2014 m. sausio 15 d., trečiadienis

Vištiena su Greipfrutų Padažu/ Chicken With Grapefruit Cream Sauce

Pagal/ Source TheDaringGourmet

Aš vištieną mėgstu tikriausiai ne mažiau nei saldumynus. Na gal šiek tiek mažiau, bet tikrai mėgstu. Todėl lengvai susigundau ne tik saldumynų, bet ir vištienos receptais. 

Aš kelis dalykus šiame recepte dariau kitaip, kadangi buvau pabaigusi kreminį sūrį jį praleidau ir neturėjau balto vyno todėl jį paprasčiausiai pakeičiau raudonu.

Porcijos:4

Produktai:

4 vištienos krūtinėlės gabaliukai
4 v.š. sviesto
0,5 stiklinės šviežiai spaustų greipfrutų sulčių
1 v.š. tarkuotos greipfruto žievelės
0,5 stiklinės grietinėlės
2 v.š. kreminio sūrio
0,25 stiklinės baltojo vyno
0,25 a.š. maltų baltųjų pipirų
0,25 a.š. cukraus
Druskos pagal skonį

Gaminimo procesas:

Vištienos krūtinėles įtrinti druska. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą. Kepti vištieną po maždaug 4 minutes ant kiekvienos pusės. Sudėti greipfrutų sultis ir žievelę, užvirti. Sumažinti ugnį ir uždengus patroškinti apie 10 minučių arba kol vištiena bus pilnai iškepusi. Išimti vištieną ir padėjus ant lėkštės uždengti folija ir palikti iki patiekiant.

Į keptuvę sudėti kreminį surį, grietinėlę, baltąjį vyną, pipirus ir cukrų. Iš maišyti ir pavirti padažą apie 3-4 minutes arba kol jis šiek tiek patirštės. Įdėti druskos pagal skonį.

Vištienos krutinėles užpilti padažu ir patiekti.


 I like chicken, probably not less than sweets. Well, ok maybe a little bit less, but really love it. That's why I am always tempted to try new chicken recipes when I find them. 
 
I did few things differently in this recipe, I didn't have any cream cheese left so I skipped it, I also did not have white wine so it used red instead.


Servings: 4

Products:

4 large chicken breast pieces
4 tbsp butter
0.5 cup freshly squeezed grapefruit juice
1 tbsp grated grapefruit zest
0.5 cup heavy cream
2 tbsp cream cheese
0.25 glasses white wine
0.25 tsp ground white pepper
0.25 tsp sugar
Salt to taste

Method:

Rub chicken breasts with salt. Melt butter žin the frying pan on medium heat. Fry chicken, on both sides for about 4 minutes. Add grapefruit juice and zest, bring it to the boil. Reduce the heat and cook covered for about 10 minutes or until chicken is done. Remove the chicken and placed on a plate then cover with foil until ready to serve.

Add cream cheese, heavy cream, white wine, pepper and sugar. Mixing and simmer sauce for about 3-4 minutes, or until it is slightly thickens. Add salt to taste.

Pour the sauce over chicken breasts and serve.

10 komentarų:

  1. I have never tried chicken in such composition but it must be good!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hi Medeja ,love chicken and this sounds so tasty and the wine , red or white put the finishing touches on this delicious dish , thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sauce was so good I could have it alone :)

      Panaikinti
  3. Medeja,
    Chicken and wine go well together, especially with citrus. Sounds like a lovely recipe.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hi Medeja,

    The white wine grapefruit sauce sounds really good with chicken... Nice and tangy!

    Zoe

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It tasted great.. I really loved the sauce.

      Panaikinti
  5. The citrus sauce sounds delicious, and with grapefruit so abundant this time of year, this recipe is simply killer.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It was the first time I tried it, but I am sure I will keep making it again :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...