2014 m. sausio 9 d., ketvirtadienis

Kokosinis Pyragas/ Macaroon Slice

Pagal žurnalą/ Source Magazine Recipes+

Kokosiniai pyragai gana populiarūs mūsų namuose, kadangi mano vyras labiausiai juos mėgsta. Anksčiau jau kepiau kelių rūšių kokosinus pyragus- Kokosinį Mango Pyragą, Šokoladinį Pyragą ir Paprastą Kokosinį Pyragą

Radau šiek tiek kitokį dvisluoksnio kokosinio pyrago receptą ir norėjau jį išbandyti. Jei reikėtų sunku būtų nuspręsti kuris iš jų skaniausias, visi tikrai skanūs ir verti išbandyti.



Produktai:

125 gr. sviesto, kambario temperatūros
0,5 +0,5 stiklinės smulkaus cukraus
2 kiaušiniai, kambario temperatūros, atskirti
1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 stiklinė kokoso drožlių

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C. Iškloti kepimo popieriumi 20x30 cm kepimo formą.

Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą su 0,5 stiklinės cukraus iki šviesios kreminės masės. Sudėti kiaušinių trynius ir gerai išplakti. Atsargiai įmaišyti miltus ir kepimo miltelius.

Gautą tešlą atšaldyti 30 minučių šaldytuve. Tuomet tešlą įspausti į kepimo formos dugną.

Elektriniu plaktuvu išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Paplakant sudėti dalimis cukrų, kol cukrus ištirps. Įmaišyti kokoso drožles.

Baltymų masę supilti ant į formą įspaustos tešlos. Kepti apie 25 minutes arba kol viršus bus auksinės spalvos ir patikrinus vidury mediniu iešmeliu jis neaplips tešla.

Atvėsinti formoje. Atvėsusį supjaustyti ir patiekti.



Coconut cakes are quite popular in our house because my husband loves them the most. I made different coconut cakes before- Coconut Mango Cake, Chocolate Coconut Cake, Simply Coconut Cake, but when I found a this two-layer coconut cake recipe and wanted to try it too. It's hard to decide which one tastes the best, but all are really tasty and worth trying.

Products:

125 gr butter, room temperature
0.5 + 0.5 cup granulated sugar
2 eggs, room temperature, separated
1 cup flour
1 tsp baking powder
1 cup dessicated coconut

Method:

Preheat the oven to 180C . Line 20x30 cm baking form with baking paper.

With an electric mixer beat together butter with 0.5 cup of sugar until light and creamy mixture. Add egg yolks and beat well. Carefully mix in the flour and baking powder.

Chilled the dough in the refrigerator for 30 minutes. Then press the dough pressed into the bottom of the baking form.

With an electric mixer beat egg whites until stiff peaks. Gradually add the sugar beating until the sugar is dissolved. Stir in the coconut.

Spread egg white mixture on the pressed dough. Bake about 25 minutes or until top is golden and a wooden skewer inserted in the middle of comes out clean.

Let it cool completely in the form. Then remove, cut into pieces and serve.

12 komentarų:

  1. I love coconut cake too. This looks delicious, please share a slice with me :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I would share as many as you want, Ann :)

      Panaikinti
  2. Coconut and mango, that's an interesting combination Medeja!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It was really interesting, I guess using fresh mango for that cake would have better.

      Panaikinti
  3. Although I'm not a fan of coconut but your pictures convince me that they're real delicious!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It was lovely melting in the mouth cake :)

      Panaikinti
  4. My daughter the only one from our family likes the coconuts. I think she would love dessert like that. To me it looks wonderful!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Definitely cake for coconut lovers :) my husband and his family loved it :)

      Panaikinti
  5. We too love coconut. Your macaroon slices look divine!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It is one of the cakes that disappears fast :)

      Panaikinti
  6. I'd love to make macaroons in bar form! So tempting!!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. I love coconut cakes and biscuits but my husband doesn't like it.. so i make for myself:) thx for your recipe it's very nice!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...