2014 m. rugpjūčio 13 d., trečiadienis

Citrininiai Ryžiai/ Lemon Rice

Pagal/ Source  MonatyCooking

Šiuos citrininius ryžius gaminau garnyrui kai laukėme svečių pietums. Galiu pasakyti, kad jie buvo tikras hitas, visų išgirti ir ragauti po kelis kartus. Tikrai skanūs tiek kaip garnyras, tiek vieni.



Porcijos: 2

Produktai:

0,5 stiklinės ilgagrūdžių ryžių
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
0,25 stiklinės smulkiai pjaustytų mėtų lapelių
0,25 stiklinės smulkiai pjaustytų petražolių lapelių
3 skiltelės česnako, smulkintos
2 v.š. citrinos sulčių
1 kubelis sultinio
2 v.š. sviesto
1,5 v.š. alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.25 a.š. malto kumino
1,3 stiklinės verdančio vandens

Gaminimo procesas:

Puode įkaitinti sviestą ir šaukštą aliejaus. Sudėti svogūną ir kepti kol bus permatomas. Sudėti česnaką ir maišant pakepinti apie minutę ant vidutinės ugnies.

Sudėti ryžius ir maišant pakepinti apie minutę. Sudėti mėtas ir petražoles, išmaišyti ir pakepinti apie 2 minutes.

Supilti verdantį vandenį ir kai viskas užvirs sudėti pipirus, kuminą, citrinos sultis, sultinio kubelį ir 0,5 v.š. aliejaus, išmaišyti ir pagal skonį įdėti druskos. Uždengti puodą ir virti apie 25 minutes ant nedidelės ugnies arba kol ryžiai bus išvirę.
Galima patiekti kaip garnyrą arba vienus.


I made this lemon rice as a side dish when we were having guests for dinner. I can say that it was a hit, everyone loved it and had it couple of times. It is very good both as a side dish and alone.


Servings: 2

Products:

0.5 cup of long grain rice
1 onion, finely chopped
0.25 cup of finely chopped mint leaves
0.25 cups of finely chopped parsley leaves
3 cloves of garlic, minced
2 tbsp lemon juice
1 stock cube
2 tbsp butter
1.5 tbsp olive oil
Salt and pepper to taste
0,25 tsp ground cumin
1,3 glass of boiling water

Method:

In a pan heat the butter and a tablespoon of oil. Add the onion and fry until translucent. Then add the garlic and saute on medium heat for about a minute.

Add the rice and stir fry for about a minute. Add mint and parsley, mix and fry for about 2 minutes.

Add the boiling water, and when it comes to a boil add pepper, cumin, lemon juice, stock cube and 0.5 tablespoon of oil, mix and add salt to taste. Cover the pan and simmer on low heat for about 25 minutes until rice is done.
Rice can be served as a side dish or alone.

24 komentarai:

  1. Yum, lemon rice sounds delicious! I'll bet this goes with pretty much everything!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nemoku iš tikro gerai ir skaniai ryžių išvirti. Man mistika :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. I would match it with chicken. sounds delicious:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. It looks and sounds delicious. Thanks for the recipe! I like your blog and will be looking around!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Love all the flavor in this recipe. It would go perfectly with so many foods!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Christin :) And you are definitely right about it :)

      Panaikinti
  6. Sounds like a wonderful way to jazz up rice to make it a company dish...or just for family!

    AtsakytiPanaikinti
  7. I like flavoured rice! This looks very delicious, Medeja.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Love the combination of ingredients, I can imagine how delicious the rice is with all those flavours!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Lemon rice , what a delicious treat , pass the plate please ;-D Love the ingredients .

    AtsakytiPanaikinti
  10. Lemon rice sounds delicious.....bookmarked...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...