2014 m. sausio 8 d., trečiadienis

Lašiša su Medaus ir Garstyčių Glazūra/ Honey Mustard Glazed Salmon

Pagal/ Source N'oubliezJamais



Per savaitgalio apsipirkimą šventai įtikėjus, kad turiu visų produktų apelsininiam lašišos marinatui nusipirkau lašišos, o namie pasirodė, kad mano atmintis mane pavedė. Pagrindinio dalyko apelsino nebuvo, net neįsivaizduoju kada jis dingo. 
Taigi išsiknisau kitą receptą lašišai su medaus garstyčių glazūra, kurį seniai norėjau išbandyti. Deja ir jam ne visko turėjau, taigi baziliką praleidau, nors jis ir buvo paminėtas kaip vienas pagridninių ingredient. Galiu pasakyt, kad ir be jo buvo labai skanu, o ar tikrai su juo dar skaniau sužinosiu kitą kartą.



Produktai:

2-4 gabaliukai lašišos
2 v. š. aliejaus
2 v. š. citrinos sulčių
1 v. š. garstyčių
1 v. š. medaus
2 skiltelių česnako, smulkintų
1/4 stiklinės smulkinto šviežio baziliko
Druskos, pipirų pagal skonį


Gaminimo procesas:

Sumaišyti aliejų, citrinos sultis, garstyčias, medų, česnaką ir smulkintus bazilikų lapelius, pagal skonį įdėti druskos ir pipirų. Užpilti lašišą paruoštu padažu ir palikti šaldytuve bent vienai valandai.

Orkaitę įkaitinti iki 190C. Ant folija ištiestos kepimo skardos išdėlioti lašišą, užpilti marinatu ir kepti apie 15 minučių.




On the weekend when I was doing shopping for food I bought salmon believing that I have all the products for the orange marinade. It turned out that I was wrong and one of main ingredients- orange, was gone, I don’t even know when that happened.  
So I dug out the saved recipe for honey-mustard glazed salmon that I haven’t tried before. Unfortunately there was also one ingredient that I didn’t have and that was mentioned as one of key ingredients- Basil. So I skipped it and  I can say that without it was still very tasty, and for sure I will try this recipe next time already using basil. 


Products:

2-4 pieces of salmon
2 tbsp oil
2 tbsp lemon juice
1 tbsp mustard
1 tbsp honey
2 cloves of garlic, crushed
1/4 cup chopped fresh basil
Salt and pepper to taste

Method:

Mix oil, lemon juice, mustard, honey, garlic and chopped basil leaves, salt and pepper to taste. Pour the mixture over the salmon and leave in the refrigerator for at least an hour.

Preheat the oven to 190C. Line baking form with the foil, place the salmon, pour over the marinade and bake for about 15 minutes.

10 komentarų:

  1. Lašišos niekad su medum nekepiau - tikrai skaniai skamba. Užsirašau, kad šventiškiems pietums reikia pagaminti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai skani, manau gaminsiu dar ne kartą. Pabandyk, tik baziliko nepamiršk :D

      Panaikinti
  2. After all the holiday sweets, your salmon looks like a winner! And I bet it was darn tasty even without the basil :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It was indeed, now this one is the favorite salmon recipe :)

      Panaikinti
  3. Hi Medeja , love salmon , most any type of fish , thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. I am saving this recipe, latetly we often eat salmon, as it's quick and easy to prepare so any new inspiration is valuable

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It definitely is easy and also very delicious way to prepare salmon.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...