Balzaminė Vištiena/ Balsamic Chicken

Pagal/ Source PamsMidwestKitchenKorner

Savaitgalis ateina visada labai lauktas, o pirmadienis dažniausiai netikėtai. Lygiai taip pat pavasaris visada toks lauktas, o ruduo kaip tyčia peranksti. Nors negaliu skųstis šiuo rudeniu, kol kas šilta tik dienos labai  trumpos. O po darbų dažniausiai nesmagu krapštytis ilgai virtuvėje prie dirbtinės šviesos.
Balzaminė Vištiena yra patiekalas, kuris gali išgelbėti ne vieną vakarą. Pusvalandis ir pietūs paruošti.


Produktai:

1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 svogūnas, pjaustytas plonais griežinėliais
1 raudonoji paprika, pjaustyta plonais griežinėliais
2 česnako skiltelės, smulkintos
2 vištos krūtinėlės, perpjautos per pusę
0,25 a.š. džiovintų raudonųjų čili pipirų
0,25 a.š. druskos
0,5 a.š. maltų pipirų
0,25 stiklinės balzaminio acto
1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų

Gaminimo procesas:

Dideliame puode įkaitinti ant vidutinės ugnies aliejų. Sudėti svogūną ir papriką ir pakepinti apie 5 minutes. Sudėti česnaką ir čili ir pakepinti maišant apie minutę.

Vištieną pabarstyti druska ir pipirais. Sudėti vištienos krūtinėles į daržoves ir apkepti apie 4 min ant kiekvienos pusės. Supilti actą ir pomidorus ir leisti užvirti. Sumažinti šiek tiek ugnį ir pavirti apie 25 minutes kartais pamaišant. Patiekti.


Always looking forward to the weekends and Mondays usually come unexpectedly. Just like always looking forward to spring and autumn comes too early. Although I can not complain about this autumn, it was quite warm, just days are already very short. And after work usually it is so difficult to make myself to spend a lot of time in the kitchen.
Balsamic Chicken is a dish that can save many evenings. Half an hour and tasty dinner is ready.

Products:

1 tbsp olive oil
1 onion, thinly sliced
1 red bell pepper, thinly sliced
2 garlic cloves, minced
2 chicken breasts, cut in half
0,25 tsp dried red chili flakes
0,25 tsp salt
0,5 tsp ground pepper
0,25 cup balsamic vinegar
1 can diced tomatoes

Method:

In a large pan, heat oil over medium-high heat. Add the onion and bell pepper and saute for about 5 minutes. Add garlic and chili flakes and fry for about a minute stirring constantly.

Season chicken with salt and pepper. Add the chicken breasts to the vegetables and fry for about 4 minutes on each side. Add vinegar and tomatoes and bring it to the simmer. Reduce heat until medium-low, and simmer for about 25 minutes, stirring occasionally. Serve.

Komentarai

  1. Simple quick and tasty...that's how a weekday dinner should be.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Quick, simple, and tasty meals are the way to go for weekdays. This chicken dish looks delicious.

    AtsakytiPanaikinti
  3. What a great idea for dinner, you made a simple but tasty dish :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą