ugnį. Pavirti kelias minutes kol svogūnai suminkštės ir padažas patirštės. Tuomet patikrinti ar netrūksta druskos.

Galiausiai sudėti atgal keptą vištieną, sezamo sėklas ir gerai išmaišyti. Nuimti nuo ugnies ir patiekti su ryžiais.


One of my favorite theories is that Tyrannosaurus-Rex turned into a chicken (more scientifically said evolved into a chicken). Interesting, how long would take to finish chicken of a T-Rex size.

If you would be planning to visit me sometime and you don't eat chicken better let me know, because 99% chance that one of the main dishes will be chicken.. :)

Servings: 2-3

Products:

500 gr . chicken fillet
1 onion, finely chopped
4 tbsp soy sauce
4 tbsp vinegar
2 tbsp honey
2 tbsp freshly grated ginger
2 tbsp oil
0.25 cup water
1 tbsp sesame seeds
Salt and pepper to taste

Method:

Cut chicken into small pieces. Mix together soy sauce, vinegar, honey and ginger; add the chicken and mix. Leave chicken to marinade for at least an hour.


Heat the oil in a frying pan. Drain chicken, but reserve the marinade, add chicken to the frying pan and fry on all sides. Remove chicken from the frying pan.

Add the onion and the reserved marinade to the frying pan. Fry for about 15 seconds then add the water. Bring it to a boil and reduce the heat. Simmer for a few minutes until the onions are tender and sauce thickens. Then check the seasoning, add some salt and pepper to taste.

Finally add fried chicken, sesame seeds back to the fryinn pan and mix well. Remove from the heat and serve with rice.

17 komentarų:

  1. Mi piace tanto questo piatto! Devo assulutamente provare a farlo! Brava! :) Buona giornata!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Angelica! I hope you will try it and will like it :)

      Panaikinti
  2. I love chicken too and favor it over beef and fish. I have all the ingredients and just need to pull my lazy self to to the kitchen and make it :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Your ginger chicken looks very delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hi Medeja , another delicious dish , thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. We eat a lot if chicken, and I'm always looking for new recipes. Will have to try this delicious chicken dish soon.

    AtsakytiPanaikinti
  6. I was cooking the rice today too but with eggplant, my husband wants to cut on a meats-)) I love chicken with ginger, to me it's the most delicious combination of flavors!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. We also are trying to have meat few days a week and it is usually chicken :D

      Panaikinti
  7. This looks and sounds wonderfully-delicious! The sauce ingredients (ginger, soy sauce and honey) are making me crave this dish, right now :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. That sauce really is very flavorful and makes such simple dish very tasty :)

      Panaikinti
  8. We eat a lot of chicken too and I love ginger. I could definitely eat a T-Rex size portion of this ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...